Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EDİRNE'DEDOĞAL GAZ BULUNDU
EDİRNE DEDOĞAL GAZ BULUNDU
 
Merty Energy Ltd. Mühendislik Operasyonlar Müdürü Tayfun Atalay, Edirne'nin Süloğlu ilçesinde açtıkları “Köyüstü-1” kuyusunda doğal gaz bulduklarını bildirdi.
 
5.1.2007 - 11:50

Atalay, yaptığı açıklamada, daha önce açtıkları “Batı Umur-1” ve “Arpacı-1” kuyularından sonra, Zorlu Petrogazın sondaj kulesiyle ”Köyüstü-1” kuyusunu da açtıklarını söyledi.İki kuyuda bulunan gazdan sonra aynı bölgenin yakınında Merty Energy Ltd. operatörlüğünde, Petraco Ltd, Avustralyalı Ottaman Ltd. ve Pemi firmasının ortaklığında açtıkları “Köyüstü-1” kuyusunda 150-350 metreye kadar gazlı seviyeler geçilerek, 600 metrede kazının tamamlandığını açıklayan Atalay, şöyle dedi:“Kuyuda test için gaz alımına başlandı. 350 metrenin altındaki gazın ekonomik olmadığı görüldü. 150-350 metreye kadarki gazın değerlendirilmesi yapılacak. Bu kuyudan elde edilecek sonucu göre, iki doğal gaz kuyusu daha açılacak. Açmayı düşündüğümüz ve 1200-1300 metreye kadar kazılacak olan iki kuyuda, gazın daha fazla alacağını tahmin ediyoruz.”Geçen yaz aylarında açılan toplam 5 kuyudan elde edilecek gazı ürütmek için tesis yapılacağını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:“Bu bölgeden çıkarılan doğal gazı, dağıtımdan sorumlu olan firmaya vereceğiz. Trakya'nın gaz bakımından zengin olduğunu biliyoruz. Trakya'da çok sondajımız olacak, umutluyuz. Umutlu olmasak bu kadar masrafı yapmazdık. İnşallah çok büyük rezervlere rastlayacağız.”

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TAŞAR'IN KIZI'NIN KOMA HALİ SÜRÜYOR

PKK'DAN SEZEN AKSU VE AYDINLARA ARABULUCULUK ÇAĞRISI

ENDONEZYA'DA SIR UÇAĞA HALA ULAŞILAMADI
»  ERDOĞAN'IN PKK ÇIKIŞIN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ
»  SADDAM'IN TÜRK GELİNİ KONUŞTU
»  BAKAN ÇUBUKÇU, ERKEKLERİ EĞİTECEK
»  BAKAN ÇUBUKÇU, ERKEKLERİŞ
»  CHP'Lİ VEKİLLER KAZA GEÇİRDİ
»  ''KOORDİNATÖR'DEN BEKLENTİMİZ DAHA BÜYÜK''
»  GAZETECİLER, BAŞBAKAN'I YANLIŞ ANLAMIŞ!
»  TRAFİK KAZALARI VEKİLLERİN GÖZÜNÜ KORKUTTU
»  DİYARBAKIR'DA 'ÇOK DİLLİ BELEDİYECİLİK KARARI'
»  YILBAŞININ İLK TALİHLİSİ ORTAYA ÇIKTI
»  TANIĞA FİLMLERDEKİ GİBİ KORUMA
»  2006 ENFLASYONU YÜZDE 9.65
»  DOĞAN PAŞA'DAN "SİVİL İSTİHBARAT" İTİRAFI
»  TÜRKLER UZAYA ASANSÖRLE Mİ ÇIKIYOR?
»  TAŞAR'IN CENAZESİ KÜSLERİ BULUŞTURACAK
»  ZAMAN, BAYRAM'DA FETULLAH GÜLEN'İ UNUTMADI
»  TANIĞA DEVLET KORUMASI GELİYOR...(
»  AKP'Lİ YALÇINBAYIR'DAN SABİH KANADOĞLU'NA DESTEK
»  MECLİS YENİ YIL'A YOĞUN GİRECEK
»  EN ÇOK TOPRAK SATIŞI YUNANLILARA
»  JAPONYA'DA BATAN ERTUGRUL FIRKATEYNİ ÇIKARTILACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.