Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7570
EURO
43,6432
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.910,140
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FETULLAH GÜLEN, DÖN ÇAĞRISINA NE DEDİ?
FETULLAH GÜLEN, DÖN ÇAĞRISINA NE DEDİ?
 
Gönüllüler Hareketi'nin sözcüsü olmadığını sık sık tekrarlayan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Gülen'e yaptıkları dön çağrısını anlattı
 
22.6.2011 - 14:17

ABD'de yaşayan Gönüllüler Hareketinin kurucusu Fethullah Gülen, 12 Eylül referandumu ve 12 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'ye dönmeye karar verecek mi? Gülen'in ve Gönüllüler Hareketi'nin sözcüsü olmadığını katıldığı her programda tekrar açıklayan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'e yönelik yaptıkları dön çağrısını ve Gülen'in yanıtını ilk kez açıkladı.

Gazeteciler.com'un derlediği habere göre, NTV'de Ruşen Çakır'ın hazırlayıp sunduğu Yazı İşleri programına Yalova'dan katılan Gülerce, Çakır'ın Sizinle ilgili şöyle bir mesaj geldi. Biz eskiden yazılarını okurduk, şimdi merak ediyoruz. demişler. Anladınız herhalde. Fethullah Gülen'in sözcüsü gibi bir imajınız var kamuoyunda. Bu imaj sizi rahatsız ediyor mu? sorusunu şöyle yanıtladı:

 

SÖZCÜ YAKIŞTIRMASI YÜZÜNDEN OTOSANSÜR YAPIYORUM

Bu benim elimde değil. Ben hek programda Gülen hareketinin bir sözcülük makamı olmadığını, Sayın Gülen'in kendisinin açıklama yaptığını söyledim. Siz de Gülen hareketini iyi bilirsiniz. Ben sözcü olmadığıma sizi şahit gösteririm. Ben kendi fikirlerimi yazmak isterim. Ama yazacağım şeyler sözcülük iddiası ile başka türlü yorumlanır mı diye düşünmeden edemiyorum. Geçen bir yazı yazdım: Ak Parti'nin başarıları üzerine. İnternet sitelerinde ise Gülerce'den ince ince mesajlar diye yorumladılar. Beni otosansüre zorluyor bu durum. Böyle bir şey olmasa ben çok daha rahat ifade edeceğim fikirlerimi... Ama yoğurdu üfleyerek yemem gerekiyor.

MESELEYE AK PARTİ PAK PARTİ DİYE BAKMAM

Gülerce Çakır'ın Gülen Hareketini izleyen biri olarak bu hareketin bir siyasi paryiye angajmanını ilk kez gördük. Referandumda oldu. Bu kadar açık pozisyon aldığınızı hatırlamıyorum sizin de... Gülen Hareketi merkezdeki partilere eşit mesafede dururdu eskiden. Şimdi tercihini alenene belirliyor, taraf tutuyor gibi görünüyor. Yanılıyor muyum? sorusunu ise şöyle yanıtladı:

Fotoğrafa bakınca öyle görünüyor. Ama yorumlamak lazım bunu. Referandum süreci kırılma noktasıdır. Zaman gazetesi Ergenekon davasını asrın davası diye yorumluyoruz. 100 seneden beri ittihat ve terakkiden beri darbeciler ilk defa yargılanıyor. Darbeciler ve darbe teşebbüsü yapanlar yargılanıyor. 12 Haziran seçimleri için de 100 yılın fırsatı dedim ben. Bu davanın arkasında siyasi olarak iktidar iradesini koyuyor. CHP ve BDP bu meselenin davanın arkasında durmuyor. İster gönüllüler, ister Gülen hareketi deyin, bu sivil toplum hareketinin mesajlarını aktarması ancak demokratik ortamda mümkün olur. Ben referandumda AK parti adına değil demokratikleşme adına destek verdim. Bu AK partililerşme meselesi değil. Bu memleket meselesi. Ben destekleyen parti AK Parti mi PAK Parti mi diye bakmam.

