Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FRANSA'YA ERMENİ BÜYÜKELÇİ SÜRPRİZİ!
FRANSA YA ERMENİ BÜYÜKELÇİ  SÜRPRİZİ!
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Paris'teki Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Daimi Temsilciliği için, birkaç ay önce Daron Acemoğlu'na teklif ilettiklerini söyledi. Davutoğlu, "Ehliyetine inandığımız herkesi, Türkiye'yi temsilen görevlendirebiliriz" dedi.
 
30.3.2011 - 11:53

İngiltere'nin başkenti Londra'da Uluslararası Libya Konferansı'na katılan Davutoğlu, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, "Türkiye'nin Paris'teki OECD Daimi Temsilciliğine Ermeni asıllı bir büyükelçi atayacağına" ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Bizim için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının etnik ve dini temelde bir ayrımcılığa tabi tutulması mümkün olmadığı gibi, ehliyetine inandığımız herkesi Türkiye'yi temsilen görevlendirebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu anlamda bizim için temel kriteri ehliyetidir. Gerçekten Sayın Daron Acemoğlu'na OECD Daimi Temsilciliğimizle ilgili bir teklif ilettik, bundan birkaç ay önce."

Acemoğlu'nun dünyanın en saygın ekonomistleri arasında yer aldığını ifade eden Davutoğlu, "Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da gelecekte ekonomi teorisine en büyük katkıda bulunabilecek ekonomistler arasında bulunmaktadır. Dolayısıyla Türkiye'nin başarılarıyla gurur duyduğu bir vatandaşıdır. Bir akademisyen olarak, ben de kendisinin başarılarını uzun zamandır takip ediyordum. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının uluslararası ekonomi ihtisası alanında bu derece başarılı olması bizim için gurur verici bir olaydır. Dolayısıyla biz de özellikle ihtisas ihtiva eden temsilciliklerimizde bu konuda en ehil insanların bulunmasına önem veririz" dedi.

OECD'nin önem verilen bir ekonomik kuruluş olduğunu belirten Davutoğlu, Vatikan'a da çok önemli bir felsefe profesörünün temsilci olarak atandığını anımsattı ve OECD'ye de iyi bir ekonomistin atanmasının prensip olarak doğru olduğunu söyledi.
Konuyu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la istişare ettiğini belirten Davutoğlu, "Tabii Sayın Başbakanımızın kendisiyle görüşmesi de oldu. Sayın Başbakanımız bu haberler üzerine kapsamlı bir açıklama yapacak" dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Acemoğlu bundan büyük bir şeref duyduğunu, bir akademisyen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendisi için en onurlu görev olduğunu söyledi. Ancak şu anda yürüttüğü akademik çalışmalar dolayısıyla en azından ileri bir aşamada bunu olumlu yönde değerlendireceğini ifade etti. Ama ileride şu andaki akademik çalışmalar belli bir aşamaya geldikten sonra inşallah bu noktada görev almayı büyük bir onur olarak gördüğünü ifade etti.

Ama bunun haber niteliği taşıması aslında ilginç çünkü, biz Türkiye Cumhuriyeti devletini temsilen herhangi bir vatandaşımıza bu tür görevleri teklif edebiliriz. Dediğim gibi önemli olan ehliyettir ve Sayın Acemoğlu da bu ehliyete haiz bir insandır. İnşallah ileride onun tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ederiz. OECD'deki mevcut Büyükelçimizin görev süresinin dolması yaklaşmıştır."

"BM Güvenlik Konseyi 2015-16 için 31 Mart'tan itibaren yeniden aday olacağımız kuvvetle ihtimal mi" sorusuna ise Davutoğlu, "Değerlendiriyoruz. Kuvvetli ihtimal" yanıtını verdi.30 MART 2011/İNTERNETHABER



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İDAM İÇİN REFERANDUM ÖNERİSİ!

KADDAFİ İÇİN KARAR VERİLDİ!

ŞİVAN PERVER,PKK'YA SERT ÇIKTI
»  ZİRVE YAYINEVİ SORUŞTURMASINDA ŞOK GELİŞME
»  UMRECİLERİN ALKOL İSYANI!
»  AYAKLANMALAR BENİ MUTLU ETTİ!
»  İSTANBUL'DA KAÇAK YAPILARA AF GELİYOR!
»  MECLİS'TE KHK GERGİNLİĞİ
»  MİNİ TORBA TBMM'DEN GEÇTİ
»  TÜRKİYE YENİDEN İDAM'I TARTIŞIYOR
»  ÜÇ ÇOCUĞUN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, ERBİL'DEKONUŞTU!
»  "TÜRKİYE, LİBYA'YA SAVAŞA GİTMİYOR"
»  "MECLİS 1 HAZİRAN'A KADAR ÇALIŞSIN"
»  HZ ALİ TÜRBESİNDE BİR İLK!
»  "KHK İZNİ MECLİS'İ BY PASS'TIR!
»  KİTABI ŞİMDİ YÜZ BİN SATTIRACAKLAR
»  "HİTLER'İN AKLINA GELMEYEN TÜRKİYE'DE VAR"
»  İETT OTOBÜSÜNDE SİLAHLI KAVGA
»  150 BİN MEMUR ZAMLI MAAŞ İÇİN BU KARARI BEKLİYOR!
»  TÜRK İŞADAMLARI UCUZ ATLATTI
»  AKP'Lİ ESKİ VEKİL,. CHP'DEN ADAY!
»  'İDAM GERİ GELSİN' KAMPANYASI
»  PKK'NIN 3 MİLYON DOLAR'I ÇALINDI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.