Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0150
EURO
44,5505
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.196,790
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ.. KADDAFİ SALDIRIYA GEÇTİ
FLAŞ.. KADDAFİ SALDIRIYA GEÇTİ
 
Libya'ya Cumartesi günü başlayan hava ve deniz operasyonu dördüncü gününe girerken, uluslararası koalisyon güçleri, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin güçlerine ait iki hava savunma üssündeki radarları vurdu. Kaddafi güçleri ise isyancıların elindeki Misrata ve Zintan kentlerine saldırdı. Saldırılarda 4'ü çocuk en az 5 kişinin öldüğü bildirildi.
 
22.3.2011 - 12:52

şte (BM) Güvenlik Konseyi'nin kararıyla başlatılan Şafak Yolcuğu Operasyonu'nun dördüncü gününde yaşanan önemli gelişmeler:

12.20: Görgü tanıklarının Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, Misrata'da dün yaşanan çatışmalarda ölenlerin sayısı 40'a ulaştı.

12.00: Libya'daki Şafak Yolculuğu Operasyonu'na katılan bir ABD savaş uçağının teknik arıza nedeniyle düştüğü bildirildi. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, düşen ABD uçağının enkazı boş bir tarlada bulundu. F-15E tipi uçağın pilotunun isyancılar tarafından kurtarıldığı belirtildi.

KADDAFİ GÜÇLERİNİN SALDIRISINDA 4 ÇOCUK ÖLDÜ

11.45: Kaddafi güçlerinin, Misrata kentine tanklarla topçu saldırısı düzenlediği, saldırılara keskin nişancıların da katıldığı bildirildi. İsyancılar, saldırılarda 4'ü çocuk 5 kişinin öldüğünü belirtti.

11.12 : El Cezire, Kaddafi güçlerinin, isyancıların kontrolündeki Zintan kentine ağır silahlarla saldırdığını bildirdi. 

10.40: Libya'nın Bingazi kentinde bir Fransız gazetecinin kaybolduğu bildirildi. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Polaris Images ajansı için çalışan Stephane Lehr'den dün öğleden sonradan itibaren haber alınamadığını belirtti.

10.35: Çin yönetimi, Libya'ya yönelik müdahalede sivillerin ölmesinden duyduğu "derin kaygıyı" dile getirerek, "insani  felaket" olabileceği uyarısında bulundu ve bu ülkedeki çatışmaların sona erdirilmesi çağrısını yineledi.

09.50: Libya'daki gelişmeleri izleyen Fransız haber ajansı AFP'nin iki muhabiri ile Getty Images ajansının foto muhabirinin gözaltına alındı bildirildi.

09.35: BM Güvenlik Konseyi'ndeki Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesine ilişkin oylamada çekimser oy kullanan Hindistan, uluslararası koalisyonun Libya'nın işlerine karışma hakkı bulunmadığını bildirdi.

08.05: Brezilya, Libya'da ateşkes ilan edilmesini istedi. Brezilya hükümetinden yapılan açıklamada, ateşkesin, sivil halkın korunması ve Libya hükümeti ile düşmanları arasında diyalog sağlanması amacını taşıması gerektiği ifade edildi.  

İKİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VURULDU

07.45: Uluslararası koalisyon güçlerinin, Bingazi'nin doğusunda, Libya lideri Kaddafi'nin güçlerine ait iki hava savunma üssündeki radarları vurduğu bildirildi. Koalisyon güçlerinin, akşam başkent Trablus'un 10 kilometre doğusundaki Busetta deniz üssünü vurduğu da belirtilmişti.

07.15: BM Güvenlik Konseyi'ndeki ülkelerin, Libya operasyonu üzerinde fikir ayrılığı yaşaması üzerine, AB Dışişleri Bakanı Catherine Ashton'ın, bugün TSİ 16.00'da Avrupa Parlamentosu (AP) Dış ilişkiler Komitesi'yle bir görüşme yapacağı belirtildi.

04.55: ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in, bugün Moskova'ya bir ziyaret düzenleyerek Libya operasyonu hakkında görüşmelerde bulunacağı bildirildi. Gates'in, Libya'da koalisyon güçlerince başlatılan Şafak Yolculuğu Operasyonu'nu "haçlı seferi" olarak belirten Rusya Başbakanı Vladimir Putin'i, operasyonun gerekliliği konusunda ikna etmeye çalışacağı ifade edildi.

04.15: Avusturya merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü, Libya'nın internet üzerindeki ilk televizyon kanalını hayata geçiren 28 yaşındaki gazeteci Muhammed El Nabbus'un, Cumartesi günü Bingazi'de keskin nişancıların hedefi olarak öldürüldüğünü duyurdu. Nabbus, Libya'daki çatışmalarda hayatını kaybeden ikinci gazeteci oldu.

