Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0474
EURO
44,1031
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.138,020
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Davutoğlu: Doğru Olan Başkanlık Sistemi
Davutoğlu: Doğru Olan Başkanlık Sistemi
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasayla ilgili muhalefet partileriyle yapacağı görüşmeye ilişkin olarak, "Zihnimde bir yöntem var" dedi.
 
28.12.2015 - 10:41

 "Doğru olan başkanlık sistemidir" diyen Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye giderken herhangi bir önyargımız yok" dedi.

Davutoğlu, Belgrad ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı'yla bir araya geldiniz. Detay verebilir misiniz?

Ben Sırbistan'a gidiyorum, Sayın Cumhurbaşkanı Suudi Arabistan'a gidecek. Perşembe yılbaşı, haftalık görüşmemizi yapamayacağız. İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdik. Bir telefonla teyitleşerek görüştük. Birçok konuyu ele aldık. Terörle mücadele başta, Irak ve Suriye'deki görüşmeler.

Ayrıca önümüzdeki günlerde de muhalefetle görüşeceğim. Olağan görüşmemizi öne aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızla ne zaman bir araya gelsek geniş bir gündemi paylaşıyoruz. Birlikte atacağımız adımları değerlendirdik.

Yeni anayasada takvim var mı kafanızda? HDP'yle görüşme olmayacağını söylediniz.

2011'de yeni anayasa çalışmalarına katılmış bütün arkadaşlarımı davet ettim, komisyonda görev almış arkadaşlar. Son MKYK'dayken de böyle bir toplantı yapacağımı ifade ettim. Cumartesi kendilerinden dinledim. O zaman Dışişleri Bakanı olarak takip ediyordum ama detayları dinleme ihtiyacım vardı. 2007-2011 anayasa süreçlerinde yaşadıklarımızı yöntem olarak ve muhteva olarak dinledim. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye giderken herhangi bir önyargımız yok. Geçmişte iki yöntem, 2007 sonrasında AK Parti'nin kendi çalışması olarak sunması var, 2011'den sonra bütün partilerin katıldığı bir yöntem denendi. İkisinde de istediğimiz sonucu alamadık.

Konjonktürel şartlardan çıkmamız lazım. Kişiselleştirmeden. Torunlarımızın ve onların torunlarının dahi büyük bir revizyon yapmadan yaşayabileceği, gereğini yapabileceği bir anayasayı birlikte yapmamız lazım. 380 milletvekilimiz de olsaydı ben uzlaşmayı tercih ederdim. HDP'yle niye görüşülmüyor? Olanlar çok açık oluyor. Öncekilere siyasi polemik diyebiliriz. Randevu talebinden sonra sürdürmeleri, hakaretamiz bir şekilde, kendilerini ziyaret eden misafire saygısızlık ifade eden konuşmalardan sonra onları muhatap almam doğru değil. Muhatabımdaki niyet önemli.

Sur'u, Cizre'yi, Silopi'yi zindan yerine çevirenlerden hesap sorsunlar. Hem terörü destekleyecekler, hem daha demokratik bir anayasa için gelen Başbakan'a şart koşacaklar. Hani Türkiyelileşiceklerdi. Hani Türkiye toplumunun parçası olacaklardı. 7 Haziran'da bu samimiyetsiz beyanlara inanan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Hesap sorun bunlardan. Aslında HDP'ye, PKK'ya taviz vermeyecek birçok insan oy verdi. Anayasayı tartışırım ama Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü kimseyle tartışmam.

Biz bir film çeviriyor değiliz. Yüzlerce askerimizi, polisimizi şehit vermişiz. Yok çaymış, yok kaçak çaymış. Gitsin Kandil'de içsin çayını film senaristi. Beyefendi kaçak çaydan bahsedecek, ben de o masada duracağım öyle mi? Meclis'te milleti temsil edenler bu işin ciddiyetinde olacaklar. Ya samimi ve ciddi olurlar kapımız açık olur, o zaman da hadlerini bildiririz. Siyaset samimiyet, nezaket meselesidir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Evinin İçini Karıştırma,DirenciniKırma'

TSK: 4 İlde 221 Terörist Öldürüldü

Erdoğan'dan YÖK'e ODTÜ Talimatı
»  Davutoğlu'nun HDP ile Randevusu İptal
»  Yeni YÖK Kanunu için Düğmeye Basıldı!
»  ''Erdoğan'ın Doğum Gününe Yetiştirin''!
»  ODTÜ'deki Mescit Kavgasının Perde Arkası
»  Sedat Laçiner Gözaltına Alındı!
»  Arınç'ın Can Dündar Ve Erdem Gül İsyanı
»  Ankara'da Usulsüz Dinleme Operasyonu
»   'Hiç Kimsenin Önünde El Pençe Durmadım'
»  DEMİRTAŞ YEMİN ETTİ!
»  Ülkü Ocaklarından Hacettepe Açıklaması!
»  Demirtaş'tan Başbakan'a Cizre Daveti!
»  ODTÜ'den Siber Savunma!
»  2010 KPSS’si İddianamesi Kabul Edildi
»  ODTÜ'ye Ulusal Güvenlik Suçlaması
»  ''Başika'da Tanzim Devam Ediyor''!
»  PKK'dan Hainlikte Son Nokta
»  TSK: Cizre'de 6 terörist Öldürüldü
»  AK Parti ile HDP’nin “ihanet” kavgası
»  İpek'in Yurt Dışı Mal Varlığına Gözaltı
»  'Onu Çekmeyip Serserileri mi Çekeceğim?'
»  Meclis Çalışanlarına Sendika Baskısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.