Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5651
EURO
43,6520
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.003,480
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAVA KORSANININ İLK İFADESİ
HAVA KORSANININ İLK İFADESİ
 
Hava korsanı ifade sırasında dengesiz tavırlarıyla dikkat çekti: "Uçağın rüyamda düşürüldüğünü gördüm. Düşmesini engellemek için kaçırdım" dedi. Korsanın 2006 yılından beri Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi tarafından aranma kaydı bulunuyor.
 
11.4.2007 - 07:45

Diyarbakır'dan kalkan uçağı kaçıran hava korsanı Mehmet Gökşingöl'ün 2006 yılından bu yana hakkında arama kaydı bulunduğu çete suçundan, uyuşturucu kaçakçılığına kadar dokuz ayrı sabıkasının olduğu ortaya çıktı. Hava korsanın ifadesi sırasında da dengesiz tutumu dikkat çekti. Eylemden önce uyuşturucu aldığı öne sürüldü. Korsanın Adli Tıp'ta kan örneği alındı.Hava korsanın uçağı niçin kaçırdığı şeklindeki soruya ifadesinde "Rüyamda uçağın düşürüldüğünü gördüm. O yüzden uçağın yönünü değiştirmek ve düşürülmesini engellemek için kaçırdım" diye garip sözler kullandı.

İŞTE SABIKA DOSYASI

1968 Diyarbakır doğumlu olan Mehmet Gökşingöl'ün 2006 yılından bu yana polis tarafından arama kaydı bulunmasına rağmen "Polis Günü"nde böyle bir eylemi gerçekleştirmesi de şaşkınlık yarattı. Ankara'da dün akşam düzenlenen Polis Balosu'na da uçak eylemi damgasını vurdu. Hava korsanının sabıka kaydının da hayli kabarık olduğu ortala çıktı. İşte korsanın sabıka kaydı:* 2000 yılında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çete liderliğini Fazıl Mutlu'nun yaptığı Diyarbıkırlılar Grubu ile ilişkisi nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Operasyondan kurtulan Mehmet Gökşingöl, dört gün sonra Antalya'da yakalanıp tutuklandı.

* 2004 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla hakkında işlem yapıldı.

* 2004 yılında uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafında hakkında işlem yapıldı.

* Değişik dönemlerde 3 kez adam yaralama suçundan hakkında işlem yapıldı.

* 3 kez ruhsatsız silah bulundurmak suçundan hakkında işlem yapıldı.

* Diyarbakır'da PKK'nın övüldüğü bir toplantıya katıldığı gerekçesiyle hakkında suç dosyası düzenlendi.

* 2006 yılından beri Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yakanlamıs için çılışma yapılıyor. Gökşingöl'ün arama kararının gerekçesinde uyuşturucu kaçakçılığı gösterildi.

Hava korsanın uçağa binmeden önce uyuşturucu kullandığı ve dengesiz hareketlerinde de bu durumun etkili olduğu kaydedildi. Hava kosanının elinde bomba olmamasına rağmen bomba olduğunun söylemesi sivil havacılık kuralları gereği pilotların rota değiştirmesine ve korsanın isteğini yerine getirmesine yol  açtı. Saygı ÖZTÜRK/HÜRRİYET




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FETULLAH GÜLEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

UYUŞTURUCU HAP ALAN KORSAN CEP TELEFONUYLA UÇAK KAÇIRDI

9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL, ZİNCİRBOZAN FİLMİNİN GALASINA KATILDI
»  ''DIŞARDAN CUMHURBAŞKANI ADAYI, MİLYONDA BİR İHTİMAL''
»  KAÇIRILAN UÇAKTA BOĞUŞMA OLMUŞ
»  MECLİS ESKİ BAŞKANLARININ 367 TARTIŞMASI
»  UZANLARIN YATLARI TMSF'NİN ELİNDE KALDI
»  ''EVA MAYA, AKP'YE ÜYE DEĞİLDİR''
»  BARZANİ KIVIRDI: BİZİMDE GURURUMUZ VAR
»  DEMİREL: ''İSTİKRAR İSTENİYORSA, İNSANLARI DEMOKRATİK ŞARTLAR İÇİNDE TOK TUTCAKSIN''
»  ARINÇ: ''184'Ü GÖRDÜĞÜM ANDA GÜNDEME GEÇECEĞİM''
»  YOLCU YAKINLARI SABİHA GÖKÇEN'E KOŞTU
»  BAKAN YILDIRIM OPERASYONU ANLATTI
»  İŞTE ANAP'A GRUP KURDURTAN VEKİL
»  
»  HAVA KORSANININ SORGULAMASI SÜRÜYOR
»  FLAŞ..FLAŞ.. UÇAK KAÇIRMA EYLEMİ SONA ERDİ
»  HAVA KORSANININ EYLEMİ SÜRÜYOR
»  FLAŞ..FLAŞ..KAÇIRILAN UÇAK ESEBOĞA'YA İNDİRİLDİ
»  FLAŞ..FLAŞ.. PEGASUS UÇAĞI KAÇIRILDI
»  KUZEY IRAK SINIRINDA TANK SESLERİ
»  KUZEY IRAK'TA OPERASYON İMASI
»  ŞEHİT CENAZESİNDE ERDOĞAN'A TEPKİ
»  MGK SONA ERDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.