Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,2083
EURO
48,8796
IMKB
10.925,000
ALTIN
5.434,090
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmralı Ziyaretine Yeşil Işık
İmralı Ziyaretine Yeşil Işık
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun İmralı adasını ziyareti ile ilgili de açıklamalarda bulundu
 
8.11.2025 - 00:23

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle TBMM İstanbul Florya Atatürk Deniz Köşkü ve Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BÖYLE BİR ADIM ATILABİLİR"
Kurtulmuş açıklamalarında komisyonun teröristbaşı Öcalan'ı ziyareti ihtimaline ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Sürecin tamamlanması bakımından böyle bir adım atılabilir. Kararı verecek Komisyonumuz. Karar alırsa ona göre hareket edilir. Milli güvenlikle ilgili kurumlarımızın tespiti yapmasından sonra TBMM'nin konunun gerektirdiği birtakım yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesi mümkün"

PAZARLIK İDDİALARINI REDDETTİ
"Dolayısıyla herhangi bir şekilde örgütle devlet arasında bir pazarlık söz konusu değildir, bugüne kadar da olmamıştır. Örgütün de maksimalist taleplerle gündeme gelmediğini zaten kamuoyuna yapılan açıklamalarla da biliyoruz. Örneğin, federasyon gibi, birtakım ayrıcalıkların tesis edilmesi gibi, başka bir dilin Türkçenin yanında resmi dil olmasının talep edilmesi gibi bazı taleplerin gündeme gelmediğini biliyoruz. Dolayısıyla bunun bir pazarlık süreci olmadığı, devletin iradesinin, terörsüz bir Türkiye'yi kurma iradesiyle birlikte terör örgütünün de kendisini feshetme süreciyle ilgili kendisinden beklenen adımları atmaya başlaması. Henüz adımların tamamlandığını ifade edecek noktada değiliz ama özellikle 26 Ekim açıklamasıyla birlikte, yani artık Türkiye sınırları içerisinde hiçbir şekilde terör faaliyeti yapılmayacağına ilişkin açıklamayla birlikte konu yeni bir safhaya, yeni bir merhaleye gelmiştir. Dolayısıyla bu meselenin de çok önemli olduğunu, toplumumuzun büyük kesimlerinin de buna bu şekilde baktığının altını çizmek isterim."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Özgür Özel'e 7. Dokunulmazlık Dosyası

Akın Gürlek’ten Özgür Özel’e Dava

45 İl'de Fetö Operasyonu
»  CHP'li Belediyelere Yeni Kıskaç!
»  CHP Bilgi İşlem Sorumlusu'na Gözaltı
»  Motorine Büyük Zam Yolda
»  Demirtaş'ın Tahliyesi İçin Günler Sayılı
»  Özgür Özel'e Jet Soruşturma
»  Erdoğan'dan Demirtaş Açıklaması:
»  Arınç’tan 'Demirtaş ve Kavala' Kararı
»  Dilek İmamoğlu'nun Pasaportu İptalEdildi
»  İki Holdinge Kayyum Atandı
»  Kılıçdaroğu Ankara'daki Ofisini Taşıdı
»  İmamoğlu'nun Babası ve Oğluna Şok Yasak
»  41 İlde Silah ve Mühimmat Operasyonu
»  Bahçeli'den Flaş Demirtaş Mesajı
»  Bahçeli'den Gündeme Damga Vuran Sözler!
»  Öcalan'dan YasalDüzenleme Mesajı!
»  Aselsan ve Tübitak'ta Fetö Operasyonu
»  Erdoğan'dan Cumhur İttifakı Mesajı
»  Demirtaş Tahliye Edilecek mi?
»  "Türkiye’ye Fetret Devri’ni Yaşatıyor"
»  Öcalan ile Görüşmeye Onay İddiası
»  Maaşlardan Zorunlu Kesinti Dönemi!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.