Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KOMUTANLAR NASIL YARGILANACAK?
KOMUTANLAR NASIL YARGILANACAK?
 
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının doğrudan bir soruşturmaya tabi olmaması için bir onay sisteminin düşünüldüğünü söyledi. Kuzu, "Genelkurmay Başkanı için Cumhurbaşkanı'nın onaylaması, kuvvet komutanları için ise Başbakan'ın onaylanması ya da tamamı için Başbakan'ın onayı gibi bir formül düşünülüyor" dedi.
 
11.7.2009 - 20:13
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyet törenine katılan Burhan Kuzu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Askerlerin sivil mahkemede yargılanması ile ilgili yasanın devreye girdiğini söyleyen Kuzu, "Askerlerin darbeye teşebbüsleri, hükümete, Meclis'e ve nizama yönelik hareketleri bakımında böyle bir değişiklik öngörüldü." dedi. Kuzu, bunun Avrupa Birliği süreci kapsamında zorunlu olduğuna işaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin herhangi bir iftiraya kurban gitmesini istemediklerine dikkat çeken Burhan Kuzu, "Bir takım uydurma belgeler, darbe teşebbüsü ile ilgili belgeler nedeniyle askerlerin doğrudan doğruya bir soruşturmaya tabii olmaması için bir izin sistemi düşünülüyor. Oturup nasıl bir değişiklik olabilir diye konuşacağız. İki değişiklik olabilir. Ya Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan'da yargılama şeklinde bir değişiklilk olabilir. Ya da Genelkurmay Başkanı'nın yargılanması için Cumhurbaşkanı, kuvvet komutanlarının yargılanması için ise Başbakan'ın onaylanması gerekebilir. Ya da tamamının Başbakan tarafından onaylanması gerekebilir. Böyle bir formül bulunması gerekiyor. TSK'yi korumak görevimizdir" dedi.

Yasanın Anayasa Mahkemesi'nden dönmesi durumunda ne yapılabileceği sorusuna Kuzu, "Anayasa Mahkemesi'nin uygulamaları ve kararlarına baktığımızda asker-sivil dengesinde, sivilden yana yorum yaptığını ve sivilin haklarını genişlettiğini görüyoruz" cevabını verdi. (SABAH)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'Lİ AYNA'DAN ŞOK SÖZLER

"AKP YÜZDE 30'A DÜŞECEK, SONRA YOK OLACAK"

GOOGLE'DA ARADĞINIZI BULMAK İÇİN
»  ERDOĞAN'DAN ÇİN'E 'ASİMİLASYON'DAN VAZGEÇ' ÇAĞRISI
»  MENDERES TÜREL'E ŞOK SUÇ DUYURUSU
»  ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE UYGUR TÜRKÇESİ HATIRLATMASI
»  BÖYLE BAŞKANLAR DA VAR
»  BAYKAL'LA TOKALASMAK İSTERKEN
»  İSRAİL-SURİYE ARABULUCULUK ROLÜNÜ KAPTIRDIK MI?
»  VALİ, KENDİ KENDİNİ PROTESTO ETTİ
»  GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN: ÇİLEK
»  CİNDORUK SON NOKTAYI KOYDU: “ KOLTUĞU BIRAKMAM"
»  "KUR'AN KURSLARINI TARİKATLAR VEREBİLİR"
»  "40 YILDIR MİDER ARADIM, BULAMAYINCA KENDİM OLDUM"
»  TSK'DA 6 YIL'DA 10 GENERAL İSTİFA ETTİ
»  PKK'YA KARŞI 'SU'DAN DUVAR!
»  "KENAN EVREN'İN ADI HER YERDEN SİLİNMELİ"
»  AKPLİ VEKİL VE BAŞKANIN YEĞENLERİ TUTUKLANDI
»  BAYKAL BAŞBAKAN'A SESLENDİ: "BASKIYI KİM YAPIYOR"
»  TÜRKİYE'DE 2 BİN 150 RECEP TAYYİP VAR
»  HUKUKÇULARIN HUKUĞU KENDİNE GÖRE Mİ?
»  NECMETTİN HOCADAN İLGİNÇ YARGI YORUMU
»  AKP NEDEN "YARGIYA GÜVENMİYORUZ" DEDİ..!
»  AKP'Lİ VEKİLİ KAÇIRTAN FIKRA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.