Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0305
EURO
44,1475
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.146,270
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DSP'DE GENEL BAŞKANLIK YARIŞINDA DÖRT ADAY
DSP DE GENEL BAŞKANLIK YARIŞINDA DÖRT ADAY
 
DSP genel başkanını seçmek için 17 Mayıs’ta olağanüstü kurultaya gitmeye hazırlanırken, adaylar da çalışmalarını hızlandırdı
 
7.5.2009 - 11:25

. İl örgütlerini ablukaya alan Genel Başkan adayları, nabız yoklamak için sık sık örgüt başkaları bir araya geliyor. Başkanlık yarışında, Başbakan Bülent Ecevit’in eşi, DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit de büyük rol oynuyor. Rahşan Ecevit’in desteğini de almak isteyen adaylar, Ecevitler’in orandaki evinde kendisini ziyaret ediyor.

DSP’de Genel Başkanlık için adaylıkları kesinleşen 4 isim arasında İstanbul Milletvekili Tayfun İçli, parti meclisi üyeleri Masum Türker ile Serdar Savaş ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın bulunuyor. Alemdar Yalçın, Rahşan Ecevit’in telkiniyle adaylığı kabul etti. Yalçın, çalışmalarını Ankara’da Etap Altınel Otel’in yedinci katında oluşturduğu ofisinde sürdürüyor. Yalçın, Rahşan Ecevit’in talimatı doğrultusunda hafta boyunca il başkanları ve kurultay delegeleriyle görüşme yapma kararı aldı.

-İÇLİ DELEGELERE “YÖNETİMİ DE SEÇELİMö ÇAĞRISI YAPIYOR-

DSP Genel Başkan adayı İstanbul Milletvekili Tayfun İçli, 17 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kurultayda, Genel Başkan’ın yanı sıra parti meclisi ve merkez disiplin kurulu üyelikleri seçimlerinin yapılması yönünde delegelere çağrıda bulundu. Genel başkan adaylarına genel başkan vekilinin açılış konuşmasının ardından konuşma hakkı verilmesini veolağanüstü kurultayda genel başkan seçimi ile birlikte parti meclisi ve merkez disiplin kurulu üyeliklerinin seçimine ilişkin tüzük değişikliği isteyen İçli, söz konusu taleplerin yer aldığı önergeyi ise, olağanüstü kurultaya kadar geçici gündeme alınması için, önümüzdeki günlerde Genel Başkanlığa sunacak.

-PROF. DR. YALÇIN SÜRPRİZİ-

Genel Başkan adayları arasında sürprizi ise Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alemdar Yalçın yaptı. İsmi sürpriz olarak karşılanan Prof. Dr. Yalçın’a adaylık teklifi, eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi, DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’ten geldi. İl örgütlerinin de onayı alan Yalçın, Genel Başkanlık yarışında, kuvvetli adaylar arasında gösteriliyor.

-SEZER’DEN YENİDEN DÖNÜŞ SİNYALİ-

İstifası parti içinde çatlaklara neden olan Zeki Sezer’in yeniden Genel Başkanlığa aday olması da gündemde. Bugüne kadar adaylığı için resmi bir açıklama yapmayan Sezer’e partililerin desteği sürüyor. Sezer’in yeniden aday olması için kulis yoklayan delegeler ve bazı il başkanlarına göre Sezer bir iki gün içerisinde kesin kararını verecek. Sezer’in yakın çevresine kurultayda tekrar aday olmak istemediğini ancak kendisine yönelik yoğun “aday olö çağrılarına da kayıtsız kalamayacağını söylediği ifade edildi.

İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan da adaylık için nabız yokluyor. Öte yandan Eskişehir’in sevilen Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in ise yakın çevresine, “Benim işim belediyecilik. Aday olmam söz konusu değilö dediği ifade edildi.

-SARIGÜL GERİ ÇEKİLDİ-

Adaylık için bir süre nabız yoklayan ancak parti içinden gerekli desteği bulamayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise genel başkanlık isteğini başka bahara bıraktı. Sarıgül yaklaşan kurultayda aday olmayacağını kesin olarak açıkladı.ANKA




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SEMİNERDE, 'DEPREM, ALLAHIN İMTİHANI'TARTIŞMASI

KATLİAM'DAN GERİYE 48 GÖZÜ YAŞLI YETİM KALDI

ERDOĞAN'DAN ESKİ VE YENİ BAKANLARA YEMEK
»  KILIÇDAROĞLU "O KAYIP DOSYA"NIN NUMARASINI AÇIKLADI
»  ÇELİK'İN "OTOMATİK PİLOTA BAĞLANDI" ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ
»  KKTC RUMLARA 10 MİLYON STERLİN TAZMİNAT ÖDEDİ
»  PAKSÜT, SORUŞTURMA İÇİN NE DEDİ?
»  HİKMET ÇETİN'E KÖTÜ HABER
»  "DOMUZ GRİBİ TEHLİKESİ YOK"
»  TESEV'DEN RUHBAN OKULU TOPLANTISI
»  BAYKAL: " BU İKTİDAR GERÇEKLERDEN KOPTU"
»  KOCASI ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP ÇIRA GİBİ YAKTI
»  FLAŞ..!FLAŞ.! ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN PAKSÜT AÇIKLAMASI
»  ÇELİK'E "GİDİŞİN OLSUN,DÖNÜŞÜN OLMASIN" DEDİLER
»  TUNCAY ÖZKAN'NA ALEMDAR YALÇIN ŞOKU
»  AKP'DE ŞOK OPERASYON
»  KATLİAM SİLAHLARININ HEPSİ KORUCULARIN!
»  İZMİR'DE FİLMLERE TAŞ ÇIKARTACAK CİNAYET ZİNCİRİ
»  MHP’DEN AOÇ’DA YOLSUZLUK İDDİASI
»  KATLİAM, KORUCULUK SİSTEMİNE SORGULAMA GETİRDİ
»  MARDİN VALİSİ KATLİAMI ANLATTI
»  DEMİREL'DEN BÜYÜKANIT'A YANIT
»  ALEMDAR YALÇIN GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINI
»  CHP, ADANA SEÇİMLERİNİ MECLİS'E TAŞIDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.