Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.347,240
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HABERAL'IN VİDEO KONFERANSI İLE VERDİĞİ İFADE
HABERAL IN VİDEO KONFERANSI İLE VERDİĞİ İFADE
 
İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, "Suçum varsa cezaya razıyım, çekmeye hazırım. Benim tahliyem, delillere dayanmalı. Sağlık sorunlarım nedeniyle tahliye edilmem rahatsızlık verir" dedi.
 
6.4.2010 - 03:35

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda video konferansla savunması alınan Haberal, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün yasal haklarını hatırlatırken bunların arasında susma hakkını da kullanabileceğini söylemesi üzerine, gözaltına alındığı sırada Emniyette de bu hakkının kendisine hatırlatıldığını söyledi.

Kendisinin orada da "susma hakkını" değil, "konuşma hakkını" kullanacağını ifade ettiğini belirten Haberal, burada da "konuşma hakkını" kullanmak istediğini bildirdi.

Başkent Üniversitesi ve Kanal B’nin kendisine ait olduğu yönünde ifadelerin geçtiğini anımsatan Haberal "Bunların bütün tesislerini ben kurdum, ama bunlar benim değil. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti’nindir. Türk halkınındır.

Haberal’ın sahip olduğu TV kanalı ve hastane söylemi yanlıştır. Bunlar Türk halkınındır" diye konuştu.

Prof. Dr. Haberal, 356 gündür tutuklu bulunmasını gerektiren tüm iddiaları reddettiğini belirterek, cep telefonu ile ilgili ilk dinleme kararının delil toplama amacıyla alındığını söyledi.

Bundan 3 ay sonraki telefon dinleme kararının Cumhuriyet gazetesine yapılan 3 ayrı bombalı saldırı, Danıştay saldırısı, Ümraniye’de ele geçen bombalar ile Eskişehirde yapılan operasyonda ele geçirilen mühimmatlarla ilgili olduğunu kaydetti.

Telefon dinleme kararının sadece cep telefonu için olduğunu ifade eden Haberal, ancak yasal dayanaktan yoksun olarak hastanede bulunan ofisindeki sabit hattının da dinlendiğini bildirdi.

Mehmet Haberal, "Ergenekon silahlı terör örgütü içinde faaliyet içinde olma şüphesi" ile ofisinde arama yapıldığını belirterek, oraya gelen polislere, "Bu Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışıyor mu?" dediğini ve istenilen her şeyi kendi elleriyle teslim ettiğini söyledi.

Gözaltına alındıktan sonra Emniyette 8 saat ifade verdiğini kaydeden Haberal, şöyle devam etti: "Daha sonra adliyeye çıkarıldım. Burada savcıya ifade verirken bir savcı aniden içeri girerek. ’Sayın savcım televizyonlar, Haberal tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi diye son dakika geçiyor’ dedi. Savcı 5 dakika içinde adeta televizyonarı teyit ederek beni mahkemeye sevk etti. Hakim de o kadar uzun süre savunma yapmama rağmen 10 dakika içinde tutuklanmama karar verdi." Daha sonra Metris Cezaevinde 4-5 metrekare olan 27 numaralı odaya alındığını ifade eden Haberal, "Adliyede rahatsızlanmıştım. Bu şikayetim cezaevinde de nüksedince revire gittim. Burada 1 saat bekledim, şikayetim geçmeyince Bayrampaşa Devlet Hastanesine sevk edildim. Ancak doktorlar beni oradan İÜ Kardiyoloji Enstitüsüne naklettiler. Buradaki muayenemin ardından benim yoğun bakıma alınmama karar verildi" şeklinde konuştu.

Hastanede 12 gün boyunca yoğun bakımda kaldığını anlatan Haberal, hastanede kaldığı 3. kattaki 304 numaralı odada yoğun bakım tedavisinin sürdüğünü söyledi.

