Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
44,6144
EURO
52,4523
IMKB
14.074,000
ALTIN
6.812,730
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 11 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Küstah Netanyahu'ya Peş Peşe Tepkiler
Küstah Netanyahu ya Peş Peşe Tepkiler
 
"İsrail, Erdoğan'ın aksine İran'ın terör rejimi ve vekilleriyle savaşmaya devam edecek." şeklinde skandal sözler sarf eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Türkiye'den tepkiler çığ gibi geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, soykırım ile yargılanan Netanyahu'nun Erdoğan'la ilgili sözlerinin hakikatten duyduğu rahatsızlığın dışa vurumu olduğunu söylerken, Dışişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan da peş peşe açıklamalar geldi.
 
12.4.2026 - 00:47

Gazze, Lübnan ve İsrail'de dünyanın gözü önünde katliam yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile ilgili skandal sözler sarf etti. Türkiye'den ise tepkiler peş peşe geldi.

CEVDET YILMAZ: NETANYAHU'NUN İFADELERİ, SUÇLULUK PSİKOLOJİSİNİN DIŞA VURUMU
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Zalimlerin korkulu rüyası hakikatlerin aydınlığıdır. Soykırım, savaş suçu ve insanlık suçları ile yargılanan Netanyahu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadeleri hakikatlerin ortaya konmasından duyduğu rahatsızlığın ve suçluluk psikolojisinin dışa vurumu olup, yok hükmündedir.

Bölgemizi ateşe sürükleyen, küresel istikrarı tehdit eden bu anlayış, insanlığın vicdanında çoktan mahkum edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hakikatleri gür bir sesle ifade etmeye, adaletin, uluslararası hukuk ve insani değerlerin yanında olmaya, bölgesel ve küresel düzeyde barışı ve istikrarı savunmaya devam edecektir."

Netanyahu'nun küstah çıkışına Türkiye'den zehir zemberek tepki - Resim : 1

DIŞİŞLERİ: ÇAĞIN HİTLER'İ NETANYAHU'NUN KİM OLDUĞU BELLİDİR
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İşlediği suçlar nedeniyle yaşadığımız çağın Hitler’i olarak nitelenen Netanyahu’nun kim olduğu ve sicili bellidir.

Adı geçen hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçu ve insanlığa karşı suçlardan ötürü tutuklama kararı çıkarılmıştır. Netanyahu yönetimi altındaki İsrail, soykırım iddialarıyla Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanmaktadır.

"NETANYAHU'NUN HEDEFİ BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİ BALTALAMAK"
Netanyahu’nun şu anki hedefi, devam eden barış görüşmelerini baltalamak ve bölgedeki yayılmacı politikalarını sürdürmektir. Aksi takdirde ülkesinde yargılanacak ve muhtemelen hapis cezasına çarptırılacaktır.

"HER PLATFORMDA DİLE GETİRDİĞİMİZ GERÇEKLERİN YARATTIĞI RAHATSIZLIĞIN SONUCU"
Sayın Cumhurbaşkanımızın İsrailli yetkililer tarafından düzeysiz, küstahça ve yalan dolu iddialarla hedef alınması, her platformda dile getirdiğimiz gerçeklerin yarattığı rahatsızlığın bir sonucudur.

Türkiye, masum sivillerin yanında olmaya devam edecek ve Netanyahu’nun işlediği suçlardan dolayı hesap vermesi için çaba harcamayı sürdürecektir."

Netanyahu'nun küstah çıkışına Türkiye'den zehir zemberek tepki - Resim : 2

DURAN: ÇARESİZLİK İÇİNDE CUMHURBAŞKANIMIZI HEDEF ALMAYA CÜRET EDİYOR
İletişim Başkanı Burhanettin Duran ise şunları söyledi: "Gazze’de soykırım gerçekleştiren ve bölgede yedi ülkeye saldıran Netanyahu, çaresizlik içinde Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almaya cüret etmektedir.

"NETANYAHU DOSTU KALMAMIŞ BİR SUÇLUDUR"
Netanyahu, hakkında tutuklama kararları bulunan, dostu kalmamış bir suçludur. Siyasi varlığını sürdürme stratejisi olarak bölgeyi kaos ve çatışmaya sürüklemektedir. Herkes Netanyahu’nun ahlaki değerlere ve başkalarına ders verecek meşruiyete sahip olmadığını bilmektedir. İnsanlığa karşı işlediği suçlardan er ya da geç hesap verecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, daha adil, daha huzurlu ve daha güvenli bir dünya için zalimlere karşı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Hüsamettin Cindoruk Hayatını Kaybetti

TBMM'de İçtüzüğe 'Yoklama' Ayarı

Öcalan'dan Dem'e Demirtaş Çağrısı
»  Kilis Belediyesi'ne Operasyon Sinyali!
»  Hasbi Dede CHP'den İhraç Edildi
»  Masonlar Derneği'ne Kayyum Atandı
»  Ünlülere Yeni Operasyonlar Yolda
»  Mansur Yavaş'tan Ümit Erkol Tepkisi
»  Bolu Belediyesine Yeni OPerasyon
»  CHP'li Bir Belediyeye Daha Operasyon
»  Manisa'da Fetö Operasyonu
»  Bursa BŞ Belediyesı Ak Parti'ye Geçti
»  Bursa Büyükşehir'de Seçim Gerilimi
»  Mescid-i Aksa İbadete Açıldı
»  Akaryakıtta İndirimde Tarihi belli Oldu
»  CHP Ankara İl Başkanı Gözaltına Alındı
»  Kocaeli'de IŞİD Operasyonu!
»  Benzin ve Motorinde Büyük İndirim Yolda
»  Netanyahu: Ateşkes Lübnan'ı Kapsamıyor
»  Trump'tan Dünyayı Rahatlatan Açıklama
»  Halkbank ve Vakıfbank'a Yeni Genel Müdür
»  Mircea Lucescu Hayatını Kaybetti
»  "Provokasyonlara Müsaade Etmeyeceğiz"
»  İsrail Konsolosluğu Önünde Çatışma
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.