Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP AÇILIMA İTİRAZ EDECEK: İŞTE NEDENİ!
DTP AÇILIMA İTİRAZ EDECEK: İŞTE NEDENİ!
 
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, demokratik açılım süreci ile ilgili itirazlarının olacağını, bunun nedeninin fırsatın iyi değerlendirilemediğinden kaynaklandığını söyledi.
 
13.10.2009 - 00:25

Türk, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı LIuis Maria de Puig ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Puig ile demokratik açılım süreciyle ilgili düşüncelerini paylaştığını belirten Türk, Puig'in de bu konulara yabancı olmadığını, benzer süreçleri yaşadığını ifade etti.

Süreci daha dikkatli şekilde sürdürerek, barış, özgürlük ve demokrasi noktasında ortak bir buluşmayı sağlamayı umduklarını kaydeden Türk, "Günümüzde dünyanın gittiği noktalar belli. Bu süreci doğru kavramalıyız. Biz konuya, tüm yurttaşlarımızı kucaklama mantığıyla bakıyoruz. Daha saygın ve demokratik Türkiye için önümüzde görevlerin olduğunu biliyoruz. İtirazlarımız olacak. Bunun nedeni, bu fırsatın iyi değerlendirilmediği içindir" diye konuştu.

Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği yanıt mektubu ile ilgili soru üzerine, siyasetçiler arasındaki diyalogdan mutluluk duyacaklarını söyledi.

"Önemli bir gelişmedir bu. Siyasette olması gereken de budur" diyen Türk, herkesin kendi düşüncesini, çözüme, demokrasiye nasıl baktığını, hak ve özgürlük konusundaki alanının ne olacağını tartışması gerektiğini ifade etti.

Türk, Lice'de patlama sonucu öldüğü iddia edilen Ceylan Önkol olayı ile ilgili hazırlanan rapor konusunda da toplumu tatmin edecek bazı şeyleri görmek istediklerini söyledi.

Şeffaf, demokratik bir Türkiye isteniyorsa, olayın nedenlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Türk, "Birileri çıkıyor 'Ceylan'ı kimin öldürdüğü önemli değil' diyor. Böyle bir şey olur mu? Bu suçu işleyenlerin ortaya çıkması lazım. Suskun kalınması, toplumu tatmin etmiyor. Bunun ortaya çıkarılması, Hükümet'in, devletin görevidir. Bu suskunluk nedir?" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SARKİSYAN,"MAÇA GELİYORUM"

KAÇAK CEM UZAN HAKKINDA ŞOK İDDİA..!

"ALANYA'YI İL YAPTIM, 105 PLAKAYI DA SİZE VERDİM"
»  BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇİÇEK'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
»  İSRAİL'DEN TÜRKİYE YANITI!
»  BAHÇELİ: "MEKTUPLA SİYASET TÜRKİYE'YE ÇAĞ ATLATMAZ"
»  AKP VE MHP DÜŞÜŞTE, CHP YÜKSELİŞTE!
»  "SİZİ AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ"
»  BAYKAL'DAN, ERDOĞAN'A,' HAFTAYA GÖRÜŞELİM' YANITI
»  FLAŞ.. AZERİ VEKİLLERİN ANKARA ÇIKARTMASI
»  FLAŞ.. BAYKAL'IN MEKTUP YANITI ERDOĞAN'A ULAŞTI
»  " DİNİN İSTİSMARINI SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜRÜM"
»  DERVİŞ GÜNDAY'DAN ATALAY'A KORSAN TAKSİLER SORUSU
»  FLAŞ.. CEYLAN, HAVAN TOPUYLA ÖLMEMİŞ!
»  ERDOĞAN, YOLLARA DÜŞECEK
»  GÜVENLİK SORUŞTURMASINA ERİŞİM HAKKI
»  GARİPOĞLU YURT DIŞINA 54 MİLYON TRANSFER ETMİŞ
»  AÇILIM, 'TÜRK REALİTESİNE' TOSLADI!
»  " O ZAMAN KONUŞMA GEREĞİNİ YAP!"
»  "ARINÇ'IN ÜSLUBU ÇİRKİN, YOLU YANLIŞ"
»  DAVUTOĞLU O GERGİN DAKİKALARI ANLATTI!
»  İŞTE TÜRKİYE'DEKİ EMEKLİLİLERİN ACINACAK HALİ
»  AB'DEN, "ANAYASAYI DEĞİŞTİRİN" TALEBİ YOLDA
»  KILIÇDAROĞLU,AKP'YE FIKRAYLA YÜKLENDİ.
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.