Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMİNE AYNA YİNE KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDI!
EMİNE AYNA YİNE KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDI!
 
BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Başbakan Erdoğan’ın BDP milletvekilleri Akın Birdal ile Ufuk Uras’ın Kürt olmadığını söylediğini ileri sürdü.
 
7.9.2010 - 16:05

Ayna, “Biz bu partiye yönetici, milletvekili, belediye başkan adayını seçerken Kürt müdür, Arap mıdır, Süryani midir Türk müdür, Çerkez midir diye bakmıyoruz ki? Ne kadar öz kardeştir diye bakıyoruz. Başbakan bir kez daha ne kadar ırkçı olduğunu, ne kadar faşist olduğunu, ne kadar faşizan olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

Ayna, AK Parti’nin değişmesini istediği anayasanın tekçi bir zihniyete sahip olduğunu iddia ederek, farklılıkları yok saydığını söyledi. Bu yüzden tümden yeni bir anayasa talebinde bulunduklarını anlatan Ayna, “Şimdi televizyonlarda bir tartışma var. Diyorlar ki ilk kez siviller bir şey yapıyor, o yüzden evet diyelim. İnkar politikasını asker uyguluyorsa, farklılıkları anayasada asker yok sayıyorsa bu kötüdür. Ama inkar politikasını siviller uyguluyorsa, anayasada farklılıkları yok sayan maddeler koyuyorsa bu iyi midir? Kötü ile iyi arasında, bir asker mi, yani bir apoletli mi, yoksa bir kravatlı mı yapıyor? Yani şiddeti, savaşı, inkarı, asker uyguluyorsa kötü, ama bir sivil yapıyorsa iyi midir? Dün Kenan Evren’di, bu anayasayı yazan, tek millet, tek dil diyen bugün Başbakan Erdoğan’dır. 25 maddelik yapan, o da diyor ki tek dil, tek millet farkı nedir? Hiçbir şeydir” dedi.


ERDOĞAN, KÜRT HALKIYLA DALGA GEÇTİ
Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır mitingi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ayna, mitinge çevre il ve ilçelerden, asker ve polislerin getirildiğini ve buna rağmen ancak en fazla 15 bin kişinin toplandığını ileri sürdü. Ayna şöyle konuştu: “Hem askeri ordusuyla geldi Diyarbakır’a, hem de sivil ordusuyla geldi. Askeri, polisi yığdı. Çevre illerden ne kadar asker, polis varsa hepsini getirdi Diyarbakır’a bir gün önce. Bir gün sonra da sivil ordusunu getirdi, milletvekillerini, bakanlarını getirdi. En güzel cevabı dün Diyarbakır halkı verdi ona. Diyarbakır halkı hem katılım ile hem duruşu ile hem talepleri ile Başbakan’a gereken cevabı verdi. Bir halkla ancak bu kadar dalga geçilir. Bir halk ancak bu kadar küçümsenir. Bir halka ancak bu kadar hakaret edilir. Diyarbakır halkına, Kürt halkına ‘Ape Musa’yı biz biliriz’ dedi. Ape Musayı bildiği için Ape Musa’nın mücadelesini yürüttüğü özgür kimlik, özgür dili reddediyor. Çok iyi biliyor Ape Musayı. Ape Musa neden katledildi? Dil ve kimliğinin özgürleşmesini talep etitği için katledilmedi mi? Bugün Başbakan da dilin, kimliğin özgürlüğünün önündeki engel değil mi? Peki sen nasıl Musa Anter’i tanıyorsun? Ape Musa bizim acımızdır, bizim yüreğimizdir, bizim içimizdir. Bizim acımızla oynanmasına izin vermeyiz. Bizim acımızın böyle kullanılmasına asla izin vermeyiz.” Başbakan Erdoğan’ın BDP Milletvekili Akın Birdal için Kürt olmadığını söylediğini ileri süren Ayna, “Başbakan ilk kez gerçek yönünü bu kadar net ortaya koydu. Diyor ki ‘biz Kürt halkının mücadelesini yürütüyoruz’ Bizim için diyor ki ‘ne biçim Kürt partisidir. Akın Birdal, Kürt değil, Ufuk Uras Kürt değil’ diyor. Kürt partisinden bunu anlıyor. Bizim söylediğimizden bunu anlıyor. Bu kadar faşistçe bir yaklaşım olur mu? Biz bu partiye yönetici, milletvekili, belediye başkan adayını seçerken Kürt müdür, Arap mıdır, Süryani midir Türk müdür, Çerkez midir diye bakmıyoruz ki? Ne kadar öz kardeştir diye bakıyoruz. Başbakan bir kez daha ne kadar ırkçı olduğunu, ne kadar faşist olduğunu, ne kadar faşizan olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu noktadan sonra hangi demokrat onu destekleyecek merak ediyorum?” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TUNCAY ÖZKAN'IN CEZAEVİ'INDEN HAYIR HAYKIRIŞI

AK PARTİ, 40 YAŞ ÜSTÜ ASKERLİĞE AFFI REDDETTİ

TSK'DAN MİNARE AÇIKLAMASI
»  BAŞBKAN'IN REFERANDUM TAHMİNİ
»  BAYRAMDA YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLER Dİ,KKAT
»  TUNCELİ'DE ÇATIŞMA, 1 ŞEHİT
»  "TÜRK YARGIÇLARI ONURLU İNSANLARDIR"
»  "HAYIR ÇIKARSA DÜNYA'YA SAVUNAMAM"!
»  YALÇINKAYA: "SONUÇ NE ÇIKARSA SAYGILIYIZ"
»  REFERANDUM'DA OYUNUZ BOŞA GİTMESİN!
»  FLAŞ.. KPSS ERTELENDİ
»  HSYK BAŞKANI'NDAN HÜKÜMET HAKKINDA ŞOK İDDİA!
»  REFERANDUM'DA, KORSAN BROŞÜRLE EVET YALANI!
»  BAKAN GÖNÜL, BEDELLİ İÇİN ÜMİTSİZ KONUŞTU
»  ÜNİVERSİTE'LİLERİN UTANDIRAN REFERANDUM YANITLARI!
»  CHP, REFERANDUM'DA HİLEYE KARŞI ÖNLEM PEŞİNDE
»  BU FOTOĞRAF, MISIR'I KARIŞTIRDI!
»  AVCI: "KİMSE BANA BİR TAHKİKATI DİKTE DİKTE ETTİREMEZ "
»  KOŞANER'DEN GAZİLERE İFTAR!
»  KIZLAR CANLI YAYINDA YUMRUK YUMRUĞA BİRBİRİNE GİRDİ!
»  BEDELLİ YERİNE SÜRPRİZ AF GELİYOR!
»  CHP'DE 'AFİŞ' İSTİFASI
»  'SAVCI HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI'
»  ADİL GÜR'DEN AK PARTİ'YE KÖTÜ HABER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.