Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6532
EURO
47,6199
IMKB
10.992,000
ALTIN
4.414,810
 
Hava Durumu ANKARA
22 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP LİDERİ'NDEN ANAYASA PAKETİNE ÇOK SERT TEPKİ
CHP LİDERİ NDEN ANAYASA PAKETİNE ÇOK SERT TEPKİ
 
CHP lideri Deniz Baykal'ın AK Parti'nin anayasa değişikliği paketine ilk tepkisi... Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal,gazetecilerin soruları üzerine AK Parti'nin anayasa değişikliği paketini değerlendirdi.
 
23.3.2010 - 07:40
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "TBMM'de ele alınacak olan anayasa değişikliği teklifi bir AKP projesidir. Bu değişiklik girişimi, AKP'nin korkularının anayasa değişikliğine yansımış halidir." dedi.

"AKP'nin anayasa değişikliği teklifi AKP'nin mutfağında hazırlanmıştır' diyen Baykal, 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın AKP mutfağında hazırlanmış değişiklik önerisiyle ele alınması doğru değildir.' dedi.

Baykal görüşlerini şöyle açıkladı: 'Ben yaptım oldu anlayışıyla hazırlanan ve yine bu anlayışla TBMM'de ele alınacak olan anayasa değişikliği teklifi bir AKP projesidir. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından oy birliğiyle kabul edilmiş olan AKP'nin kendi mutfağında hazırladığı teklifin Anayasa Mahkemesi, HSYK ve Yüce Divan yargılamasını da kapsamına alması çok manidardır. Çünkü, bu anayasa değişikliğine AKP'nin korkuları yön vermektedir. Kapatılma korkusuyla yaşayan AKP, Anayasa Mahkemesi'ni, gelecekte Yüce Divan'da yargılanmaktan korkan AKP Yönetimi Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan olarak görev yapma sorumluluğunu ve hukukla, yüksek yargı ile karşı karşıya gelen AKP değişiklik taslağıyla, bağımsız yargıyı, bağımsız yargının güvencesi olan HSYK'yı hedef almaktadır. Bu değişiklik girişimi, AKP'nin korkularının anayasa değişikliğine yansımış halidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bu anlayış ve bu zihniyetle, değiştirilmesi kabul edilemez. AKP projesi olan bu girişim Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı AKP'lileştirme girişimidir."

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ANAYASA İÇİN GELEN, ÇAY İÇİP GİDER"

CİNDORUK'TAN AYTAÇ DURAK'A DAVET VAR

BAYKAL'A GÖRE BAŞBAKAN ÇAM DEVİRDİ!
»  NUMAN KURTULMUŞ, YILIN SIYASETÇİSİ SEÇİLDİ
»  BEŞ BİN KİŞİ SAADET'E GEÇECEK!
»  TÜRKİYE SANIK SANDALYESİNDE
»  "DEMİREL BENİ BURAYA ZORLA İTTİ"
»  "DEMİREL BENİ ZORLA İTTİ"
»  FLAŞ.. CİNDORUK'TAN İSTİFA RESTİ
»  "BAŞBAKAN, SONBAHAR'DA ERKEN SEÇİME GİDECEK"
»  CHP'Lİ VEKİLDEN İLGİNÇ İDDİA!
»  BDP, YARIN TAM KADRO HAKKARİ'DE
»  CHP'Lİ İNCE'DEN, İNCE ÖZELEŞTİRİ!
»  BAYKAL'DAN BALKAN SAVAŞI UYARISI
»  MERAL AKŞENER'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR!
»  CHP'DE, KİMLER HANCI, KİMLER YOLCU?
»   KAPUSUZ, ANAYASA MAHKEMESİNİDE DARBECİ YAPTI
»  "BU GÜZEL TOPLANTI DEĞİL,UFAK TEPKİ HABER OLACAK"
»  "ORDU'YA OPERASYON NEDENİ, ALEVİLERİ TEMİZLEMEK"
»  ‘CHP YOKSULA MAKARNA BULGUR DEĞİL, PARA VERECEK’
»  SARIGÜL, KILIÇDAROĞLU İÇİN NE DEDİ?
»  -“AKP’LİLER BİLE OLMAZ BU KADAR DİYOR”-
»  DSP, ANAYASADA UZLAŞMA İÇİN CHP'YE GİTTİ
»  ANKARA'DAKİ YENİ POLEMİK KONUSU DOKUNULMAZLIK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.