TBMM Başkanı Şahin’in yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla verdiği resepsiyonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tek tip askerliğin rafa kalkmadığını çalışmaları beklediklerini açıkladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığından, tek tip askerlik konusunda brifing alacağını belirterek, "Askıya almak, rafa kaldırmak henüz sözkonusu değil" dedi.
Erdoğan, Meclisin 23. Dönem 5. Yasama Yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, "tek tip askerlik" ile ilgili bir soru üzerine, Genelkurmay Başkanlığının tek tip askerlik ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Çalışmalarını tamamlamasının ardından, Genelkurmay Başkanlığından brifing alacağını ifade eden Erdoğan, "Brifingden sonra konuyla ilgili kararımızı
vereceğiz. Askıya almak, rafa kaldırmak... Böyle bir şey henüz sözkonusu değil.
Daha konuyla ilgili çalışmaları bile görmüş değiliz, bilmiyoruz. Dolayısıyla herhangi bir şeyi bilmeden karar vermek yanlış olur" diye konuştu.
"HİÇ KİMSE GECİKEN ADALETİ SAVUNAMAZ"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir yerde suçsuz olan bir kişinin tutuklanması, gözaltına alınması, bundan sonra yargılanma süreci, bunlara hoşgörüyle bakmak mümkün değil" dedi.
Erdoğan, Meclisin 23. dönem 5. yasama yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in verdiği resepsiyondan ayrılırken karşılaştığı BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın KCK operasyonları kapsamında yapılan tutuklamalarla ilgili sözleri üzerine, "Böyle bir operasyon eğer varsa yargı böyle bir talimat verdiyse bu talimatın gereğini yürütme yerine getirmek durumundadır. Durup dururken yoldan geçen birini almıyorlar" diye konuştu.
Erdoğan, şunları kaydetti:
"Hiçbir zaman yasama, yürütme, yargı noktasında bir defa faaliyet alanları birbirine karıştırılmamalıdır. Ve hiçbir yerde suçsuz olan bir kişinin tutuklanması, gözaltına alınması bundan sonra yargılanma süreci, bunlara hoşgörüyle bakmak mümkün değil. Geciken adalet noktasındaki tavır zaten belli bir tavırdır. Hiç kimse geciken adaleti savunamaz. Öyle dosyalar varki 18-20 sene süren dosyalar var halen neticeye bağlanmamış. Ama oturulur konuşulur bu sürecin kısaltılması için neler yapılır bunların üzerinde durulabilir."01/10/2010