Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0223
EURO
44,5790
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.201,010
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERGENEKON DAVASI ERTELEMESİNE PERİNÇEK TEPKİSİ
ERGENEKON DAVASI ERTELEMESİNE PERİNÇEK TEPKİSİ
 
Ergenekon davasının ertelenmesi, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve parti üyesi diğer sanıkların avukatlarınca eleştirildi.
 
19.1.2009 - 20:10
Davanın görüldüğü Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hasan Basri Özbey, bugünkü duruşmaya Perinçek ve diğer İP üyesi sanıkların avukatları olarak katıldıklarını kaydetti.

Özbey, "Bugün burada tarihi bir duruşma yaşanacaktı. Haham Tuncay Güney'in iddialarıyla hazırlanan 2 bin 455 sayfalık iftiranameye Doğu Perinçek gereken cevabı verecekti, son noktayı koyacaktı" diye konuştu.

Yargılamanın daha önce de sudan bir sebeple bugüne ertelendiğini iddia eden Özbey, bugün de sudan bir sebeple ertelenme yaşandığını öne sürdü.

"Müdahil Şebnem Korur Fincancı'nın Türkiye düşmanı faaliyetlerle tanındığını ve AB Fonları ile beslendiğini" ileri süren Özbey, Fincancı'nın avukatlarının daha önce onlarca, yüzlerce soruyla mahkemeyi kilitlediklerini savundu.

Özbey, Perinçek'in avukatlarından Ceyhan Mumcu'nun talebi üzerine Aralık ayının başında Fincancı'nın avukatlarına soru sormaları konusunda sınırlama getirildiğini kaydetti.

Fincancı'nın avukatlarının bugünkü talepleriyle yurtseverlerin tahliyelerini ve özgürlüklerini ertelemeyi amaçladıklarını öne süren Özbey, mahkemenin bu konuda verdiği kararın yanlış olduğunu iddia etti.

Özbey, "Mahkeme, hukuka uygun olmayan bir karar vererek, davanın uzaması için kötü niyetli bu çabaya seyirci kalmıştır" dedi.

Mahkeme heyetinin reddi konusundaki usul kurallarını okuyan Özbey, mahkemenin, avukatların soru sormasının sınırlanması nedeniyle reddedildiğini, bunun yasal süresinin kararın açıklanmasından sonra 7 gün olduğunu, oysa üzerinden 37 gün geçtiğini söyledi.

Doğu Perinçek'in her konuşmasında hakimlere hukuk kurallarını uygulamakta korkmamaları gerektiğini söylediğini belirten Özbey, "Korkmuşlardır" dedi.

İstanbul Barosu'ndan duruşmayı izlemek üzere görevlendirilen avukat Ömer Yasa, "İstanbul'un merkezine 100 kilometre mesafede İstanbul mahkemesi yargılama yaparsa, bunun gibi usul hatalarıyla karşılaşılacaktır" diye konuştu.

Bu arada, yerleşke önünde toplanan, ellerinde Türk Bayrağı ve parti flaması bulunan İşçi Partisi üyesi grup, Perinçek lehine sloganlar attı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"TÜRKİYE'DE DERİN DEVLET VAR"

SAHTE HAHAM GÜNEY,PKK'YIDA KARIŞTIRDI

SEÇMEN KÜTÜKLERİ MECLİSTE TARTIŞILACAK
»  BAHÇELİ:"AKP,ZİHNİYETİYLE TARİHE KARIŞACAK"
»  İSTANBUL BARONLARI'NIN 2 AŞAMALI KEMAL DERVİŞ PLANI
»  ABDÜLLATİF ŞENER'DEN AKP'Yİ BOMBALAMAYA DEVAM!
»  KILIÇDAROĞLU'NU HASTANELİK EDEN DAYAK
»  SAVCI ÖZ'E "AĞABEY" FORMÜLÜ
»  YENER YERMEZ'E ERGENEKON SORGUSU
»  VATANDAŞLIK NUMARASIYLA GELEN BÜYÜK TEHLİKE
»  KOMUTANIN İNTİHARINDAKİ MÜTHİŞ SIRLAR
»  KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  EYÜP AŞIK'A GÖRE ERGENEKON
»  JİTEM BAŞKANI'NIN SIR İNTİHARI!
»  DTP'DEN TELEKULAK İÇİN KANUN TEKLİFİ
»  SGK ECZACILARA SON ŞANSI VERDİ
»  KEY'DE YENİ ÖDEME LİSTESİ
»  AKP'DE DÜŞÜŞ HIZLA SÜRÜYOR
»  AB'YE, MÜSLÜMAN-HRİSTİYAN AYRIMI TAVRI
»  SARIGÜL'ÜN OĞLU DA SİYASETTE
»  İLAÇ KRİZİ, ARAP SAÇINA DÖNDÜ!
»  MAHİR KAYNAK'TAN 2 BÜYÜK İDDİA
»  BİR İLK AKP'DEN AYRILMA MİTİNGİ
»  MAMAK'TA MAHALLE MUHTARININ BİLGİSAYARINI ÇALMIŞLAR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.