Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,2511
EURO
48,4897
IMKB
10.729,000
ALTIN
4.773,340
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KARADAYI'NIN SES KAYITLARINDA GÖREVSİZLİK
KARADAYI NIN SES KAYITLARINDA GÖREVSİZLİK
 
Savcılık, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya ait ses kayıtları nedeniyle görevsizlik kararı verdi. Dosya askeri savcılığa iade edildi.
 
10.4.2009 - 07:20

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı hakkında, çeşitli internet siteleri ile basında yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı nedeniyle yürütülen soruşturmada, 'görevsizlik' kararı verildi.Terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MAZLUMDER ve Özgür Eğitim-Sen'in suç duyurusu üzerine, Karadayı hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, 'görevsizlik' kararı vererek, dosyanın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına gönderilmesini kararlaştırdı.

Kararda, eski Genelkurmay Başkanı Karadayı hakkında, TCK'nın 309. maddesinde yer alan 'Anayasa'yı ihlal', 311. maddesinde yer verilen 'yasama organına karşı suç' ve 312. maddesinde düzenlenen 'Hükümete karşı suç' başlıklarıyla hüküm altına alınan suçlardan cezalandırılmasının talep edildiği hatırlatıldı.

Bu maddelerle belirtilen suçların oluşması için 'cebir ve şiddet' kullanılarak anayasal düzenin değiştirilmesine, cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye, cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi gerektiği kaydedilen kararda, 'Bu tür suçlarda cebir ve tehdit, suçun unsurunu oluşturmaktadır. Bu nedenle şüphelinin konuşmalarında cebir ve tehdit unsurları bulunmamaktadır' denildi.

'Karadayı'nın eylemlerinin, 1632 Sayılı Askeri Ceza Yasası'nın 94, 95. ve 100. maddelerinde yazılı suçları oluşturabileceğine' işaret edilen kararda, 'İsmail Hakkı Karadayı'nın, 30 Ağustos 1994 ile 30 Ağustos 1998 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı yaptığı, şikayete konu konuşmaların içerik itibari ile Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptığı dönemi kapsadığı' ifade edildi.

353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu'nun 9. ve 17. maddelerinin de göz önüne alınarak, 'görevsizlik' kararı verildiği ve evrakın görevli Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına gönderilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIBRIS'I SARSAN ADAM KONUŞTU

ZEKİ SEZER GİTMEDEN BOLU'DA SARIGÜL AFİŞLERİ ASILDI!

TATİLİ AL, TAKSİM'İ BIRAK!
»  CHP'Lİ VEKİL'DEN SAVCI ÖZ'E SERT TEPKİ
»  SÜRPRİZ TATİLİN HARİTADAKİ SIRRI!
»  POLİS TEKMESİNE 5 YIL HAPİS
»  BAŞBAKAN, TATİL İÇİN HATAY'DA
»  MAZBATASINI ALDI, İSTİFA ETTİ!
»  FLAŞ.. YASİN HAYAL'E 3 YIL HAPİS
»  AKP İLÖRGÜTLERİNE OPERASYON
»  FLAŞ..FLAŞ.. JANDARMA'DAN BEYLİKDÜZÜ'NE BASKIN
»  DSP'DE 80 MİLYON KAVGASI
»  "EN AĞIRI İHANETLE SUÇLANMAK"
»  DTP'Lİ TUNCEL'DEN ASKERLİK YASASI DEĞİŞSİN TEKLİFİ
»  CHP'Lİ VEKİLDEN PARAYLA OY SATIN ALINDI İDDİASI
»  BU GÖRÜNTÜYE ALDANMAYIN
»  1 MAYIS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA
»  İŞÇİLER TAKSİM'İ İSTİYOR
»  YÜKSEK SEÇİM KURULU SUSAMAZ!
»  DENKTAŞ, SORUŞTURMA İSTEĞİNİ CİDDİYE ALMADI!
»  BAŞBUĞ, 14 NİSAN'DA MEDYA'NIN HUZURUNDA
»  GENELKURMAY'DAN UZMANLARA MÜJDE
»  ZEKİ SEZER: "BEN AYRILIYORUM"...
»  FLAŞ... DENKTAŞ VE EROĞLU'NA ERGENEKON SORUŞTURMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.