Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,7121
EURO
48,4703
IMKB
10.814,000
ALTIN
5.400,040
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Dünya Medyasından Dev Satış
Dünya Medyasından Dev Satış
 
Rothschild, ailesinin küresel medya ve bilgi şirketi The Economist’teki tüm hisselerini elden çıkarmaya hazırlandığı ileri sürüldü. Google News
 
8.10.2025 - 08:47

Lynn Forester de Rothschild, ailesinin küresel medya ve bilgi şirketi The Economist’teki tüm hisselerini elden çıkarmaya hazırlanıyor. Axios’un, konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre satış süreci resmen başladı.

Rothschild ailesi, 1843 yılında kurulan şirkette %26,7 oranında hisseye sahip bulunuyor. Bu payın yaklaşık %20’si oy hakkı veren hisselerden oluşuyor.

The Economist’in diğer büyük hissedarı ise, İtalyan Agnelli ailesinin finans kuruluşu Exor. Exor, şirkette yaklaşık %43,4’lük bir paya sahip.

Axios’un haberine göre, satış işlemi tamamlandığında The Economist Group’un toplam değeri yaklaşık 800 milyon sterlin (1,07 milyar dolar) civarında olacak. Rothschild ailesinin elindeki payın değeri ise 400 milyon sterline kadar çıkabilir.

Haberde ayrıca, Rothschild ailesinin danışmanlarının ABD ve Birleşik Krallık’taki potansiyel alıcılarla – aile ofisleri ve stratejik yatırımcılar da dahil olmak üzere – görüşmelere başladığı bildirildi. Satış sürecinin, daha önce Bloomberg tarafından da aktarıldığı üzere, Lazard tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Axios’un aktardığına göre, satışın bu yıl tamamlanması bekleniyor.

The Economist ve Rothschild ailesi, Reuters’ın mesai saatleri dışında yaptığı yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

The Economist ile ilgili son büyük hisse devri 2015 yılında gerçekleşmişti. O dönemde Britanya merkezli Pearson, dergideki %50’lik hissesini satarak, yaklaşık 60 yıllık ortaklığını sonlandırmıştı.

The Economist, son yıllık gelir raporunda %2’lik bir artışla 368,5 milyon sterlin gelir elde ettiğini açıkladı. Şirketin 1,25 milyon abonesi bulunuyor ve ABD, Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil olmak üzere 14 ülkede faaliyet gösteriyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Altaylı, YouTube Yayınlarına Ara Verdi

Aytekin Polatel'e Yeni Görev

Halk TV Haber Merkezinde Deprem
»  İsrail Gazze'de 34 Gazeteci Öldürdü
»  NTV Muhabiri Sosyal Medya Kurbanı Oldu
»  Cem Küçük'ten Çok Konuşulacak İddia
»  CİNER Grubu Londra'da Açıklama Yaptı!
»  Sen Bir Yalancısın Ahmet Hakan!"
»  Cem Küçük'ten Uçakta 'Soru' Tepkisi
»  Canlı Yayında Erdoğan-Trump Kavgası!
»  Medya Ombudsmanından Ahmet Hakan'a Yanıt
»  Ahmet Hakan'dan Uçaktaki 'Soru' Yanıtı
»   Show TV’ye Flaş Transfer!
»  Habertürk'te Bir Dönem Sona Erdi
»  İsmail Küçükkaya'nın Yeni Adresi TV 100
»  Musavatoğlu'ndan Sözcü'ye Anket Tepkisi
»  Hürriyet ve Milliyet'e Siber Saldırı
»  Rasim Ozan Kütahyalı İkinci Kez Evlendi
»  Nagehan Alçı Ekol TV'de
»  Zafer Şahin'i İsyan Ettiren Olay
»  Trump Gazetecilere Hakaret Etti
»  Flash TV'nin İhale Süreci Uzatıldı
»  Bengü Türk’te Üst Düzey Değişiklik
»  Gazeteci Kadir Şengün'den Acı Haber
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.