-"BENİM TAHLİYEM DELİLLERE DAYANMALI"-

Mehmet Haberal, halen bir sürü sağlık probleminin devam ettiğini vurgulayarak, aldığı ilaçların yan etkisi nedeniyle bazı problemler yaşadığını bildirdi.

Video konferans yöntemiyle duruşmaya katıldığı odasını kastederek, "Şu 10 metrekarelik odada 356 gündür buradayım 31 Ağustos 2009 tarihinde savcılık kararıyla Adli Tıp Kurumuna sevk edilmem sırasında dışarı çıkmadım" diyen Haberal, kendisinin burada mücadele ederken avukatlarının da dışarıda tahliye edilmesi için uğraş verdiğini kaydetti.

Haberal, iddianame kabul edilmeden önce 11, kabul edildikten sonra 14 kere avukatlarının tahliye talebinde bulunduğunu anlatarak, "Suçum varsa cezaya razıyım. Çekmeye hazırım. Benim tahliyem, delillere dayanmalı. Sağlık sorunlarım nedeniyle tahliye edilmem rahatsızlık verir. Bunu avukatlarımla da konuştum" dedi.

Sanık Haberal, savunmasını yapmaya devam ettiği sırada, "Hekimim ara vermemiz gerektiğini söylüyor, 5 dakika ara verebilir miyiz?" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, "Tabiki" diyerek duruşmaya 10 dakika ara verdi.

Bu aranın ardından savunmasını tamamlayan Haberal’ın eski ifadeleri de Mahkeme Başkanı Şengün tarafından okundu. Bu sırada Haberal’ın, "Sayın Başkanım doktorum öğlen arası vermemiz gerektiğini söylüyor" demesi üzerine, Mahkeme Başkanı Şengün, duruşmaya saat 13.00’e kadar ara verdi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN BOSNA'YA GİDERKEN BOMBALADI!

TURGUT KAZAN: "TAHLİYE KARARLARINA İTİRAZ EDİLEMEZ"

FLAŞ.. FLAŞ..BU KEZ BAŞBAKAN DA İMZALADI
»  DİKKAT! YAĞMUR GELİYOR
»  FLAŞ..FLAŞ.. GATA KOMUTANI GÖZALTINDA!
»  BALYOZ'DA ÜÇÜNCÜ DALGA, 10 YENİ GÖZALTI!
»  CHP: "İMZALARI GERİ ÇEKMEK YETERLİ DEĞİL"
»  "KİM NE DERSİ DESİN, BİZ İNANDIĞIMIZI SÖYLEYECEĞİZ"
»  ANKARA'DA ANAYASA SAVAŞLARI
»  PKK'NIN İLAÇ PARASINI SGK'YA ÖDETMİŞLER!
»  DİKKAT! MECLİS'TE 'KOCAKULAK' VAR
»  UZAN'LARIN KORUMALARI, İŞSİZ İTFAİYECİ ÇIKTI!
»  KAÇ TANE ATOM BOMBAMIZ VAR?
»  ÖCALAN'IN EVİNİ TÜRBE'YE ÇEVİRDİLER!
»  AKP, 2 BİN KORUMA POLİS'İNE DOKUNAMADI
»  SAÇ TRAŞI TARTIŞMASI
»  MECLİS, BUNU KONUŞUYOR!
»  BALYOZ OPERASYONU İYİCE SARPA SARDI!
»  TOPRAK'IN 17 YAŞINDAKİ EŞİ İNTİHARA KALKIŞTI!
»  REFERANDUMDA ELEKTRONİK OYLAMAYA NASIL GÜVENELİM ?
»  AB İÇİN REFERANDUM GEREKLİ
»  "DEVLET PARASIYLA HOVARDALIK YAPTILAR"
»  "BİLDİR KADAVRAYI KAP ÖDÜLÜ" DÖNEMİ
»  "DİN MEYDANINI AKP'YE BIRAKMAYACAĞIZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.