Çalışma Bakanı çelik plan ve bütçe komisyonunda milletvekillerinini Sorularını yanıtları. Türkiye'ye sığınan Suriyelilere geçici kimlik belgesi verildikten sonra istihdamlarının sağlanacağını belirtti. Bunun içinde bakanlar kurulu kararını beklediklerini ifade etti.
Bu Kişilerin Türkiye'deki açık iş pozisyonlarına yerleştirileceğini söyleyen bakan Çelik, "bu durum Türkiye'deki yerli iş Gücünü tahrip etmeyecek. Ücretleri asgari ücret bandının altında olmayacak. Sosyal güvenlik sistemine de dahil edilecekler" dedi.
Çalışma Bakanı maden kazasının yaşandığı ermenekteki madenlerde ilgili de çarpıcı bir açıklamada bulundu.
Ermenek’te 4 kömür şirketi arasında gizli sözleşme olduğunu, işçilerle yapılan görüşmelerde tespit ettiklerini söyledi. Çelik, “Dört şirket arasında gizli işbirliğinin getirdiği sıkıntılı bir durum var. Bunun aydınlatılması için çalışma yapıyoruz” diye konuştu.
Kıdem tazminatı fonu ile ilgili de konuşan bakan Çelik, İşçinin kıdem tazminatının kendi bireysel hesabında garanti altına alınması gerektiğini, kıdem tazminatının yerini alacak bireysel hesabın bu dönem içerisinde çıkmasının hayati olduğunu ifade etti.