Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7762
EURO
43,4795
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.969,570
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
WİKİLEAKS, SURİYE BOMBASINI PATLATTI
WİKİLEAKS, SURİYE BOMBASINI PATLATTI
 
Wikileaks, Suriye'nin önde gelen siyasetçilerine ait 2 milyondan fazla e-posta yayınladı.
 
5.7.2012 - 15:08
Wikileaks'in "Syria Files" (Suriye Dosyaları) adını verdiği pakette yaklaşık 680 bine yakın adresten gönderilen 2.4 milyondan fazla e-posta yer alıyor. Wikileaks daha önceki sızıntılarda olduğu gibi yine dosyaları peyderpey yayınlayacak.

Yazışmaları yayınlanan önemli Suriyeli kurumlar arasında Suriye Başkanlık İşleri, Dışişleri, Maliye, Enformasyon, Ulaştırma ve Kültür Bakanlıkları bulunuyor.


Wikileaks sözcüsü Sarah Harrison, Londra'da düzenlediği basın toplantısında, "Şu an Wikileaks, Suriye dosyalarını yayınlamaya başlıyor. Suriyeli siyasetçilere, bakanlara ve ilgili şirketlere ait 2 milyondan fazla e-postayı yayınlıyoruz" dedi.

EN ESKİSİ 2006'DAN

Harrison e-postaların en eskisinin Ağustos 2006, en yenisinin ise Mart 2012 tarihli olduğunu söyledi. 

Yayınlanan e-postalar arasında 400 bin kadarı Arapça, 68 bin tanesi Rusça. 42 bin e-postada da virüs ve zararlı yazılım keşfedildi.

İlk etapta yayınlanan e-postalar arasında Yunanistan'dan bazı şirketlerle Suriye yönetimi arasındaki bir uydu alım-satımına dair yazışmalar yer alıyor.

DÜNYA BASINI WIKILEAKS'E DESTEK OLDU

Wikileaks bu sızıntıda yine dünya basınından bazı önde gelen kuruluşlarla işbirliği yaptı.

Bu kuruluşlar, Associated Press haber ajansı, Lübnan'dan El Akbar, Mısır'dan El Masri el Yovm, İtalya'dan L'Espresso, Almanya'dan NDR/ARD, Fransa'dan Owni, İspanya'dan ise Publico.es.

Wikileaks sadece bu basın kuruluşların kullanımına sunulacak bir arama motoru geliştirildiğini de duyurdu.

"ÇATIŞMAYI ANLAMAMIZI SAĞLAYACAK"

Wikileaks kurucusu Julian Assange ise internet sitesinde yer alan e-postalarla ilgili açıklamasında, “Bunlar bizim şu ya da bu grubu eleştirmemize yardımcı olmaktan öte, bu bireylerin çıkarlarını, eylemlerini ve düşüncelerini anlamamızı sağlıyor. Bu çatışmayı çözmemizin tek yolu bunu anlamak” dedi.

Grubun sitesinde belgelerin, “Suriye hükümetinin ve ekonomisinin iç işleyişine ışık tutmasının yanı sıra Batı’nın ve Batılı şirketlerin söyledikleriyle yaptıkları arasında ne büyük çelişkiler olduğunu da gösterdiği” ifade edildi.

Söz konusu belgelerin kapsamı Wikileaks'in en çok ses getiren ifşaatı olan "Cablegate"ten sekiz kat daha büyük.

Wikileaks, "Cablegate" kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait binlerce gizli yazışmayı yayınlamıştı. (Hürriyet)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SURİYE TÜRK TIRLARINA ATEŞ AÇTI!

FLAŞ.. ŞEHİT PİLOTUN NAAŞI ÇIKARTILDI!

BANKALARDAN SMS KURNAZLIĞI!
»  "BENİ UNUTMA BAŞKAN"
»  ÇİÇEK'TEN, MAHKEMELERE İNCE MESAJ!
»  MİT ÖCALAN'I....
»  TOKİ'DEN KAHREDEN AÇIKLAMA!
»  GÜL'DEN, 3. YARGI PAKETİNE ONAY
»  RUMLAR'DAN TÜRKİYE KARŞITI PROPAGANDA!
»  SAMSUN'DA ÖLÜ SAYISI 9 OLDU!
»  ASKER, 2 SAVCIYI ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİ!
»  MİT, TAŞINIYOR!
»  FLAŞ.. PİLOTLARDAN ACI HABER GELDİ
»  ANKARA'DA HAVAİ FİŞEK ATIMINA SINIR!
»  GENELKURMAY ÖNÜNDE SİLAH SESİ!
»  YASİN HAYAL'DEN ŞOK İTİRAF!
»  VE MECLİS TATİLE GİRDİ!
»  BAYRAKTAR'DAN SEL 'REZALETİNE'AÇIKLAMA
»  TUTUKLU VEKİLLERLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA
»  EGEMEN KAPIŞMASI!
»  ANNENİN YÜREK YAKAN FERYADI!
»  SON ANKETTE İLGİNÇ SONUÇLAR!
»  SAMSUN'DA SEL FACİASI, 8 KİŞİ ÖLDÜ
»  ŞEHİT YAKINLARINA 2. İSTİHDAM HAKKI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.