04.05: BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve beraberindeki yetkilileri taşıyan uçağın, Mısır'ın başkenti Kahire'den Tunus'a giderken, Libya'nın etrafından uçtuğu belirtildi. Ban, Pazartesi günü Kahire'deki Arap Birliği binasında görüşmelere katılmıştı.

04.00: Kaddafi'nin Trablus'taki karargahının, ikinci kez bombardımana tutulduğu haberi geldi. Aynı dakikalarda, Misrata'daki isyancılar Kaddafi'ye bağlı güçlerin ağır saldırısı altında kaldıklarını belirtti. Ecdebiye'de bulunan AFP muhabiri ise kentteki isyancıların Kaddafi güçlerinin saldırısını püskürtmeyi başardığını söyledi.

BM'DEN KADDAFİ HÜKÜMETİNE RET

03.35: BM Güvenlik Konseyi, Libya Dışişleri Bakanı Musa Kusa'nın, Konsey'in acil toplantı yapması yönündeki talebini kabul etmedi. Konsey'den yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin atacağı bir sonraki adım için Salı günü BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un açıklamasının bekleneceği belirtildi.

03.10: ABD'li bir general, Trablus'a yönelik hava harekatlarının azaltılacağını, çünkü "Washington'un Libya'da bir iç savaş çıkması endişesi yaşadığını" söyledi. Trablus'ta gece uçaksavar ateşiyle aydınlamaya devam ederken, koalisyon güçleri hala bir hava harekatı yapıldığına yönelik doğrulama yapmadı.

02.15: Koalisyon güçleri, Trablus üzerinde yeni bir harekat başlatıldığına dair haberleri henüz doğrulamadı. Bu esnada, isyancıların elinde bulunan Misrata ve Zintan, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin saldırısı altında olduklarını bildirdi.

00.55: Libya'nın başkenti Trablus'a koalisyon güçleri yeni harekat başlattı. Libya devlet televizyonu, kentte birçok bölgenin vurulduğunu belirtti. Trablus'un dört bir yanında patlamalar duyulurken, uçaksavar ateşi gökyüzünü kapladı.

00.50: El Cezire televizyonu, koalisyon savaş uçaklarının Libya'nın doğusunda bulunan iki hava üssündeki radar sistemlerini vurduğunu belirtti.

00.42: İngiltere parlamentosu, altı saatlik görüşmenin ardından İngiliz savaş uçakları ve gemilerinin Libya'da başlatılan Şafak Yolculuğu Operasyonu'na katılması kararını 13'e karşı 557 oyla kabul etti.22MART 2011/HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"TÜRKİYE LİBYA'YA SİLAH DOĞRULTAN TARAF OLMAYACAK"

G.SARAY'DA TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR!

ERDOĞAN, NATO'YA DESTEĞİ 4 ŞARTA BAĞLADI
»  DİYARBAKIR'A İNDİRİLEN İRAN UÇAĞININ SIRRI!
»  "HİÇ BİR LİBYA'LI KARDEŞİMİZE SİLAH DOĞRULTAMAYIZ"
»  ERDOĞAN, OBAMA İLE LİBYA'YI KONUŞTU!
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ RİCCİARDONE: "SEÇİMLERLE İLGİLENİYORUZ"
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN FUTBOL KONUŞTU, ALEKS'İ ÖVDÜ!
»  GÜL'DEN SÖZLEŞMELİ ER KANUNUNA ONAY!
»  BAHÇELİ'NİN YEĞENİ MMP'DEN ADAY!
»  BDP'Lİ VEKİL'DEN BAŞKOMİSER'E TOKAT!
»  CHP'DE ADAY SAYISI 900'Ü AŞTI
»  YAŞAR OKUYAN, YALOVA'DAN ADAY!
»  İŞTE HAKAN ŞÜKÜR'ÜN ADAY OLACAĞI İL!
»  CHP'DEN, 2-B SORUNUNA ÇÖZÜM VAADİ!
»  İŞTE İŞKENCENİN KANITLARI, DÜNYA BU KARELERİ KONUŞUYOR!
»  TANJU ÇOLAK, AK PARTİ'DE SİYASET YAPACAK!
»  ANKETTEN ÇIKA SÜRPRİZ İSİM!
»  ERDOĞAN: "NATO GİDECEKSE ŞARTIMIZ VAR"
»  "FRANSA'NIN ÖNE ÇIKMASINI ANLAYAMIYORUZ"
»  AK PARTİ'DE TÜRKÖNE'YE TEMAYÜL ŞOKU!
»  CHP NEDEN YÜKELİYOR?
»  ŞAMİL TAYYAR GAZİANTEP’TEN BİRİNCİ ÇIKTI
»  AK PARTİ SAKARYA'DA HAKAN ŞÜKÜR ŞOKU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.