|
 |
 |
|
DOLAR |
40,7717 |
 |
|
 |
EURO |
47,8249 |
 |
|
 |
IMKB |
10.950,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.404,020 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
MANKEN BAKAN TARTIŞMASI
|
 |
 |
 |
|
|
Bakanlar Kurulu içinde bir revizyon ya da seçimle giderilebileceğini belirten
Anaplı Gaydalı'nın, ''Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen mankenliğe soyunuyor'' demesine AK Parti sıralarından, ''Bakan yakışıklı ama...'' diye laf
atıldı.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin siyasi koşula bağlı olarak 8 milyar dolarlık bir borç kullanmasının söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Unakıtan, 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2004 Mali Yılı Kesinhesap Kanunu tasarılarının maddelerinin görüşmeleri sırasında, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Yeni yılda YTL ile ilgili problem yaşanmayacağını ve yeni liraya uyumun yüzde 95 oranında gerçekleştiğini söyleyen Unakıtan, özelleştirme gelirlerinin Türkiye'nin dış borçlarının ödenmesinde kullanılmasının da doğal olduğunu belirtti. ''Elbette kullanacağız. Enflasyon ve faizlerin düşüşü ve büyüme, ancak dış borçların ödenmesi ile mümkün olacaktır'' diyen Unakıtan, özelleştirme sonucunda hiçbir çalışanın mağduriyetinin söz konusu olmadığını da ifade ederek, ''Bundan sonra yapılacak özelleştirmeler sonucunda işten çıkarılacaklar da dahil olmak üzere bir mağduriyet söz konusu olmayacak'' diye konuştu. Türkiye'nin, Dubai'de ''Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından imzaladığı siyasi koşullu bir sözleşme ile 8 milyar dolarlık borç alıp almadığı'' yolundaki soruyu ise Unakıtan, şöyle yanıtladı: ''Borç sözleşmeleri, Hazineden sorumlu bakan tarafından imzalanır. Dolayısıyla bana, sorumlu olmadığım bir konuyla ilgili devamlı bu soruyu sormanıza anlam veremiyorum. Ancak biz tek parti hükümeti olduğumuz için gerek Sayın Başbakan gerek diğer bakanlar, bu konuda birbirlerini bilgilendirebiliyor. Sorunuza gelince; böyle bir borç alma söz konusu değildir. Böyle bir sözleşme de yürürlükte değildir. Alınmamış paranın nesini soruyorsunuz ikide bir... Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir hükümeti siyasi koşullu borç almaz ve almamıştır. Öküz altında buzağı aramayın; bırakın bu işleri...'' Tasarının 5. maddesinin görüşmeleri sırasında verilen bir önergenin kabulü ile Cumhurbaşkanlığı'na alınacak korunaklı aracın cinsi ve fiyatının, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nce belirlenmesi ilgili cetvele eklendi.
-''BAKAN, MANKENLİĞE SOYUNUYOR''-
ANAVATAN Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, ''Eski Başbakanın Yüce Divan'da yargılandığını'' söylemesini eleştirerek, ''Eski Başbakan ile ilgili suçlama, Türkbank ihalesi öncesinde taraflarla görüşmesidir. Bu, size bir şey hatırlatıyor mu? Babalar gibi görüşmeyi... Bir davada farklı, diğerinde farklı tutum takınamazsınız. İhale öncesinde taraflarla görüşmeyi tasvip etmiyorsanız bu, her durum için geçerli olmalı. Hesabınız ne bilmiyorum ama günü gelir onun da hesabını sorarlar'' dedi. Bakanların ve hükümetin yorulduğunu; bunun, ya Bakanlar Kurulu içinde bir revizyon ya da seçimle giderilebileceğini belirten Gaydalı'nın, ''Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen mankenliğe soyunuyor'' demesine AK Parti sıralarından, ''Bakan yakışıklı ama...'' diye laf atıldı. Gaydalı, AK Parti'li milletvekillerine, ''Çok yakışıklı takdim ediliyor. Keşke hepimiz onun kadar yakışıklı olsak ama devlet adamlığı yakışıklılık dışında başka şeyler de gerektiriyor'' dedi. 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 3 maddesinin daha kabul edilmesinin ardından birleşime ara verildi. Görüşmeler, 9. madde üzerinden devam edecek.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan “Yaşam Memnuniyeti Araştırması”nın sonuçları açıklandı. |
 |
|
 |
 |
|
Bireysel kredi kartı faizleri limitlerine göre farklılık gösterse de aylık büyüme sınırı uygulanan ... |
 |
|
 |
 |
|
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme turunda Feyenoord’u eleyerek Play-Off turuna yükselen Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu.
|
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte ... |
 |
|
 |
 |
|
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme turunda Feyenoord’u eleyerek Play-Off turuna yükselen Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu.
|
 |
|
 |
 |
|
Bireysel kredi kartı faizleri limitlerine göre farklılık gösterse de aylık büyüme sınırı uygulanan ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan “Yaşam Memnuniyeti Araştırması”nın sonuçları açıklandı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|