Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5550
EURO
43,7418
IMKB
9.170,000
ALTIN
4.041,740
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ..! FLAŞ..! HANEFİ AVCI TUTUKLANDI!
FLAŞ..! FLAŞ..! HANEFİ AVCI TUTUKLANDI!
 
"Devrimci Karargah Örgütü" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Hanefi Avcı, İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'a ifade veren Avcı, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi. Acı çıkarıldığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.
 
28.9.2010 - 21:25
DEVRİMCİ Karargah Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Saat 15.13’te gri bir minibüsle soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş adliyesine getirilen Hanefi Avcı, hakim ve savcılar tarafından kullanılan protokol kapsından adliye alındı. Sakin olduğu gözlenen Hanefi Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Savcılık sorgusunda da soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık’a ifade vermediği ve susma hakkını kullandığı belirtilen Avcı, İstanbul Barosu CMK servisinden gönderilen avukatı da kabul etmedi. Hanefi Avcı’nın ifade tutanağını başka herhangi bir belgeyi de imzalamadığı belirtildi. Hanefi Avcı için ilerleyen saatlerde adliyeye iki avukat daha geldi. Avcı, bu avukatları da kabul etmedi.

“Örgüte yardım ve yataklık yaptığı" iddia edilen Hanefi Avcı, adliyeye getirildikten yaklaşık 2,5 saat sonra tutuklanma talebi ile İstanbul nöbetçi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Saat 20.00 sıralarında çıkarıldığı mahkemede de ifade vermediği belirtilen Avcı, saat 21.OO sıralarında tutuklandı.

MAHKEMEDE İFADE VERDİ

Savcılık sorgusunda avukat istemeyen ve susma hakkını kullanan Hanefi Avcı'nın, mahkeme sorgusunda CMK'dan bir avukat nezaretinde ifade verdiği ve bir saat süren ifadesinin ardından tutuklandığı belirtildi.

Bu arada, Hanefi Avcı’nın Eskişehir’de bulunan evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen hafta ifadeye çağırdığı Avcı, izinde olduğu gerekçesiyle savcılığa gitmemişti. Bunun üzerine savcılığın, "yakalama kararı" çıkarttığı bildirildi.

ZORLA GÖTÜRÜLÜYORUM

Hanefi Avcı, bugün Ankara'da gözaltına alınmadan önce bazı basın mensuplarını yazılı açıklama gönderdi. Hanefi Avcı, açıklamada, alnının açık olduğunu ve adalete veremeyeceği hiçbir hesabının bulunmadığını söyledi. Hiç kimse ile suç içerecek, davranış, konuşma ve ilişkisinin olamayacağını ifade eden Hanefi Avcı, kitabını yazarken “Bana her şeyi yapmayı deneyeceklerdir dediğini ama bu kadarını da beklemediğini ifade etti.

Hakkındaki iddiaların bir cemaat operasyonu olduğunu öne süren Hanefi Avcı, "Zorla götürürüler ama asla kendi gönlümle gitmeyeceğim, cemaatin plan ve programı doğrultusunda hareket eden hiçbir kimse ve makamın önünde eğilmem, bu devletin yasalarına göre davrandığına inanmadığım adalet makamının hiçbir sorusuna da cevap vermem" dedi.

HANEFİ AVCI'NIN EŞİ ŞENAY AVCI: "EŞİMİ SUSTURAMAYACAKLAR"

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanda kalan Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı, mahkeme kararı ile polislerin eve geldiğini ve arama yaptığını söyleyerek, “Bir şey yok evi arıyorlar. Arasınlar bir şey yok. Burası polis evidir. Ben polis eşiyim." dedi.

Eşinin Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldüğünü söyleyen Şenay Avcı, “Ben dağ gibi bir adamın eşiyim.Benim eşim devletine çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Benim eşim yüzünün akı ile duruyor. Yine kitabını yazacak kimse susturamayacak. Kimse susturamaz. Aile olarak kale gibi arkasındayız"diye konuştu.

BAKAN ATALAY: YARGI İSTEDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'Avcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili yargının talebi oldu' diye konuştu.

TELEFONU KULLANMIŞTI

İstanbul'da “Devrimci Karagah” örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 13’ü tutuklanmıştı.

Hanefi Avcı'nın, tutuklananlar arasında yer alan Necdet Kılıç’a ait telefonlardan birini kullandığı ortaya çıkmıştı.

Avcı'nın Necdet Kılıç'ı Mersin'de görev yaptığı 1980'li yıllardan beri tanıdığı belirtiliyor.

Bu arada, Hanefi Avcı'nın, sözkonusu operasyonla ilgili olarak bu hafta bir basın toplantısı yapması bekleniyordu.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Hanefi Avcı savcılıkta avukat kabul etmedi, ifade vermedi ve tutanağı imzalamadı. Avcı tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. 28/09/2010


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ALEVİLERDEN İNANÇ VERGİSİ ALINACAK!

CEMAAT AVCI'NIN GÖZALTINI BÖYLE DEĞERLENDİRDİ!

CHP, BAŞÖRTÜSÜ ŞARTLARINI AÇIKLADI!
»  ŞAHİN: "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARINA HAZIRIZ!"
»  BAŞBUĞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  O TERÖRİSTİN KİM OLDUĞUNU SÖYLEDİ
»  YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAKLARI KALKTI!
»  BAHÇELİ, ANİ'DE NAMAZ KILAMAYACAK!
»  ATATÜRK'ÜN YATI SAVARONA'YA FUHUŞ BASKINI
»  ERDOĞAN'IN ÇELENK'TEKİ İSMİNİ SÖKENE 3 YIL HAPİS CEZASI!
»  AVCI'NIN ALINIŞINA İLK TEPKİ!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN BOMBA GİBİ BİR ÖNERİ!
»  HAKİMLERİN SES KAYDI İNTERNET'E DÜŞTÜ!
»  BDP LİDERİNE 10 AY HAPİS!
»  CİHANER, YARGITAY'DA YARGILANACAK!
»  AVCI: "BU BİR CEMAAT OPERASYONUDUR"
»  40 EMNİYET MÜDÜRÜ İFADEYE ÇAĞRILDI
»  AB, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN,'HEMEN' DEDİ!
»  FLAŞ.. TEK TİP ASKERLİK BAŞBAKANLIKTA
»  FLAŞ..!FLAŞ..! HANEFİ AVCI GÖZALTINDA
»  ANKARA'YA SÜRPRİZ ZİYARET
»  POLİSLİĞE GİRİŞ İÇİN YAŞ SINIRI DEĞİŞTİRİLDİ
»  HÜKÜMETİN, YENİ EYLEM PLANI
»  SEVİŞME SAHNESİNE NİŞANLI ENGELİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.