Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3791
EURO
47,0329
IMKB
10.358,000
ALTIN
4.352,350
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MÜDÜRLERE, HİNDİ YETİŞTİRME GÖREVİ!
MÜDÜRLERE, HİNDİ YETİŞTİRME GÖREVİ!
 
Milli Eğitim Bakanlığı, görevden aldığı bürokratların çoğunun geri dönmek için dava açması üzerine, emekliye ayrılmalarını sağlamak için 28 Nisan’a kadar hiç ilgileri olmayan programlar hazırlamalarını istedi. Hindi yetiştiriciliği, tavşan bakımı, asansör tamiri, simitçilik gibi konulara yönlendirilen bürokratlar da, 3 ay süre talep etti.
 
26.4.2006 - 17:05
MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nda, önemli görevlerde bulunan ancak AKP hükümeti döneminde görevlerinden alınan bürokratları emekliliğe zorlamak için akla hayale gelmedik görevler verilmeye başlandı. Genel müdürlük, genel müdür yardımcılığı, daire başkanlığı, Milli Eğitim müdürlüğü görevlerinde bulunmuş kişilere şimdi hindi yetiştiriciliği, tavşan bakımı, asansör tamiri, traktör bakımı, gemi uçak maketi yapımı için 28 Şubat’a kadar program hazırlamaları istendi.

TAVŞANCI, HİNDİCİ

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce adı Araştırma Planlama Koordinasyon (APK) olan şimdi Strateji Geliştirme Başkanlığı biriminde ’uzman’ olarak görevlendirilen kızaktaki bürokratların çoğunun idare mahkemesine dava açıp eski görevlerine dönmek için başvurması karşısında, bu kişilerin bir an önce emekliye ayrılmalarını sağlamak için ’yıldırma taktiği’ uygulamaya başladı. Uzmanlar önce 5 günlük hizmetiçi eğitim kursuna alındı ve kendilerine program hazırlama konusunda bilgi verildi. Kursun bitiminden sonra kimin hangi konuda program hazırlayacağı belirlendi. Uzmanlar, ilerde sorumlu olmamak için, "Bilmediğimiz konuda program hazırlamamız doğru olmaz. Bunun için örneğin tavşan, hindi bakımı, asansör tamiri, traktör bakımı gibi program konularıyla ilgili araştırma yapmamız gerekiyor. 3 ay süre istiyoruz" diye başvurdular.

16’SI DAVA AÇMIŞ

Görevlendirilen 20 kişiden 16’sının idare mahkemesine eski görevlerine dönüş için dava açtıkları, diğerlerinin ise dava hazırlığında olduğu belirlendi. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü görevine dönmek için dava açan Öner Güney, yürütmenin durdurulması kararı aldı. Asansör bakımı onarımı ile yaratıcı drama programı hazırlama görevi verilen Güney, "Ben asansöre biner inerim. Ne anlarım bakımından, tamirinden" diye yakındı.

İŞTE VERİLEN GÖREVLER

Bazı uzmanların eski görevleri ve kendilerinden hazırlamalarını istediği ders programları şöyle:

Okul İçi Spor ve İzcilik Dairesi eski Başkanı Osman Kamer: Step kursu-Tekvando, halk oyunları (İzmir yöresi).

Manisa eski Milli Eğitim Müdürü Mustafa Toker: Ağaç bibloculuğu, ağaç işleri, ağaç oymacılığı.

İlköğretim eski Genel Müdür Yardımcısı Şakir Güneş: Likit petrol gazı dağıtıcılığı (pompacılık), lületaşı işlemeciliği, sedef kakmacılığı.

Yükseköğretim eski Genel Müdür Yardımcısı Şadan Özdirik: Berberlik, giyim süsleme, pastacı yetiştirme kursu.

Personel eski Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Koç: Traktör bakım, taşçılık, inşaat demirciliği.

Antalya eski Milli Eğitim Müdürü Fevzi Pişkin: Çim alanları ve yer örtücüleri, motor bakım ve onarımı, oto boyacılığı.

Personel Genel Müdür eski Yardımcısı Osman Nuri Ulus: Aşçılık, model uçak ve gemi yapımı.

Personel eski Daire Başkanı Abdullah Sarıoğlan: Bisiklet, motosiklet bakım ve onarımı, simitçilik, kaynakçılık.

APK eski Daire Başkanı Turgut Usta: Oto camcılığı, oto elektriği, oto fren bakım onarımı.

Kahramanmaraş eski Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bolat: Hindi, somon balığı, tavşan yetiştiriciliği.

Bakan eski Danışmanı Adem Güreş: Keçecilik, kumaş onarımcılığı (örücülük), Oltu taşı programları.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SUBAYLAR, CEM YILMAZA ÖZENİP VİDEO KLİP ÇEKİNCE!

PKK'YA SICAK TAKİP, IRAK'I RAHATSIZ ETTİ!

"TERÖRLE MÜCADELE YASASINDA YENİ SUÇ YOK"
»  MECLİS İÇİŞLERİ KOMİSYONU'NDA PKK TARTIŞMASI
»  SKYTÜRK TV'DE AKP-CHP KAPIŞMASI
»  "NAZIM'A TÜRK VATANDAŞLIĞI VERİLSİN"ÖNERİSİ
»  ARINÇ'IN ÇIKIŞI NE ANLAMA GELİYOR?
»  23 NİSAN ÇOCUĞU MİLLİ GÖRÜŞ'ÇÜ ÇIKTI!
»  MGK, YARIN TOPLANACAK
»  KKTC'DE NÜFUS SAYIMI VE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
»  RİCE, ANKARA'DAN AYRILDI
»  "TEŞKİLATIN YEDİĞİ SUCUKTAN BEN Mİ SORUMLUYUM?"
»  ZANA, BARZANİ'DEN DESTEK İSTEDİ
»  GİZLİ AŞKI OLAN İKİ BAKAN KİM?
»  PEPE:"TUZLA'DAKİ VARİLLER SON DERECE TOKSİN ZEHİRLİ"
»  ÖCALAN'I PAKETLEYEN KOMUTAN MHP'DE
»  ATA'NIN İÇ ÇAMAŞIRLARI İNCELEMEDE
»  KOÇ:"ARINÇ'IN AÇIKLAMALARINI TALİHSİZ BULUYORUM"
»  STRATEJİK ORTAKLIĞA YENİ VİZYON KILIFI!
»  DIŞİŞLERİ'NDEN BUSH'A ERMENİ TEPKİSİ
»  ABDULLAH GÜL 'PKK', RİCE İSE 'İRAN'DEDİ
»  NÜFUS HİZMETLERİNDE YENİ DÖNEM
»  ANKARA'DA RİCE ALARMI
»  SABANCI, TELEKOM'U KOÇ'A SATTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.