Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,8796
EURO
47,7701
IMKB
10.897,000
ALTIN
4.395,260
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP KURULTAYINDA MUHALİFLERE RET!
CHP KURULTAYINDA MUHALİFLERE RET!
 
Muhaliflerin isteğiyle toplanan CHP'nin ikinci kurultayında talepler reddedildi. Kılıçdaroğlu, 362 muhalifin CHP'liliğine vurgu yaparken İsa Gök, iki kurultayın şık olmadığını söyledi
 
27.2.2012 - 13:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeterli çoğunluğun olduğunu ifade ederek, 17. Olağanüstü Kurultayı açtı. Kurultay'a katılan delege sayısı 975 olarak açıklandı.

Kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, ”17. Olağanüstü Kurultayı açıyoruz, çoğunluğumuz vardır” diyerek sözlerine başladı.

Kılıçdaroğlu, dün görkemli bir kurultay olduğunu ifade ederek, ”Bugün de bu mütevazı salonda, yine inançla, güzellikle kurultayımızı gerçekleştireceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun, ”ülkesi için mücadele eden, yaşamını feda eden şehitler, Mustafa Kemal ve devrimci arkadaşları için” saygı duruşuna davet etmesinin ardından İstiklal Marşı okundu.

Divana iletilen dilekçeyi okuyan Kılıçdaroğlu, il başkanları ve delegelerin imzası olan 248 isimle, Adnan Keskin’in Divan Başkanlığı’na önerildiğini duyurdu.

Keskin, daha sonra delegelerin oy birliğiyle dünkü kurultayda olduğu gibi yeniden Divan Başkanı seçildi.

Divan Başkanlığı’nın oluşturulmasının ardından kurultay çalışmalarına başladı.


KILIÇDAROĞLU'NDAN SERT SÖZLER

CHP’nin ikinci olağanüstü kurultayın açılışını yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tekrar kürsüye gelerek kurultayda konuşmasını yapıyor. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları:

"Birileri kavga eden CHP görmek istiyor. Bakın kavga var mı? CHP yeni bir yol haritası çiziyor. CHP halktan yana bir yol haritası çiziyor. 16. kurultayda neden demokrasiye bu kadar vurgu yaptık. Çünkü ayaklarımızın altından özgürlüklerimiz kayıyor. AKP’nin oluşturduğu kendi yandaş medyasıyla Türkiye’de demokrasi varmış gibi gösterilerek ülke ikna edilmeye çalışılıyor.

 

Sivas kongresi CHP’nin ilk kongresidir. Tek boyutlu düşünce ve anlayış demokrasilere sığmaz. Dün demokrasi tarihi açısından çok önemli bir sınav verdik. Demokrasisi gelişmiş bir CHP var artık halkın karşısında. Ülkeyi erkek egemen bir toplum yapısından çıkarak kadınların da siyaset yapmasının önünü açıyoruz. Umutsuzluk bizim kitabımızda yok.

Biz ülkemizi insanımızı seviyoruz. Halktan yana politika üretmek halk için çalışmak. CHP’li olmak halka adanmışlık demektir. Bütün dünyaya şunu gösterdik, CHP’nin kurultayları artık değişti. CHP kurultayları barışın özgürlüğün demokrasinin dile getirdiği kurultaylardır.
Burada CHP’nin delegelerine bir kez daha bikre z daha teşekkür ediyorum. CHP’de değişim ve dönüşümün altına imza attıkları için teşekkür ediyorum. Hiç kimseye telefon açık oyunu şöyle kullan demedim. Hiçbir delegenin iradesine de ipotek koymadım. Herkes özgürce gelip oyunu kullanmalıdır dedik. Çünkü ben CHP delegelerinin yurtseverliğine ve sağduyusuna güveniyorum. Onlar boşuna CHP delegesi olmadı.

Demokrasi ve özgürlük için başta genel başkan olarak ben, ödemeye hazırız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Onların özel yetkili mahkemeleri, savcıları, güvenlik görevlileri bizi sindiremez, yıldıramaz. Bizim inançla yola çıkmışız. Bizim inancımızda kin yoktur. Kin ve nefreti söyleyenlerin bu ülkede başbakanlık yapması en büyük şanssızlıktır."

SAVCI SAYAN'IN GELİŞİNDE ARBEDE

CHP’nin eski Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Savcı Sayan’ın, CHP’nin 17. Olağanüstü Kurultayı’nın yapıldığı salona gelişinde arbede yaşandı.

