Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7804
EURO
43,5063
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.962,660
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ..SİLİVRİ'DE KARAR HAFTAYA KALDI!
FLAŞ..SİLİVRİ DE KARAR HAFTAYA KALDI!
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 200. duruşmaya sahne olurken, Silivri'de beklenen tahliye kararı Pazartesi'ye ertelendi!
 
6.7.2012 - 16:48

Ergenekon’da mahkeme tahliye taleplerini değerlendirmedi. Duruşma pazartesi gününe ertelendi.

Üçüncü Yargı Paketi kapsamında CMK'nın 109. maddesinin 6352 sayılı kanunun 98. maddesi ile değiştirilmesinin ardından binlerce sanığa tahliye umudu Pazartesi'ye kaldı.


Yasa kapsamında adli kontrol tedbirinin 3 yıllık üst sınırının kaldırılması ve adli kontrol hükümlerinin mahkeme heyetinin insiyatifine bırakılmasının ardından tahliye talepleri ard arda gelmişti. Silivri'de tahliye beklentisi tırmanırken, CHP'li heyet de sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Savcılığı yolunu tutmuştu. Aralarında CHP İstanbul Milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Mahmut Tanal'ın da bulunduğu CHP heyeti sabah saatlerinde Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek beklemeye başladı.

'BALBAY 3.5 YILDIR TUTUKLU'

CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın avukatı Mehmet İpek de mahkemeye 3 sayfalık dilekçe sunarak 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye talebinde bulundu.

Balbay’ın 3.5 yıldır tutuklu olduğu belirtilen tahliye dilekçesinde, "6352 yasayla değişik CMK’nın 109/1 maddesi uyarınca milletvekili olan müvekkilimiz Mustafa Balbay’ın tutukluluk halinin kaldırılarak adli kontrol altına alınmasına karar verilmesini saygı ile vekalaten arz ve talep ederiz" denildi.


Yasa kapsamında adli kontrol tedbirinin 3 yıllık üst sınırının kaldırılması ve adli kontrol hükümlerinin mahkeme heyetinin insiyatifine bırakılmasının ardından tahliye talepleri art arda geldi. Adli kontrol hükümleri içinde konutunu veya belirli bir yerleşim bölgesini terk etmemek, belirlenen yer veya bölgelere gitmemek gibi seçenekler yer alıyor.

200. DURUŞMA GÖRÜLÜYOR

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 68’i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası’nın 200. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin içinde bulunan küçük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İbrahim Şahin, Alparslan Arslan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Mehmet Perinçek’in de aralarında bulunduğu 51 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Sedat Peker’in de aralarında 17 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

NEVZAT TARHAN’IN KİMLİK TEPSİTİ YAPILDI

Duruşmada tanık olarak dinlenen Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın, kimlik tespiti ve yeminin ardından ifadesi alındı. 14 yaşında Türk Silahlı Kuvvetlerine girdiğini söyleyen Tarhan, 1996 yılında kıdemli albay olarak görev yaparken emekli olmak zorunda bırakıldığını söyledi.

"DÜŞMAN OLARAK ALGILANMAK ÇOK AĞRIMA GİTTİ"

1997 yılında bin 555 subay ve astsubayın TSK’dan uzaklaştırdığını belirten Tarhan şunları söyledi: "14 yaşında girdiğim silahlı kuvvetler içinde neden birden bire iç tehdit olarak görüldüğümüzü araştırmak amacıyla Adaleti Savunanlar Derneği’ni kurduk. 28 Şubat sürecinde askerlerin planlı bir şekilde tasviye edildiğini toparladık. Bunarlı ’Ben Disiplinsiz Değilim’ adlı kitapta anlattık. 1994 yazında Cumhuriyet Gazetesi’nde ’GATA’da irtica’ isimli bir haber çıktı. Bundan sonra GATA’da denetlemeler başladı. 35 öğretim üyesinin tayini çıktı. Ben doçenttim, profesörlüğüme 1 ay kalmıştı. Çorlu’ya veteriner kısım amirliğine gönderildim. Sıradışı bir tayindi. İtiraz edip mahkemeye verdim. Göreve iade edildikten 5 ay sonra da tayinim çıktı. O dönemde Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’di. Tekrar mahkemeye verdim. Göreve iade edildikten sonra Haydarpaşa’nın komutanı Çetin Harmankaya ile görüştüğümde bana, ’Silahlı kuvvetler içinde emir komuta zinciri dışında bir odak var, sizi istemiyorlar, yaşam tarzınızı beğenmiyorlar’ dedi. Bunun üzerine bende emekliliğimi istedim. Rahmetli eşim tesettürlüydü. Bu iç tehdit olarak algılanmak için yetiyormuş. Düşman olarak algılanmak çok ağrıma gitti. Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal ve GATA Komutanı Fahrettin Alparslan’a dava açtım. Tazminat kazandım. Mahmenin başkanı değişti. Yargıtaydan sonra karar aleyhime sonuçlandı. O süreçte silahlı kuvvetlerde zararlı bir unsur olarak görülmek hoş değildi. Silahlı kuvverlerdeki böyle bir yapıyla ilgili bir şüphemiz kalmadı ama kanıt olarak ne sunabilirim. Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın arkadaşı İbrahim İşcan, ’Devlet içinde devlete rağmen bir yapı var. Karadayı da o yapının içinde’ demişti"
VATAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KONTEYNIR KENT'TE YANGIN!

ŞEHİT PİLOTLARIN NASIL ÖLDÜĞÜ BELİRLENDİ

MECLİS'TE İNŞAAT DÖNEMİ!
»  GENELKURMAY'DAN HASDAL AÇIKLAMASI
»  CEZAEVLERİNDEN TAHLİYELER BAŞLADI!
»  BELKİ DE PKK'YI SİZ ZENGİN EDİYORSUNUZ?
»  ŞEHİTLERİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR
»  5 YILDAN AZ CEZA ALANLARA İYİ HABER!
»  YAŞ ÖNCESİ HASDAL'A GİZLİ ZİYARET!
»  ANKARA'YI SALLAYAN İDDİA
»  TAHLİYE TALEPLERİ YAĞMUR GİBİ!
»  KPSS'YE GİRECEKLER DİKKAT!
»  "ÖYM DÜZENLEMESİ ANAYASAYA AYKIRI"
»  BAKANLAR FELAKET BÖLGESİNDE
»  PEŞ PEŞE TAHLİYE TALEPLERİ GELDİ
»  "TÜRKİYE BENİMLE GÖRÜŞSÜN"
»  TATİLE, CENAZE MOLASI
»  CHP, SAMSUN'DA TOKİ'NİN PEŞİNDE!
»  3 BİN 500 KİŞİYE ASGARİ ÜCRETLİ İŞ UMUDU
»  FLAŞ.. PİLOTLARIN NAAŞI MALATYA'DA!
»  KARAYILAN'DAN LEYLA ZANA AÇIKLAMASI!
»  SAVCILIKTAN BOMBA İDDİAYA İNCELEME!
»  WİKİLEAKS, SURİYE BOMBASINI PATLATTI
»  SURİYE TÜRK TIRLARINA ATEŞ AÇTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.