İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, ''Hürriyet Gazetesi'nde Yılmaz Özdil'in köşesinde 'Fal'an filan' başlığı altında Münevver Karabulut'un öldürülmesi olayının aydınlatılmasında halk arasında falcı tabir edilen kişilere başvurulduğu şeklinde yalan bir habere yer verildiğinin görüldüğü'' belirtildi.
Açıklamada, ''İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayları pozitif bilim tekniklerinden yararlanmak suretiyle delilden sanığa giderek aydınlatmaktadır. Fal ve falcılara danışarak olay aydınlatılması asla söz konusu olamayacağı gibi İl Emniyet Müdürümüz Celalettin Cerrah da son 7 yıl içerisinde İzmir iline gitmemiştir'' ifadesine yer verildi.
Açıklamada, ayrıca Öncel Öziçer'in 27 Mayıs 2009 tarihinde Yeni Asır Gazetesi'nde yayımlanan köşe yazısında ileri sürdüğü İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın İzmir'de bir falcıya gittiği haberi hakkında da yasal işlemler başlatılacağı belirtildi.
Açıklamada, ''Gerçekle bağdaşmayan, suçlayıcı iddialara yer verilmesinin objektif gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmadığı'' kaydedildi.
Yılmaz Özdil, köşe yazısında şu ifadelere yer vermişti:
“......
Gazeteciliğe başladığım şehirde pek meşhur bir medyum var şu sıralar... Vergi levhalı, fişli faturalı, resmi yani... Elini eline koyuyorsun, gözüne bakıyor, başlıyor anlatmaya... İstersen geçmişten, istersen bugünden, istersen gelecekten.
Gelen gidenin haddi hesabı yok.
En son kim geldi biliyor musunuz?
Bir başka büyük şehrin, pek meşhur, pek medyatik Emniyet Müdürü!
Peki, ne sordu?
Başı kesilen ve katili bir türlü bulunamayan kızcağız var ya... Onun akıbetini!
Medyumluk böyle bi şey işte...
Bulaşıcı.
Bakın, hangi emniyet müdürü olduğunu yazmadım ama, şak diye bildiniz kim olduğunu...” NTV