Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8398
EURO
44,0083
IMKB
9.514,000
ALTIN
4.115,520
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÜTÇE'DE KÜRTÇÜLÜK KAVGASI!
BÜTÇE DE KÜRTÇÜLÜK KAVGASI!
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Başbakanlık'a bağlı kurum ve kuruluşların bütçeleri görüşülürken "Kürtçülük" kavgası çıktı. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TÜİK'in, Türkiye'deki Kürtlerin tam sayısını çıkarması talebinin ardından yaşanan gerginlikte MHP ve Ak Partili vekiller birbirlerinin üzerlerine yürüdü, masalar yumruklandı.
 
5.11.2009 - 19:06

Komisyonda dün TÜİK, SHÇEK, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Atatürk Araştırma Kurumu gibi Başbakanlık'a bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülürken, Kaplan, Türkiye'de yaşayan Kürtlerin sayısının 20 milyon olduğunu, ancak sayının kesin olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ak Parti sıralarından "Burası Kürt devleti değil" diye tepkiler yükselirken, Ak Parti İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, "Yok daha neler. 25-30 milyon. Hatta 50-60 milyon" dedi. Kaplan da "TÜİK sizin elinizde. Yaparsınız bir sayım kaç Türk var, kaç Kürt var, kaç Boşnak, Çerkes var ortaya çıkar. Yüzleşmekten korkuyorsunuz" diye konuştu. Tansiyon bir anda yükselirken Büyükkaya, "Kürtçülük, bölücülük yapıyorsun" diyerek itiraz etti.

MHP'yi sokmak istediler
 MHP'liler tartışmayı sessizce izlerken Başkanlık Divanı'nda katiplik görevi yüreten Ak Parti Isparta Millletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan'a el işareti yaparak, "Yanındakine müdahale edip sustursana" demesi kavgaya yol açtı. Ayhan, "Ben senin askerin miyim? Haddini bil. Babanın oğlu muyum? Sen hangi cüretle bana 'müdahale et' dersin" diye bağırdı. Kaplan da önerisini yinelerken "Sayım yapalım, bu tartışma bitsin. Kürtleri, Arapları, hepsini topluyorsun bakıyorsun nüfus 170 milyona çıkıyor" dedi.

Birbirlerinin üzerine yürüdüler
 Toplantı sürerken yeniden alevlenen tartışmada Ayhan, "Bilgiç benden Kaplan'a müdahale etmemi istedi. Bölme metodunuza bizi alet etmeyin. Böyle haddini bilmezlik, rezillik olmaz" dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, "Pandoranın kutusunu açtınız. Şimdi bizi cepheye sürmek istiyorsunuz. Utanılacak şeyler yapıyor ve söylüyorsunuz" diyerek Ayhan'a destek verdi.Diğer MHP'lilerin de Bilgiç'i eleştirmesi üzerine bu kez Ak Parti sıralarından tepkiler yükseldi.Bu sırada yerlerinden kalkan Ayhan ve Bilgiç birbirlerinin üzerine yürüdü. İki vekili CHP'liler ayırdı. Ortam yatışırken yeniden sahneye çıkan Kaplan, Ayhan'a destek vererek "Haklı. Sayın Bilgiç ya özür diler ya da orayı terk eder. Etmezse Başkanlık Divanı'na güvenim kalmamıştır. MHP ile yan yana oturan bir partiyiz. Ama Allah'a şükür şimdiye kadar bir saygısızlık yaşanmadı. Ben buradayken siz orada oturamazsınız" diye bağırdı. Ak Partililerin tepkileri üzerine masaya birkaç kez yumruk vuran Kaplan, "Ben buradayken orada oturamazsın" sözlerini tekrarladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BÜYÜKANIT'TAN ŞOK SÖZLER!

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN ALEVİ AÇILIMI

ERDOĞAN'DAN PAPANDREU'YA MEKTUP
»  MHP'DE BAHÇELİ'YE İSYAN
»  CİNDORUK'UN ANAP SELAMI MAHKEMELİK OLDU!
»  HER YERDEN ÖLÜM HABERİ YAĞIYOR
»  GÜLER ZERE'Yİ AFFETTİRECEK RAPOR KÖŞK'TE
»  UĞUR MUMCU VAKFI'NA BASKIN YAPAN POLİSLER NERENİN POLİSİ?
»  GÜL'E, TUNCELİ'DE SICAK KARŞILAMA
»  MHP'DE BİN 255 DELEGE OY KULLANACAK
»  FLAŞ.. İKİ GÜNDE DOMUZ GRİBİNDEN SEKİZ KİŞİ ÖLDÜ
»  PKK, HARAÇ İÇİN DÜĞÜN BASTI
»  BAKAN ÇİÇEK, DAMADINI İHBAR ETTİ
»  KASIMPAŞALI MUSEVİ'DEN YANIT!
»  CEM UZAN, PARİS'TE KONYAK'LA KAHVE İÇİP ANILARINI YAZIYOR
»  "SAĞLIK BAKANLIĞI'NA İNANIN"
»  2.MEKTUBUN NEREDEN ÇIKTIĞINI ULUSAL KANAL AÇIKLADI
»  ERMENİ AÇILIMININ GETİRDİĞİ TOPRAK TALEBİ
»  AKP OYLARININ YÜZDE 25'İ BİZİM
»  ÇORAP FETİŞİ HASTASI AYŞE ARMAN'DAN ÇORABINI İSTEDİ
»  KÜLTÜR BAKANI GÜNAY'DA AŞI OLMAYACAK
»  BAŞBAKANLIKTA AŞI ZİRVESİ
»  O MEKTUP BİZE ULAŞMADI
»  MANİSA'DA LAİKLİK KARŞITI CD ŞAŞKINLIĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.