DOLAR
50,046
▲%0.06
EURO
56,476
▲%0.47
ALTIN
6652,04
▲%1.78
BIST-100
11478
▼%0
Ankara hava durumu9/12°
FacebookXInstagramYouTube

İŞTE KOPYA CİHAZLARI

Kolye şeklinde cep telefonları, bluetooth kulaklık monte edilmiş t-shirt ve daha bir çoğu...

  • | Medya Spot
Tüm bu teknoloji kopya çekebilmek için... Ankara Emniyet Müdürlüğü, ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda kopya ile ilgili yürüttüğü operasyonda ele geçilen cihazları basına gösterdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 17 Eylül'de 12 ilde yapılan eşzamanlı operasyonda ele geçirilen cihazları sergiledi ve yazılı açıklama yaptı.

Sınav çetesinin kopya için cep telefonları, kulaklık gibi bir çok elektronik cihaz kullandığı ortaya çıktı.

Emniyetin verdiği bilgiye göre, örgüt önce sınava girecek uzmanları, sınavda gözetmenlik yapacakları ve kopyadan faydalanacak kişileri tespit etti.

Daha sonra cihazlar sınava girenlere dağıtıldı. Soruların cevapları da bu cihazlar aracılığıyla sınav salonundakilere iletildi. Sınav bittikten sonra da cihazlar tekrar toplandı.

Emniyet, aralarında Ankara, Adana ve Karaman'ın da bulunduğu 12 ilde aralarında öğretim görevlilerin de olduğu 58 kişinin gözaltına alındığını açıklandı.

Bunlardan 39'u serbest bırakılırken, 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.19/09/2010

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz