Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6924
EURO
47,4394
IMKB
10.958,000
ALTIN
4.446,960
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kadın Subaylara Makyaj Özgürüğü
Kadın Subaylara Makyaj Özgürüğü
 
TSK İç Hizmet Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle ‘özel askeri dinlenme kamplarının’ kurulmasına ilişkin hükümler yürürlükten kaldırıldı. Yönetmelik değişikliği ile kadın subay-astsubaylara makyaj özgürlüğü getirildi.
 
27.12.2014 - 09:54

 Kamplar maddesi kaldırıldı

“Ordu pazarları’’ ile ilgili düzenlemenin yer aldığı ‘’Ordu pazarları hususi kanunlara göre teşkil edilerek yürütülecektir’’ ifadesi ile ‘’Orduevleri ve askeri gazinolar’’ başlıklı maddenin ‘’Subaylar, askeri memurlar ve astsubaylar ile bunların emeklileri Orduevlerinin ve askeri gazinoların tabii üyeleridirler’’ hükmü dışındaki diğer hükümler yürürlükten kaldırıldı. Yönetmelikteki, ‘’subay, askeri memur ve astsubaylarla ailelerinin dinlenme ve moral ihtiyaçlarını temin maksadıyla mahalli ve özel kampların tesis olunabileceğine, bu kampların ne zaman ve nerede açılacakları, süreleri özel veya mahalli olacaklarının, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tespit edileceğine, kampların işletilmesinde askeri nakil vasıtaları ve askeri eşyalardan istifade edileceğine’’ ilişkin hükümler ile ‘’bir garnizona tayin edilerek gelen subay, askeri memur ve astsubayları karşılamak ve lojman veya boş olduğu tesbit edilen meskenlere yerleştirilmelerini veya girebilmelerini temin maksadı ile ekiplerin kurulmasına’’ ilişkin hükümler de kaldırıldı.

Kişisel bilgilere özel koruma

Askeri kimlik kartının kapsamı, içeriği, kullanılacak fotoğrafların özellik ve niteliği, hak sahipleri, şekli, ebadı ile yürürlük, değiştirme ve geçerlilik tarihleri, şahsi dosyalarda muhafaza edilen veya personel bilgi sistemlerinde bulunan kişisel veriler ve kayıtlar gizli olacak. Belirlenen amaçlar dışında kullanılamayacak. Bu yönetmelik ve ilgili diğer kanun ve yönetmelik esaslarına uygun olarak işlenmiş olan kişisel veriler, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinecek veya yok edilecek. İlgili kişi tarafından talep edildiğinde verilerin silindiğine dair belge düzenlenecek ve ilgilisine verilecek.

Spor kulüpleri kurulabilecek

“Derneklerle münasebet’’ hükümlerini düzenleyen maddede yapılan değişikliğe göre, TSK mensupları kendi kıta, karargah ve kurumları içinde amatör askeri spor kulüpleri kurabilecek ve bu kulüplerde faaliyette bulunabilecekler. Kurulan amatör spor kulüplerinde faaliyet gösteren TSK mensuplarının asli hizmet ve vazifelerini aksatmalarına müsaade edilmeyecek.

Kadın subaylara kuaför özgürlüğü

Subay, askeri memur, askeri okul öğrencileri ile devlet memuru bayan personelin makyajı, aksesuar ve saç tuvaletine ilişkin esasları düzenleyen maddeye ‘’astsubay’’ ifadesi de eklendi. Bayan subay ve astsubayların saçları, isteğe bağlı olarak kısa veya uzun olabilecek.

Asker ‘mesai’ bitiminde evine gidecek

Yönetmeliğin “İzinler” ile ilgili maddesinde yapılan düzenlemeye göre, noksan hizmetlerini tamamlamakta olan erbaş ve erlere, noksan hizmetin tamamlatıldığı birlik/kurumun bulunduğu il/ilçe mülki sınırları içinde ikamet ettiklerini yazılı olarak bildirdikleri kanuni yakınları yanına, ilgili fıkradaki gün sınırlamasına bağlı kalınmaksızın noksan hizmet sürelerinin her günü için ulaşım imkanları dikkate alınarak, noksan hizmetin tamamlatıldığı birlik/kurum amirliği tarafından mesai bitiminden ertesi günün mesai başlangıcına kadar gece yatısı izni verilebilecek.

KAYNAKhttp://www.milliyet.com.tr/tsk-da-devrim-gibi-degisiklikler/siyaset/detay/1990604/default.htm



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Davutoğlu'ndan Flaş 5 Ocak Açıklaması

İdris Naim Şahin'den Bomba Sözler

Bafra'da 'ağır' Cenazeler!
»  Öcalan İddialarına Hükümetten Yanıt
»  Yüce Divan’ı Kendiniz İsteyin
»  ''Erdoğan'ı Tek Şartla Affederim''
»  '' Bu Yoldan Geri Dönmeyeceğiz''
»  16 Yaşındaki liseli İçin Flaş Karar!
»  ''Örgütüm Yok,Facebook Hesabım var''
»  ''Görev Adamıyız Emeklilik Olmaz''
»  Canlı Yayında Artı 18'lik Skandal!
»  Danıştay'dan Flaş Yırca Kararı!
»  Tutuklanan Liseliyi Dünya Böyle Duydu
»  Feyzioğlu,Tutuklanan Liseli İçin Konuştu
»  'Bu Durum Başbakanla Dalga Geçmektir'
»  Flaş.. Karaca'nın itirazı reddedildi!
»  THK'da Başkanlık Yarışı
»  Dumanlı İle ilgili Flaş Gelişme!
»  Sarıgül, Hangi Partiyle Birleşiyor?
»  HDP'ye Konuşma Yasağı!
»  CHP'den Kıskandıran İşçi Zammı!
»  ''Obama'dan İstedim, Yine İsterim''
»  Davutoğlu Tutuklanan Liseli İçin Ne Dedi
»  Erdoğan Fena Yakalandı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.