Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KEPENK KAPATANLARA BAKAN FIRÇASI!
KEPENK KAPATANLARA BAKAN FIRÇASI!
 
Bakan Atalay, kepenk kağatanlara:'işsizlikten yakınıyorsunuz, öyleyse neden kepenkleri kapatıyorsunuz'dedi
 
9.10.2009 - 22:00

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili olarak, "Olayı bütün detaylarıyla inceletiyoruz" dedi.

Bakan Atalay, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Demokrasi Parkı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Atalay, 28 Eylül 2009 tarihinde, Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Şenlik Köyü bölgesinde, 12 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölümünün ardından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AKPi İktidarı döneminde haksızlıkların üzerine gidildiğini, demokratik ve insan haklarının genişletildiğini kaydeden Bakan Atalay, şunları söyledi:
"Geçmiş dönemlerin faili meçhulleriyle uğraşıyoruz. Daha önceki karanlık dönemleri aydınlatıyoruz. Lice'deki olayla ilgilenilmiyor zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu olayın olduğu günden beri en az 10 defa Diyarbakır Valisi ve oradaki ilgililerle görüştüm. Daha ilk gün Başbakan benden not ve bunun açıklamasını istedi. Ben de Valilik ve jandarmanın açıklamalarını istedim. Olayı bütün boyutlarıyla inceletiyoruz. En küçük ayrıntıya kadar. Orada bulunan unsurları kriminal laboratuvarlarında inceletiyoruz. Sonuçlarını bekliyoruz.

Bunun sonuna kadar gidilecek. Bundan emin olun. İlgisiz değiliz."

-"BİRİLERİ ARAYA FİTNE SOKTU"-

Hükümet olarak 2002 yılından bu yana demokratik alanı genişletmeye çalıştıklarını vurgulayan Bakan Atalay, "Türkiye'yi daha çok demokratik bir toplum, demokratik bir yönetim haline getirdik. Güçlü bir iradeyle çalışmalarımız sürüyor. İstediğimiz terör, şiddet, kan ve gözyaşı bitsin kardeşlik gelsin.

Herkes huzur ve özgürlük içinde çocuğuyla ailesiyle hayatını yaşasın. Biz asırlarca böyle yaşadık. Birileri araya fitne soktu, kardeşliğimizi zedeliyorlar.

Biz bu yaralar daha da derinleşmesin diye bu konu üzerinde çalışıyoruz. İnşallah sonuca ulaşacağız. Bütün vatandaşların desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Bu arada bir vatandaş, Bakan Atalay'a yaşanan işsizlikten yakındı. Bakan Atalay, bunun üzerine; "İş yok diyorsunuz, kepenkleri kapatıyorsunuz. Artık normal hayat yaşayalım. Böyle şu vesileyle bu vesileyle kepenkler kapansın gibi... bunları bırakalım. Özgürce kendi iş yerlerimizi açık tutalım. Kimse bize baskı yapmasın. Özgürce yaşayalım. Bizim dileğimiz bu" diye konuştu.

-DERDİNİ BAKANA KÜRTÇE ANLATTI-

Görüşmeler esnasında Sefer Özdemir adlı bir vatandaş, Bakan Atalay ile Kürtçe konuştu. Özdemir'in konuşması Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen tarafından Bakan Atalay'a tercüme edildi.

Vatandaş Özdemir, ağlayarak; "Barış olsun kan dursun. Rica ediyorum. Hiç kimsenin çocuğu ölmesin. Deniz Baykal neden oğlunu göndermiyor. İnsanların ciğeri yandı. Tezkereyi neden çıkardınız. Türkiye başka devletlerle barış yapıyor, neden burada yapmıyor" demesine Bakan Atalay, "Biz de bunun için uğraşıyoruz" karşılığını verdi.
Bakan Atalay, Özdemir ile çay içti.

-"İLK KEZ SURİYE'YE VİZESİZ GEÇİŞ SAĞLANDI"-

Bakan Atalay, konuşmasında Suriye'ye vizesiz geçiş uygulamasına da değindi. Bayramlardaki sıkıntılı geçişlerin ortadan kaldırıldığını kaydeden Bakan
Atalay, şunları söyledi:
"Daha yeni vizeler kaldırıldı. 13 Ekim'de anlaşması yapılacak. Bu bayram uygulamasını genelge ile sağladık. İlk kez Suriye'ye vizesiz geçiş sağlandı.

Özellikle sınırla ilgili, daha çok rahatı getirmek için uğraşıyoruz. Bayramlarda sıkıntılı bir geçiş ortadan kalktı. Şimdi Suriye ile tamamen vizesiz bir geçiş var. Bu özlenen bir şeydi. Yeni sınır kapısının gecikmesinin nedeni ise mayın temizliğidir. Ayın 20'sinde TOBB başkanıyla Devlet Bakanı Hayati Yazıcı imzaları atacak ve yeni sınır kapısıyla ilgili çalışmalar başlayacak. Hükümet olarak, herkesle düşman, bütün komşularıyla sorunu olan, içine kapanık bir ülke devraldık. Bunu en iyi Nusaybinliler bilir. Biz bütün komşularla sıfır sorun diye bir politika uyguladık. Sorunları çözdük. 13 Ekim'de 10 civarında bakan arkadaşımla Halef'e gideceğiz. Suriye ile karşılıklı görüşmeler yapacağız.

Gaziantep'te vize ile ilgili protokoller imzalanacak. Ana hedefimiz sınır boylarındaki kapılarda işlemlerin rahatlamasıdır."
Bakan Atalay daha sonra Nusaybin Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Bakan Atalay, helikopterle Mardin'e hareket etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GALATASARAY'A KEWELL ŞOKU

BAKAN ÇİÇEK'İ KONUŞTURMADILAR

ORHAN PAMUK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!
»  KOD ADI : ÖKSÜRÜK
»  GÜNEY DOĞU KARIŞTI
»  'HENÜZ SEVİŞTİM COM' SİTESİ BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ!
»  "MEMUR'A YÜZDE YÜZ ZAM YAPILSIN"
»  FLAŞ.. İSTANBUL VALİ'Sİ GİDİYOR
»  PAPANDREU'DAN İSMAİL CEM'İN MEZARINA ZEYTİN AĞACI
»  TÜRKİYE'DE KİM, NASIL DİNLENİYOR?
»  TEMİZÖZ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
»  BAKAN ATALAY'A DİYARBAKIR'DA KAPALI KEPENK ŞOKU
»  "SENİN MEMELERİN O KADINDAN İYİ"
»  GENELKURMAY'DAN 'ORGANİZE PSİKOLOJİK HAREKAT' TEPKİSİ
»  ATALAY, DİYARBAKIR'DA AÇILIMI ANLATIYOR
»  KURTLAR VADİSİ'NDE ŞOK PLAKA
»  GÜNEY, İFADE VERMEYİ REDDETTİ
»  AÇILIM'A DAMGA VURACAK KÜRT RAPORU
»  "İKİ KEZ ÖKSÜRÜN, BENİ UYARIN"
»  ERGENEKON BULUŞMASI TBMM'DE
»  ERMENİLERİ DEHŞETE DÜŞÜREN ANLAŞMA
»  KART: "YENİ İDDİANAMELER GELEBİLİR"
»  SANSÜRSÜZ SUSURLUK RAPORU MAHKEMEDE
»  GÖRKEMLİ AÇILIŞ İSTEYEN GÜL'E MİNUNUM PROTOKOL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.