Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8677
EURO
44,0909
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.146,100
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'İN GÖZÜNÜ KORKUTAN YASA
MECLİS İN GÖZÜNÜ KORKUTAN YASA
 
TBMM Adalet Komisyonu'nda ele alınan Hukuk Yargılaması Kanun Tasarısı'ndaki bir madde için, ‘’Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan örneği verilince’’ askıya alındı.
 
8.2.2009 - 06:04

Madde, ‘’Soybağının tespiti için zorla test yapılmasını’’ öngörüyordu. Bu maddenin özellikle babalık davalarında geçerli olacağını belirten Yargıtay 2. Hukuk Dairesi üyesi Ömer Gençcan ‘’Yarın birisi, Cumhurbaşkanı veya Başbakan için, 'babamdır' derse, o zaman zorla örnek mi alınacak’’ diye sordu. Bunun üzerine Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, maddenin askıya alındığını bildirdi.

TBMM Adalet Komisyonunda bir süredir ele alınan 458 maddelik yasa tasarısında 51 madde daha benimsendi. Mahkemelerde tanıkların yaptığı yeminin değiştirilmesi, tanıkların duruşmaya e-posta ya da faks ile çağırılması, mazeretsiz gelmeyen tanığa 500 TL caza verilmesi gibi maddeler görüşülerek benimsendi.

‘’CUMHURBAŞKANI BABAM’’
Komisyonda, tasarının hakimlere, 'Soybağının tespiti için zorla test yapılmasına karar verme' imkanı tanıyan maddesi görüşülürken tartışma çıktı. Yargıtay eski 2. Hukuk Dairesi Başkanı Hakkı Dinç, babalığın ispatının önemine değinerek, 'Bu durum tarafların isteğine bırakılamaz. O kişinin sağlığını ve geleceğini etkilemiyorsa, zorla kan veya tıbbi örnekler alınabilir' dedi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi üyesi Ömer Gençcan ise bu konunun yeniden incelenip değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Gençcan, 'Yarın birileri ortaya çıkar da, Cumhurbaşkanı veya Başbakan için 'Benim Babamdır' derse, o zaman zorla örnek alınması gerekecek. Ben yıllardır soybağı hukuku ile ilgileniyorum. Kiminle yattığını, kimden gebe kaldığını bilmeyen kadınlar var. Kan veya tıbbi örnek alınmasının zorunlu tutulması çok ciddi sorunlara yol açabilir' dedi.

Bu örnek, komisyon üyelerini de tereddüte düşürdü ve TBMM Adalet Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, maddenin yeniden ele alınıp tartışılması gerektiğini belirterek maddenin görüşülmesinin askıya alındığını açıkladı. Komisyon çalışmalarına haftaya devam edecek.

 (GAZETEPORT)




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KANADOĞLU, CHP'NİN AÇILIMLARI İÇİN AĞIR KONUŞTU

"ANAYASA YAPIMCI MECLİS KURULMALI"

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN ALTIN MADENİ O "TOSUN"
»  TÜRKİYE LAİKLİK KARŞITI İKTİDARCA İDARE EDİLİYOR
»  AKP'Lİ KUZU'NUN DİNLEMEYE GETİRDİĞİ ÇOK İLGİNÇ KILIF
»  ANADOL'DAN SAVCIYA AĞIR ELEŞTİRİ
»  CHP'Lİ ÖYMEN'DEN "SOMALİ" UYARISI..!
»  ERMENİ ÖZÜRCÜSÜ HANGİ GAZETECİLER AB'DEN PARA ALDI?
»  41 VALİ'YE MAHKEME YOLU
»  PKK SEMPATİZANLARI BELEDİYE OTOBÜSÜ'NE SALDIRDI
»  FLAŞ..FLAŞ..FLAŞ HURŞİT TOLON PAŞA TAHLİYE OLDU
»  ÖYMEN: "AKP SABIKALI BİZİ SUÇLAYAMAZ"
»  GÖKÇEK: "DOĞRUYSA İSTİFA EDİYORUM"
»  GENELKURMAY: ERGENEKON RAPORU BİZDE YOK
»  CEZAEVLERİ'NDE YER KALMADI
»  BAŞBAKAN "TOSUNU TANIMIYORUM"DEDİ TOSUN'DAN AÇIKLAMA GELDİ
»  CHP'DEN TOPLU İSTİFA!
»  KILIÇDAROĞLU, SEÇİLSE BİLE BAŞKAN OLMAYA BİLİR!
»  DERGAHTA PORNOLU ALEM
»  AKP'YE "AL YARDIMINI BAŞINA ÇAL" PROTESTOSU
»  "AKRABALARINI KALKINDIRMA PARTİSİ" OLDU İSTİFASI
»  AKP'Lİ VEKİL EMNİYETİ BASTI İDDİASI!
»  MHP'LİLERLE DTP'LİLER BİRBİRİNE GİRDİ
»  GÖKÇEK İSTİFA EDERİM DEYİNCE VURAL TAPULU AÇIKLAMA YAPTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.