Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZEKİ SEZER: "BEN AYRILIYORUM"...
ZEKİ SEZER:  BEN AYRILIYORUM ...
 
DSP lideri Zeki Sezer, düzenlediği basın toplantısında 'Ben ayrılıyorum' diyerek istifasına açıklık getirdi.İşte Sezer'in açıklamalarından satırbaşları
 
9.4.2009 - 07:05
29 Mart’ta bir yerel seçim yaşadık. Seçim sonrası günler muhasebe günleri. Aynı zamanda hesap verme ve değerlendirme günleri.

 - Biz DSP  olarak seçimden sonra yetkili kurullarını toplayarak bu değerlendirmeyi yapan tek partiyiz. Pazar günü Parti Meclisi’nde bunu tartıştık.

- Önümüzdeki Cumartesi ve Pazar’da iki günlük bir çalışma toplantısı yapıyoruz.

- Muhasebe ve hesap verme günleri demiştim, ben 29 Mart akşamı aldığımız sonucun gereği olarak öteden beri dayandığım ilkeler ve görüşlerimin de gereği olarak istifa kararını almıştım.

- Bunu da arkadaşlarımla paylaştım akşam. Ancak hem örgüte hesap vermeden hem de örgütümüze olan saygımdan ötürü düşündüm. Onun için toplantıların sonrasında resmen istifa etmeyi düşündüm.

- Gerçekten benim için bu partide olmak 88’den bu yana her kademesinde görev yapmak büyük bir onur. Bülent Ecevit’ten sonra onun yerine görev yapmak büyük bir onur.

- Ama aynı zamanda sadece siyaset yoluyla halka ve ülkeye hizmet için bir araya gelmiş demokratik sol örgütlerle çalışmak ve onların bir parçası olmak büyük bir onur.

 

İSTİFA KARARI

- İstifa kararımı dün açıklamış oldum ama örgütümüze hafta sonu hesap vermiş olacağım.

- Örgütümüze milletimize ve arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

- Olağanüstü bir çalışma ortaya koyduk, gönül birliği içerisinde. Ama seçim sonucu beni bu noktaya çalıştı. İnanıyorum ki DSP önümüzdeki süreçte hak ettiği yeri alacak.

- Aslında DSP ’nin hak ettiği Türkiye’nin hak ettiğidir. Çünkü DSP Türkiye’dir. Türkiye’nin birliğinin bütünlüğünün, halkın refahının barışının güvencesidir.

- Demokratik sol ilkeler ve programlarsa tabiî ki yeni koşullara göre gelişmeye açıktır.

- Onun için ömrümün sonuna kadar bir demokratik solcu olarak kalacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.

- DSP  Türkiye’nin çıkışıdır, Türkiye’nin kurtuluşudur.

- Ülkemiz ve milletimiz üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor.

- Önde gösterilen partilerin aldığı oy oranı olarakta bu çıkışı sağlayamadığı görülüyor. Onun için DSP ’ye her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var.

- Benim bir hayalim vardı 23 Kasım kuruluş yıldönümü toplantımızda bunu geniş bir açıklamayla kamuyoumuza duyurmaya çalışmıştım. Oradaki birkaç polemik sayılabilecek sözler yer aldı basınımızda.

 

CUMARTESİ DSP 'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

- Cumartesi günü toplantıda o görüşlerimi söyleyeceğim. Siyaset tıkandı, demokrasi yeterince işlenemiyor.

- Bu siyasi yapıyla da demokrasinin işletilmesi kolay gözükmüyor.

- Onun için benim partide yapacağım açılımın önce DSP ’de gerçekleşeceğine inanıyorum.

- Yüzde 10 gibi bir seçim barajı var. İkili yapı o kuraldan beslendiği için bunu aşarlar, barajı aşağı düşürürler mi bilemiyorum ama Türkiye bunu mutlaka başaracaktır.

- Tek adam yönetimlerini Türkiye’nin aşacağına inanıyorum. Seçim sonuçları böyle olmasaydı, bu konuda mücadele vereceğimi yine biraz önce bahsettiğim 23 Kasım’daki konuşmamda dile getirmiştim.

- Mevcut siyasi partilerle demokrasiyi yaşatmak mümkün değil. Ne yazık ki demokrasimiz geriye gidiyor.

- Laik, çağdaş hukukun üstünlüğüne dayalı cumhuriyetimiz yara alıyor. Bunlar aşabileceğimize veDSP ’nin buna büyük katkı vereceğine içtenlikle inanıyorum.

 

'BEN AYRILIYORUM'

- Demokratik solcular sadece ülkenin ve milletin yararına hizmet etmek üzere siyaset yaparlar. Örgütümüze tüm demokratik solculara ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

- Ben başarılı olamayanların o kurumunda partinin de ülkenin de önünü tıkamamasını her yerde söyledim.

- Ben ayrılıyorum. Pazar günü dilekçemi vereceğim

- DSP ’nin adını kimse DSP ’den alamaz. Ecevitçiliği’de kimse gönlümüzden alamaz. Biz yüreğimize Ecevit’i kazıdık.

- Her şeye rağmen, engellenmeye çalışılmasına rağmen, en örgütlü örgüt DSP  örgütüdür. Zaten bu örgütün yıllardır bir parçası olmaktan da onur duyuyorum.

 (hürriyet)

 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FLAŞ... DENKTAŞ VE EROĞLU'NA ERGENEKON SORUŞTURMASI

"SADECE SEZER DEĞİL, PARTİ YÖNETİMİ DE İSTİFA ETMELİ"

SIR TÜNEL'İN ALTINDAN KOMEDİ ÇIKTI!
»  OTOMOTİV'DE KABUS SÜRÜYOR
»  BAKAN ŞAHİN SÜPER SAVCI İÇİN NE DEDİ?
»  İZMİR CUMHURİYET SAVCILIĞINDAN SÜPER SAVCI AÇIKLAMASI
»  HADİSE'YE SÜPER DONANIMLI TANITIM OTOBÜSÜ
»  SÖZLEŞMELİ PERSONELE MÜJDE
»  BU YIL HACCA GİDECEKLER DİKKAT!
»  SÜPER SAVCI, GÖREVDEN ALINDI
»  YAZICIOĞLU KAZASININ NEDENİ AÇIKLANDI
»  GÜLEN'İ KORKUTAN YENİ SENARYO
»  OBAMA TÜRK'E, KÜRTLERİN DOSTU OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ!
»  ABD JETLERİNİ ALARMA GEÇİREN TÜRK!
»  SUİKASTÇİ ŞİZOFREN ÇIKTI
»  KARAMAN CUMHURİYETİ MİLLETVEKİLLERİ YEMİN ETTİ
»  SEÇİM KURULU BAŞKANINDAN ŞOK AÇIKLAMA!
»  GENELKURMAY, 107 SİVİL MEMUR ALACAK
»  ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ÖN RAPORU AÇIKLANDI
»  EMEKLİ SANDIĞI'NDA PARA BİTTİ İDDİASI..!
»  VALİ'Yİ YANILTAN MÜDÜR ORTAYA ÇIKTI
»  DTP'Lİ VEKİL'DEN TEHDİT GİBİ SÖZLER!
»  YSK, GEÇİÇİ SEÇİM SONUÇLARINI AÇIKLADI
»  OBAMA'DAN BAĞDAT'A SÜRPRİZ ZİYARET
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.