GÜLEN TÜRKİYE'YE DÖNECEK Mİ?

Çakır'ın kendisine de sık sık Fethullah Gülen Türkiye'ye gelecek mi? sorusunun sorulduğunu hatırlatarak Koşullar Fethullah Gülen'in geri dönüşü için uygun bir ortam yaratıyor mu? Bu durumda mıyız? şeklindeki sorusuna ise Gülerce şunları söyledi:

Bu soruyu en doğru yanıtlayacak olan muhterem Fethullah Gülen'dir. Bir kaç gün önce bir Alman muhabir de o soruyu soruyor. Muhterem Gülen de "gurbetlik hasretini kavuşma dindirir... Ama ne yapayım ki kaderin gönüllü mahkumuyum" diyor. Bundan sonrası benim yorumum. Humeyni gibi dönecek iddialarına cevaben "ben dönersem kendim gibi dönerim" diyor.

GÜLEN'E DÖN ÇAĞRISI YAPTIK AMA...

Gülerce ardından Fethullah Gülen'e yönelik dön çağrısı yaptıklarını ilk defa açıkladı:

"... ilk defa size anlatayım. Bundan 4 yıl önce ben yaşlarda bir grup arkadaş kendi aramızda Sayın Gülen'e "dönün" demediğimiz için konuştuk. Türkiye'de bulunan arkadaşlar "Hocaefendi'ye gelin lütfen Türkiye'ye dememiz gerekmiyor mu" konusunu tartıştık uzun uzun. Baştan fizikçi mantığımla kendi vereceği karar derken ben de böyle yapmamız gerektiğine ikna oldum.

Kendisinden bir randevu aldık. Karşısına geçtik. Şöyle bir talebimiz var dedik. Bir arkadaş içli bir mektup yazmış. O mektubu okutmadan gülümseyerek aldı, cebine koydu. 'İşi hissiyata dökmeyin. En hisli olan benim. Ben uçaktan iner inmez Türkiye'yi karıştırmak isteyenler bir provokasyon düğmesine basacaklar. Böyle bir şeye izin veremem' dedi..."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TEHDİT GİBİ DEĞERLENDİRME!

DİCLE'NİN YERNİNE TERÖR KURBANI ANNE!

BAŞBAKAN'IN MASASINDAKİ İ SURİYE RAPORU!
»  TUNCELİ'DE POLİS'E KANLI PUSU, 2 ŞEHİT
»  MERVE KAVAKÇI, DİCLE'YE EMSAL OLDU!
»  CHP + ORDU FORMULÜ ÇÖKTÜ!
»  EN GENÇ VEKİL, MAZBATAYI MEHTER'LE ALDI!
»  HASİP KAPLAN: "YSK TUZAK KURDU"
»  BABA AKP'DEN ÇIKTI, PKK ,OĞLUNU BIRAKTI
»  DİCLE'NİN YERİNE KİM GELECEK!
»  HATİP DİCLE'YE MECLİS YOLU KAPANDI !
»  KORGENERAL ZİYA GÜLER TUTUKLANDI
»  SAVCI'DAN HABERAL VE BALBAY'A RET!
»  HASİP KAPLAN'DAN ŞOK YEMİN AÇIKLAMASI
»  SAHTE İÇKİNİN SON KURBANI!
»  BORSA OPERASYONUNDA ŞOK İSİM!
»  AF TARTIŞMALARI SİYASETİ ISITTI
»  HABERAL VE BALBAY İÇİN SON KARAR YARIN
»  "SIKILI YUMRUKLARI AÇMA ZAMANI"
»  EN GENÇ MİLLETVEKİLİ MAZBATASINI ALDI
»  RÜTBE ALIR ALMAZ KOMUTAN OLABİLİR!
»  AYTAÇ DURAK'IN EVİNDE ARAMA
»  ERDOĞAN, BODRUM TATİLİNİ UZATTI!
»  GÜL'DEN, BAĞIMSIZ VEKİLLERE UYARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.