Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6825
EURO
47,3997
IMKB
10.973,000
ALTIN
4.444,480
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'DE İÇ HESAPLAŞMA
CHP DE İÇ HESAPLAŞMA
 
CHP Parti meclisi iç hesaplaşmasında parti yönetimini istifaya davet edenlerle genel kurula gitmek isteyenler vardı.
 
3.8.2007 - 02:27
CHP Parti Meclisi 'nde seçim hesaplaşması yaşandı. Bazı üyeler seçimde elde edilen sonucu tam bir başarısızlık olarak nitelendirdi ve parti yönetimini istifaya davet etti. Parti meclisinde hemen kurultaya gidilmesini isteyenler de oldu. CHP Parti Meclisi'nin 22 Temmuz seçimlerinin ardından yaptığı ilk toplantıya gerilim hakim oldu.CHP Merkez Yürütme Kurulu seçim sonuçları ile ilgili hazırladığı raporu parti meclisine sundu.

Raporda AKP'nin oy artışında tarikatların desteği, dinin siyasallaştırılması, dağıtılan yardımların etkisinin olduğu iddia edildi.

Parti yönetiminin hazırladığı raporda, CHP'nin oylarını neden arttıramadığından çok AKP'nin oy oranındaki artışın nedenleri vardı ama parti meclisi üyeleri özeleştiri yapmaktan kaçınmadı ve yönetimin istifasını istedi.

İlk sözü CHP Parti Meclisi Üyesi Adil Özkol aldı. Özkol "Seçim yenilgisinin baş sorumlusu Deniz Baykal'dır" diyerek, Baykal'dan ilk kurultayda görevi bırakacağını ilan etmesini istedi.

İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu ise gösterilen adayların "Birilerinin adamı olma" kriterine göre belirlendiğini iddia etti.

Kumkumoğlu "Parti kendi ideolojisini küçümser hale geldi. Seçimde tam bir başarısızlık elde edildi" dedi.

Yeniden milletvekili seçilemeyen İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Toker de toplantıda yönetimi eleştirenler arasında yer aldı.

Toker, "Parti tabanı ile de halk ile de iletişime kapalılık var. İsmet İnönü en ağır yenilgiler aldığında bile herkesi dinlerdi" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ATATÜRK'E GOL ATMAK KOLAY DEĞİL"

"BENCE GÜL ADAY OLMAYACAK"

İŞTE CHP'NİN SEÇİM RAPORU
»  KENAN KALAV, ERKAN MUMCU'YU NEDEN TOKATLADI?
»  BAYKAL : UZLAŞMA OLMAZSA GERGİNLİK ÇIKAR
»  ŞENER: ÜLKEYİ GERMENİN SONU, ZARAR VEREBİLİR
»  REFERANDUM TAKVİMİ BUGÜN BAŞLIYOR
»  BAYKAL :"SEÇİM EŞİT KOŞULLARDA YAPILMADI"
»  SEZER'DEN AYRILIK SİNYALİ
»  DTP, GÜL'İN ADAYLIĞI KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR?
»  ERDOĞAN, AKP MİLLETVEKİLERİYLE BİR ARAYA GELECEK
»  CEMAL KAYA:"DOKULUNMAZLIĞIMLA UĞRAŞMAYIN"
»  “DSP BİRKAÇ GÜN İÇİNDE TBMM'DE RESMEN TEMSİL EDİLECEK”
»  "OTUR OTURDUĞUN YERDE BENİ KONUŞTURMA"
»  BAHÇELİ:"DTP'LİLERE SAKIN LAF ATMAYIN"
»  AĞAR'DAN MUMCU'NUN MEYDAN OKUMASINA SERT YANIT
»  SİNAN AYGÜN, AĞAR'IN YERİNE ADAY
»  ESKİ HAYAT KADINLARI PARTİ KURUYOR
»  SEZER DTP'Yİ NEDEN KABUL ETMİYOR
»  "GÜL ADAY OLACAKSA BU YÜRÜYÜŞLER, SEÇİM NİYE YAPILDI"
»  BAHÇELİ MHP'Lİ VEKİLLERİ DTP'LİLERE KARŞI UYARDI
»  CHP'Lİ VEKİL'DEN ŞOK İDDİA
»  BAYKAL'A MUHALEFET, İNTERNET'E TAŞINDI
»  ROJ TV'DEN AKP'YE OY VERİN ÇAĞRISI YAPILMIŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.