Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6825
EURO
47,3997
IMKB
10.973,000
ALTIN
4.439,220
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KADINLARDAN BAYKAL'A ASKER ELBİSESİ!
KADINLARDAN BAYKAL A ASKER ELBİSESİ!
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) askere sivil yargının yolunu açan yasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini eleştiren bir grup kadın, CHP lideri Deniz Baykal'a asker elbisesi gönderdi
 
14.7.2009 - 14:55

Baykal ve CHP'yi ordunun partisi gibi davranmakla eleştiren kadınlar, Baykal'ın siyaseti bırakarak orduda asker olarak görev yapması gerektiğini savundu.

Kendilerine "Anti-militarist" kadınlar adını veren ve aralarında eski İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Hürriyet Şener ve Eren Keskin, sanatçı Zeynep Tambay, yazar Leman Yurtsever'in de bulunduğu yaklaşık 20 kadın, CHP Lideri Deniz Baykal'ı protesto etti. Galatasaray Meydanı'nda toplanan kadınlar adına açıklama yapan Avukat Eren Keskin, Anti-militarist kadınlar olarak yaşamlarının her alanına yayıldığını öne sürdükleri militer ve erkek egemen değer yargılarından bıktıklarını söyledi. En çok da militer değer yargılarını sürekli yaymaya çalışan ve sivil olduklarını iddia eden politikacılardan sıkıldıklarını belirten Keskin, "Bunların en başında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal geliyor. Bu gün adına ne dersek diyelim ister Özel Harp Dairesi, ister Kontrgerilla, ister Ergenekon, Türkiye'nin iç ve dış siyasetine yön veren bu gizli yapının tartışılmaya başladığı günlerdeyiz. Deniz Baykal açıkça, binlerce ölümden, gözaltında kayıptan, yakılan köylerden sorumlu olan bu gizli teşkilatın avukatı olduğunu açıkça ilan etti. Ardından tüm konuşmalarında üniformasız bir asker gibi militarizmi savunmaya devam etmekte." dedi.

Baykal'ın en son "Darbeci generallerin" sivil mahkemelerde yargılanmasını sağlayacak yasaya karşı çıkmasının bardağı taşıran son damla olduğunu kaydeden Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler Türkiye'de yargının sivilleşemediğini çok iyi bilenlerdeniz. Ancak asker ve sivil yargı farkının bu yapıyı güçlendirdiğini de iyi biliyoruz. O nedenle Baykal'ın tavrını son derece ironik bulmaktayız. Deniz Baykal sivil siyasete hiç yakışmıyor. Bizler içinde bulunduğumuz durumu ona hatırlatmak üzere kendisine bir asker elbisesi gönderiyor ve artık militarizmin 'emir eri' olmaktan vazgeçmesini öneriyoruz."

Asker elbisesinin Baykal'a çok yaşayacağını düşündüğünü belirten Keskin, bunun ancak bir 'er' kıyafeti olabileceğine karar verdiklerini de belirterek, "Baykal çünkü bir emir eri gibi davranıyor." şeklinde konuştu.

Keskin'in ardından söz alan sanatçı Zeynep Tambay, Cumhuriyet Halk Partisi ve Deniz Baykal'ın ordunun partisi gibi hareket ettiğini ve düşündüğünü iddia ederek, "Onun için Baykal'ın yeri ordudur. Bu küçük rütbeyle başlayıp çok kısa zamanda Genel Kurmay Başkanı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kadınlar, Baykal'a gönderecekleri er kıyafetini basın mensuplarına gösterdi. Ardından gurup Galatasaray Postanesi'ne giderek, asker kıyafetini Baykal'a gönderdi.

Bu arada gurubun asker kıyafetini bir sinema setinden aldıkları öğrenildi.(ZAMAN)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL SERT KONUŞTU: "FAŞİZM"

BAHÇELİ'DEN 'AKLAMAYA' SERT YANIT GELDİ

MANİSA'DA AKP-MHP GERGİNLİĞİ
»  ASMA KESMEDEN SONRA OSMANLIYI YENİDEN KURACAKLAR
»  "ASKERİ YARGI İLE UĞRAŞMAK FUZULİ İŞ"!
»  BAYKAL ''ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE İKTİDAR ERİYECEK"
»  "CAMİ, KIŞLA KARAKOL KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAMALI"
»  MHP'Lİ BAŞKAN'DAN SKANDAL SÖZLER!
»  "ANKARA'DA TABELA ASMAYACAĞIZ, EZBERİ BOZACAĞIZ"
»  BAHÇELİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
»  "TÜRK HALKI PSİKOLOJİK BUNALIMDA"
»  BEKAROĞLU KEKEÇ'E ATEŞ PÜSKÜRDÜ
»  CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ GRUP KARARI
»  AKP BÜYÜK KONGRE TARİHİ BELİRLERDİ
»  TOPÇU: İSTENSEYDİ HELİKOPTER İKİ SATTE BULUNURDU
»  EKONOMİ SAVAŞ DÖNEMLERİNDEKİ GİBİ
»  "ARTIK ABBAS YOLCU"
»  BAHÇELİYE AĞIR SUÇLAMA
»  FLAŞ..! AKP'NİN ANKARA İL KONGRESİ ERTELENDİ
»  SARIGÜL: "TÜRKİYE, YENİ BİR İKTİDAR BEKLİYOR"
»  "ERDOĞAN HÜKÜMETİ, DÜNYANIN EN BAŞARISIZ HÜKÜMETİ"
»  "FAŞİST REJİM YERLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"
»  AKP'NİN İSTANBUL KONGRESİNDE ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ OLDU
»  İŞTE UFUK URAS'IN YENİ PARTİSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.