Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
ERDOĞAN DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moskova-Şam seferini yaparken sivil havacılık kurallarına uymadığı gerekçesiyle Türkiye tarafından indirilen Suriye uçağında bulunan malzemelerle ilgili olarak, "Elimizde olan bu malzemeler kesinlikle harp malzemesidir. Bunu ‘Radar malzemesidir’ diye saptırmanın anlamı yok. Bu radar malzemesi de zaten harp malzemesi işlevini görmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
 
16.10.2012 - 00:09

Erdoğan Esenboğa Havalimanı'nda Azerbaycan ziyareti öncesinde yaptığı basın toplantısında Bakü’de yapacağı temaslar hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Moskova Şam seferini yaparken Türkiye tarafından indirilen Suriye uçağıyla ilgili son gelişmelerin ve Türkiye’nin bundan sonra bu konuda izleyeceği politikanın sorulması üzerine, “Moskova’dan Şam’a gitmekte olan Suriye uçağının indirilmesiyle ilgi daha önce açıklama yaptık. O zaman da söylediğim gibi bagajda ya da uçağın ele geçirilmiş olan konteynerindeki paketlerde gönderen firma olarak KBP Instrumant Dizayn Bürosu diye bir ifade var. Bu bizim MKE’nin Rusya’daki karşılığıdır. Peki alıcı kim? Suriye Milli Savunma Bakanlığı. Bu iki kurum arasında. Elimizde olan bu malzemeler kesinlikle harp malzemesidir. Bunu ‘Radar malzemesidir’ diye saptırmanın anlamı yok. Bu radar malzemesi de zaten harp malzemesi işlevini görmektedir. Bizim ilgili birimlerimizi bunlar üzerindeki inceleme ve çalışmalarını devam ettirmekte” diye konuştu. Ele geçen malzemenin fotoğraflarının ellerinde olduğunu, inceleme sonuçlanana kadar da detay açıklamalar yapmayacaklarını ifade eden Erdoğan, “Ama harp malzemesi olduğu kesindir, gönderen belli, alan belli. Bizdeki MKE ne üretir belli, alan Suriye Milli Savunma Bakanlığı’nın ne aldığı resimleriyle elimizde belli. Rusya’daki bu firma aksini şu ana kadar açıklamış değil. Rusya bizden bilgi istiyor. Bilgi istemene gerek yok, bu bilgiyi o büroya sor, o sana versin. Ne gönderdiği konşimentolarında belli. Bizde de bunlar mevcut. Dolayısıyla burada hiç sağa sola bu işi saptırmanın anlamı yok. Resimleri elimizde. Yazıları, markalarıyla nerenden çıktığı nereye gittiği belli” diye konuştu.

-“HAVA SAHAMIZI SURİYE SİVİL UÇAKLARINA KAPATACAĞIZ”-

Suriye’nin hava sahasını Türk uçaklarına kapattığıyla ilgili haberlere de değinen Erdoğan şunları söyledi: “Bu olay olduğu andan itibaren Türk Hava Yolları’na talimatımı verdim. Hemen bundan sonra Suriye hava sahasını Türk uçakları olarak sivil havacılıkta kullanmayacağız. THY olarak bunun adımını atıyorsunuz, kararınızı buna göre atıyorsunuz, diğer sivil uçaklara da bunu bildirin dedik. Dışişleri Bakanlığımıza da bu talimatı verdik. Biz bu adımı attıktan bir kaç gün sonra bu açıklamayı yaptı. Biz Suriye’nin kararı üzerine karar almış değiliz, bu kararı zaten almıştık. Ayrıca, kendi hava sahamızın Suriye’nin sivil havacılık sistemine kapatılmasıyla ilgili talimatı da Dışişleri Bakanlığı’na bu olaylardan hemen sonra verdik. ‘Bunun uluslararası sivil havacılık açısından incelemesini yapın’ ve artık kendi hava sahamızı da Suriye uçaklarına da kapatacağız. Bunların adımı bu şekilde atıldı.”

-“ERMENİSTAN UÇAĞINDA BAZI İHLALLER OLDU”-

Bugün bir Ermenistan uçağının Erzurum’a indirildiğini kaydeden Erdoğan, burada “bazı ihlaller olduğunu”, bu ihlaller sebebiyle indirme işleminin gerçekleştirildiğini, arama sonrasında sıkıntı yaratan bir durum tespit edilmediğinden uçağa yol verildiğini kaydetti. Ermenistan uçağının teknik iniş olduğu yönünde açıklamaların hatırlatılması üzerine de Erdoğan, “Bunlar süreçlerle ilgili. Yani belli haberlerin verilmesi, neler var neler yok… Bunlar sorulduğunda bunların sağlıklı şekilde verilmesi. Bu tür tespitlerdir” dedi.

-“YOL HARİTAMIZI GÜL’ÜN KARARI BELİRLEYECEK”-

Yerel seçimi öne alan anayasa değişikliği teklifinin referandum sınırını aşamamasını da değerlendiren Erdoğan, 8 firenin hangi partiden olduğunun tespitine girmeyeceğini belirterek, AK Parti ve MHP’nin genel başkanlar düzeyinde tavrını açıkladığını, buna rağmen beklenen sayının elde edilemediğini, bundan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ortaya koyacağı iradenin bekleneceğini, AK Parti’nin bundan sonraki adımlarını Cumhurbaşkanı Gül’ün ortaya koyacağı karara göre belirleyeceğini kaydetti.

-“BUNLAR ARTIK ALIŞTIĞIMIZ ŞEYLER”-

Erdoğan, hafta sonunda yapılan BDP Kongresi’ne ilişkin başlatılan soruşturmanın hatırlatılması üzerine de “Yargı konuyla ilgili adımı attı. Bunlar artık alıştığımız şeyler, malum…” demekle yetindi.

-“SURİYELİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”-

Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı sayısının 100 bini aşmasını da değerlendiren Erdoğan, 100 bin sayısını eşik olarak gördüklerini, bu konuda çalışmaların sürdüğünü, Türkiye’nin geçmişte de Saddam döneminde Kuzey Irak’tan kaçan 750 bin peşmergeyi misafir ettiğini hatırlatarak, “Burada da bunu olur olmaz demek istemiyorum ama Suriye’deki bu zulme karşı ne yapacağımız konusunda değerlendirmelerimiz sürecektir. Bundan onlarca yıl önceki Türkiye yok. Atılması gereken adımları atacak, Suriye’deki mağdur kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

-“KULÜP BAŞKANI VATANDAŞLIK İÇİN ALEX’İ ALIP YANIMA GETİRMİŞTİ”-

Başbakan Erdoğan, Fenerbahçeli futbolcu Alex’in kulübünden olaylı şekilde ayrılmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Öncelikle 8 yıl ülkemizde bulunan ve vatandaşlık teşebbüsü bile olan kulüp başkanının vatandaşlığı için alıp yanıma getirmiş olduğu Alex’in sonunda böyle gitmesini arzu etmezdim. Böyle olmamalıydı. Futboluna hayran olduğum birisidir. Kaldığı sürede her yıl attığı gol sayısı ortalamada yirmiyi bulan bir futbolcu. Bu önemli bir performans. Profesyonelliğinin yanında mütevazi bir genç. İki çocuğu burada meydana geldi. Bununla iftihar eden bir aile. Vatandaşlığı için Brezilya yasaları nedeniyle bazı engeller vardı ve o engeli aşmak için bizden destek istemişti. Kendisi burada evini alıp bundan sonra da burada spora hizmet etmeyi düşünen bir insandı. Bu tür olaylar gelişince bunlar olduğu yerde kaldı. Biz kendisine ‘İleride burada bu düşünceleri gerçekleştirme durumumuz olur mu?’ dediğimizde bu tür düşüncelerinin olduğunu söylüyor. Ayrıca Rio’da yapılacak konferansta Türkiye’nin yüzü olabilir. Bunu memnuniyetle kabul edeceğini söyledi. Bundan sonraki hayatında huzur ve mutluluk diliyorum. 3 tane de çocuğu var tabi.”
Erdoğan, CHP’nin yerel seçimlerin 3 Kasım’a alınması teklifinin hatırlatılması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül kararını verene kadar açıklama yapmanın yanlış olacağını, bunun iradeye saygısızlık olacağını belirtti. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DARBE KOMİSYONUNUN EN RENKLİ KONUĞU

TÜRKİYE'DE ARTIK DARBE OLMAZ, DENİLEMEZ

TAKSİM METROSUNDA FECİ OLAY!
»  MHP'Yİ KARIŞTIRACAK İDDİALAR!
»  ERMENİSTAN UÇAĞINDAN NE ÇIKTI?
»  ZAMAN YAZARINA GÖRE ECEVİT DARBE'Yİ...
»  ''ATATÜRK'Ü SEVMEK ZORUNDA DEĞİLİM''
»  SURİYE'YE GİDEN ERMENİ UÇAĞINDA ARAMA
»  ''REFERANDUM İHTİMALİ GÖRMÜYORUM''
»  ÖCALAN'IN POSTERİNE JET SORUŞTURMA
»  ŞANLIURFA'DA HAKEM CANINI ZOR KURTARDI
»  UZAY'DAN REKORA TARİHİ ATLAYIŞ!
»  "BAŞBAKAN'DA HAKLI, BEN DE"
»  KÖŞK'TE RESTORASYON HAZIRLIĞI
»  KOCASAKAL YENİDAN BAŞKAN
»  DAVUTOĞLU, SURİYE'Yİ CİDDİYE ALMADI
»  ERDOĞAN'DAN ALEX 'EÖNEMLİ GÖREV
»  "GAZETECİLİK YÜREK İSTER AMA..."
»  BEDELLİ ASKERLİK EŞİTLİĞE UYGUN!
»  "SALDIRANA KARŞILIK VERİRİZ"
»  SURİYE'DEN MİSİLLEME!
»  MECLİS'TE YEREL YÖNETİMLER MESAİSİ
»  "HAYIR OYU VERENLER YANLIŞ YAPTI"
»  SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE ZEYTİN DALI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.