Bebek istismarına ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesi için TÜrk Ceza Kanunu'nda (TCK) değişiklik Öngören yasa teklifi veren CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Türkiye’nin çocuk pornosundan para kazanan suç örgütlerinin üssü olmak üzere olduğunu açıkladı.
Arıtman’ın internet sitesinde düzenlediği ve halen devam eden “Bebek tecavüzcülerinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını öngören yasa teklifini destekliyor musunuz?" anketine ilgi sürüyor.
“http://www.tbmm.info/cananaritman
adlı internet sitesinde 4 gündür devam eden ankete bugüne kadar toplam 118 bin 36 kişi katıldı. Ankete katılan 117 bin 771 kişi, “evet" diyerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına destek verdi.
Ankette, "Bebek tecavüzcülerinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını öngören yasa teklifinin bir an önce Meclis gündemine alınarak yasalaştırılmasını talep ediyoruz. Destekliyor musunuz?" sorusu yer alıyor.
BAŞBAKAN’A 1 MİLYON İMZA
Arıtman, yaptığı aıçıklamada, anketin 5. gününe girdiğini belirterek, “Saatte binden fazla oy atılıyor. Halkın çocukları koruma konusundaki duyarlılığı çok umut verici. Demokratik katılım Ürneği veriyoruz. Hedefimiz 1 milyona ulaşmak. Daha sonra sonuıları Başbakan ve Adalet Bakanı’na ileteceğim. Bu yasanın aciliyeti var. Bir an önce gündeme alınması gerek. Bu anket hükümete bu aciliyeti göstermeyi amaçlıyor dedi.
TÜRKİYE ÜS OLMAK ÜZERE
CHP’li Arıtman, Türkiye’de çocukların büyük tehdit altında olduğunu söyleyerek, “Türkiye, çocuk fuhuşu ve çocuk pornosundan para kazanan suç örgütlerinin üssü olmak üzere. Belki de oldu. Türkiye’deki sosyoekonomik şartlar, işsizlik, yoksulluk, eğitimsizlik bunda çok etkili diye konuştu.
ÇOCUKLARINI KİRALAYANLAR VAR
Arıtman, “Çocuklarını suç örgütlerine kiralayan aileler var. Tüm bunların yanında cezai yaptırımlar yetersiz kalıyor" dedi.