Savcı Sayan, kurultayın yapıldığı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’na, koruması olduğunu söylediği bazı kişilerle birlikte girmek istedi. Polis ve bazı partililerin engeliyle karşılaşan Sayan, ”İsa Gök’ün akıbetini yaşamak
istemiyorum. Bunlar benim arkadaşlarım” diyerek koruması olduğunu söylediği kişilerle salona girmekte ısrar edince arbede yaşandı.

Bunun üzerine parti görevlileri salona sadece delegelerin girebileceğini belirterek, Sayan’ın koruması olduğunu söylediği kişilere engel oldu. Daha sonra Sayan, tek başına salona girdi. Bazı delegeler, Sayan’a ”provokatör” diye bağırarak tepki gösterdi.

Arbede sırasında Sayan’ın koruması olduğu söylenenlerden biri, tartaklandı. Sayan’ın salona girişinin ardından polis, söz konusu kişilerisalonun bahçesinin dışarısına çıkardı.

Bu arada arbedeyi görüntülemeye çalışan basın mensuplarına da bazı partililerin tepki gösterdiği görüldü.

CHP 17. Olağanüstü Kurultay’ın yapıldığı salona, delegeler haricinde partililer alınmıyor. Salona girmek isteyen bazı partililer de salonun bahçe giriş kapılarında güvenlik görevlileriyle tartıştı.

O TEKLİF REDDEDİLDİ

CHP’nin 17. Olağanüstü Kurultayı’nda, 362 delegenin imzasıyla hazırlanan ve tüzüğün 9 maddesinde değişiklik öngören teklif reddedildi.

CHP’nin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılan 17. Olağanüstü Kurultayı’nda, Divan Başkanı Adnan Keskin, 362 delege imzasıyla hazırlanan ve tüzüğün 9 maddesinde değişiklik öngören teklifini tek tek maddeler halinde okutarak, delegelere işari yolla oylama yaptırdı.

Oylama sonucunda, tüzük değişikliğine ilişkin maddelerin tümü reddedildi.

Tüzük değişikliğine ilişkin maddeler okunurken, bazı maddelerin oylamasının gizli oyla yapılması istemli önerge Divan Başkanlığı’na sunuldu. Keskin, önerge lehine söz almak isteyen olup olmadığını sordu. Kimsenin söz almaması üzerine önergeyi oylatan Keskin, önergenin reddedildiğini duyurdu. Önergenin reddedilmesine itiraz eden eski milletvekili Sabri Ergül’ün oturduğu yerden itiraz etmesi üzerine Keskin, ”Sayın Ergül, burası şov yapılacak yer değil, oturun yerinize” dedi.

Tüzüğün maddelerinde değişiklik yapılmak istenen önergeler tek tek okunarak reddedilmesi üzerine, solanda bulunan bazı delegeler ve İsa Gök salondan ayrıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP’DE GÖZLER AHMET TANER KIŞLALI’DA

CHP KURULTAYINA KAMERA ALINMAYACAK!

SİNAN AYGÜN'DEN BOMBA İDDİA!
»  "DEVRİM YAPTIK. TARİH YAZDIK"
»  CHP'DE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY TEŞEKKÜRÜ
»  FLAŞ.. MUHALİFLER, OTELDE TOPLANDI!
»  FLAŞ.. KILIÇDAROĞLU MEYDAN OKUDU!
»  CHP KURULTAYI COŞKULU BAŞLADI!
»  HAKAN ŞÜKÜR:BENİ KISKANIYORLAR!
»  İŞSİZ İKTİSATÇILARA CHP DESTEĞİ
»  ''KURULTAYA KATILMAYANI TARİH AFFETMEZ''
»  CHP'NİN YENİ TÜZÜĞÜNDE NELER VAR?
»  KILIÇDAROĞLU: DENİZ BAYKAL'I BEKLİYORUM
»  "İKİ KURULTAY YANLIŞ OLDU"
»  HAKAN ŞÜKÜR'E İLGİNÇ TEKLİF!
»  CHP'DEN HAKAN ŞÜKÜN TEKLİFİ
»  BAYKAL: İÇİN KAN AĞLIYOR
»  CHP SEÇMENİ KİMİ İSTİYOR!
»  ÖNDER SAV EKİBİ BOYKOTA HAZIRLANIYOR!
»  ŞAMİL TAYYAR'A VİSKİLİ CEVAP!
»  CHP'Lİ SERTER'İ ÇILDIRTAN DİZİ!
»  BAYKAL, KURULTAYA KATILACAK MI?
»  “ERDOĞAN TİPİK BİR BÖLÜCÜDÜR”
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.