Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7672
EURO
43,5963
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.972,830
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
LEYLA ZANA'DAN AKILLARA ZİYAN TAVSİYE!
LEYLA ZANA DAN AKILLARA ZİYAN TAVSİYE!
 
BDP’nin 12 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, Bismil ve köylerinde seçim gezilerine katıldı. Köylerde toplanan kalabalığa seslenen Zana, Kürt annelerine Türkçe öğretilemediği için siyasetin çürüdüğünü savundu. Her annenin kendi başına bir okul olduğunu söyleyen Zana, “Siz, 7 yaşına kadar bırakmayın çocuklarınız Türkçe konuşsun. Bir çocuk ana dili ile baskın bir dil arasında kalırsa, o çocuğun psikolojisi yani ruhuyeti parçalanıyor. Psikolojisi bozulan bir çocuğun faydası ne kendisine, ne ailesine, ne de topluma var. Sizden rica ediyorum, anneler çocuklarınızın üzerinde durun, bu kirli siyaseti siz çürütün” dedi.
 
26.5.2011 - 10:10

BDP’nin 12 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, Bismil ve köylerinde seçim gezilerine katıldı. Köylerde toplanan kalabalığa seslenen Zana, Kürt annelerine Türkçe öğretilemediği için siyasetin çürüdüğünü savundu. Her annenin kendi başına bir okul olduğunu söyleyen Zana, “Siz, 7 yaşına kadar bırakmayın çocuklarınız Türkçe konuşsun. Bir çocuk ana dili ile baskın bir dil arasında kalırsa, o çocuğun psikolojisi yani ruhuyeti parçalanıyor. Psikolojisi bozulan bir çocuğun faydası ne kendisine, ne ailesine, ne de topluma var. Sizden rica ediyorum, anneler çocuklarınızın üzerinde durun, bu kirli siyaseti siz çürütün” dedi.

Türkiye’nin Almanya hükümetine baskı yaparak, Türklerin Türkçe öğrenmesini sağladığını, yapmamaları halinde ’insanlık suçu’ işlemiş sayılacakları yönündeki açıklamalarını hatırlatan Zana şöyle dedi:

“Siz insanlığı katlediyorsunuz diyor. Ama Türkiye’de köylere kadar bu okulları açmışlar. Ben bir kez daha söylüyorum çocukları okula gönderip göndermemek sizin elinizdedir. Hangi ülkeye giderseniz gidin çocuklar önce kendi dilleri ile konuşur, sonra diğer dilleri öğrenir. Ana dilde eğitim istiyoruz. Şimdiye kadar da bunun mücadelesini verdik. Bundan sonrada üzerinde duracağız.”

Zana, AK Parti ve CHP’ye oy verilmemesi gerektiğini belirterek, “İkisi de tarihte bize hiç birşey vermedi. Hep bizden aldılar. Artık verecek birşeyimiz kalmadı. Artık bu milletin kimseye verecek birşeyi kalmadı” dedi.

ZANA’YA SORUŞTURMA

Leyla Zana’nın önceki gün “Birgün gelecek Öcalan öğretmen olacak” sözleri hakkında, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı Hazro’da seçim çalışması yürüten Zana’nın basın yayın organlarına yansıyan konuşması nedeniyle başlattı. Savcılık, soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğünden Zana’nın yaptığı konuşmanın çözümünü istedi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKAN'IN PROJELERİ GÖKÇEK'İ UÇURDU!

BARUTÇU'NUN TÜM HAKLARI ASKIYA ALINDI!

KASET SKANDALI, İSTANBUL'A HAVALE!
»  MAHKEME, AKP'NİN AFİŞİ İÇİN KARAR VERDİ!
»  ARINÇ'TAN KASET VE SEKS MUHABBETİ!
»  MHP'DE SÜRPRİZ DİRENİŞ!
»  "ALKOL HER YERDE SATILMAMALI"
»  RAUF DENKTAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
»  BAYKAL'I GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
»  BAŞBUĞ: "TERÖRİSTLERLE GÖRÜŞEN KAYBEDER"
»  "GÜLEN MHP İLE NİYE UĞRAŞSIN"!
»  CHP'Lİ SOYSAL YİNE UYARDI!
»  AK PARTİ'Yİ 2. GÖSTEREN RUS ANKETİ!
»  TRAFİK'TA PLAKAYA CEZA DÖNEMİ BİTTİ!
»  'ÇOK EŞ YASAL OSUN'
»  GÜL'Ü GÖRÜNCE NEDEN AĞLADIĞINI ANLATTI!
»  HAKKARİ'DE KILIÇDAROĞLU İZDİHAMI!
»  'NEREDEYSE YEMİN ETTİK' DEDİ AMA!
»   ''ALLAH AŞKINA ŞU KOMEDİYE BAKIN''
»  BDP'LİLER, MANİSA'YI BİRBİRİNE KATTI!
»  BAHÇELİ ANKARA GİRİŞİNDE BİNLERCE PARTİLİ TARAFINDAN KARŞILANDI!
»  ARDAURAN, İKNA OLAMADI
»  ERDOĞAN, YGS'DE FATURAYI KESTİ!
»  İSTİFALAR DÜNYA GÜNDEMİNDE!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.