DOLAR
50,158
▲%0.22
EURO
55,944
▼%-0.58
ALTIN
6551,39
▼%-0.68
BIST-100
11449
▲%1.02
Ankara hava durumu3/10°
FacebookXInstagramYouTube

İran'da 600 Gazeteci Gözaltına Alındı

İran'daki muhafazakar milletvekillerinden Cevad Kerimi Kuddusi, 2009'dan bu yana ülkede 600 gazetecinin gözaltına alındığını söyledi.

  • | Medya Spot

İran'ın yarı resmi Fars haber ajansına konuşan Kuddusi, ülkede 600 gazetecinin gözaltına alındığını belirterek, "Bu kişilerin gözaltına alınmasıyla fitne ortadan kalkmadı çünkü onların kalıntıları hala duruyor" dedi.

Kuddusi, bazı medya organlarının meclisi iki zıt kutup olarak gösterme çabası içine girdiğini belirtti.

İran'da 2009'da düzenlenen tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ülke, 1979'daki Devrim'den bu yana görülen en büyük sokak gösterilerine sahne olmuştu.

Önceki İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın usulsüzlük iddialarına karşın bir dönem daha göreve seçilmesinin ardından düzenlenen gösteriler sırasında binlerce kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz