Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7897
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
3.995,590
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE GİZLİ OTURUM ÖNCESİ KAVGA
MECLİS TE GİZLİ OTURUM ÖNCESİ KAVGA
 
TBMM Genel Kurulunda, terör konusundaki genel görüşme için kapalı oturuma geçildi. Oturum sırasında ve verilen arada CHP'li Muharrem İnce ve BDP'li Sırrı Sakık tartıştı.BDP'li Sakık, tartıştığı CHP’li milletvekillerini dışarı çağırdı, CHP'li İnce’nin üzerine yürüdü. Ancak tartışmanın kavgaya dönüşmemesini Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk engelledi. Daha sonra salonda ''Köstebek nerede'', ''Sus lan'', ''Terbiyesiz'' sesleri duyuldu.
 
20.10.2011 - 16:25

TBMM Genel Kurulu, Ak Parti, CHP, MHP ve BDP'nin terör konusunda verdiği genel görüşme önergelerinin öngörüşmeleri için kapalı oturama geçti.
Meclis Genel Kurulu terörle ilgili Genel Görüşme öncesi ön görüşme için saat 14.00’te toplandı. Ak Parti, CHP, MHP ve BDP’nin verdiği genel görüşme önergelerinin birleştirilerek görüşülmesi kabul edildi. Ancak CHP ve MHP kapalı oturum yapılmasına karşı çıktı. Bu arada CHP sıralarından “Köstebek nerede” sesleri yükseldi.

Genel görüşmenin ön görüşmesinin kapalı yapılmasına karşı çıkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, görüşmelerin açık yapılmasını istedi. Oturumun açık yapılmasını talep eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “Başbakan burada yok. Türkiye kan ağlıyor Sayın Başbakan nerede? Sayın Başbakan bilgi vermeli, Meclis’i ciddiye almalı. Hükümet burada kapalı oturum yaptığında yeni bilgiler yapacaksa kapalı oturum olur ama milletimiz yasak savma işlerden, ‘kanı yerde kalmayacak’ söylemlerini duymak istemiyor. Eğer burada konuşulanlar özel temsilci aracılığıyla Oslo’dan Kandil’e ulaştırılacaksa bunu milletimiz de duysun, neden 10 yıl bekleyelim. İsrail bir askeri için bin Filistinliyi serbest bırakıyorsa bu memleketin 25 tane gariban çocuğunu al bayraklarla toprağa gömerken parlamento burada olmalıdır. Herkes şunu bilsin ki Beşir Atalay’ı o kürsüden konuşturmayacaktır” dedi.

SALONDA TANSİYON YÜKSELDİ, VEKİLLER SIRA KAPAKLARINA VURDU

İnce’nin bu sözleri tansiyonu yükseltti. Ak Parti milletvekilleri sıralara vurarak tepki gösterdi. CHP sıralarından ise alkışla karşılık geldi.

İnce’nin konuşmasının ardından Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli söz aldı. Canikli kapalı oturum istedi. Canikli konuşurken CHP sıralarından “Başbakan nerede” sesleri yükseldi. İnce’nin “Milletten gizleyecek bir şeyimiz yok, Başbakan nerede” şeklinde sözleri salonda tansiyonu yükseltti. Ak Parti milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. Bu arada CHP’li İnce “Başbakan buraya gelecek” diye yüksek sesle bağırdı. İnce, “Sorumluluk Başbakan’ındır. Başbakan gelecek bu Meclis’e hesap verecek. Millet her şeyi duysun” deyince AK Partili milletvekilleri ayağa kalktı. Tartışmalar üzerine oturuma 10 dakika ara verildi.

TBMM'DEKİ TARTIŞMADAN FOTOĞRAFLAR

SAKIK, İNCE’NİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Arada da tartışmalar devam etti. CHP ve BDP’liler arasında karşılıklı ağız dalaşı yaşandı. BDP’li Sırrı Sakık, “Otur yerine burayı şov yerine dönüştürmeyin” diyerek ayağa kalkıp CHP ve MHP’li vekillere tepki gösterdi. CHP’li Ahmet Toptaş da ayağa kalkarak, BDP sıralarına doğru hareket etti. Ancak yanındaki milletvekili arkadaşları tarafından engellendi.

BDP'li Sakık, tartıştığı CHP’li milletvekillerini dışarı çağırdı, CHP'li İnce’nin üzerine yürüdü. Ancak tartışmanın kavgaya dönüşmemesini Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk engelledi. Daha sonra salonda ''Sus lan'', ''Terbiyesiz'' ve ''Şerefsiz'' sesleri duyuldu.

Ak Parti VE CHP’Lİ VEKİLLER BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Verilen arada da tansiyon düşmezken Ak Parti ve CHP’li milletvekilleri de birbirlerinin üzerine yürüdü. Ancak araya giren vekiller tartışmanın büyümesini engelledi. Verilen aradan sonra kapalı oturuma geçildi.

KILIÇDAROĞLU GENEL KURUL’DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmeleri genel kurul salonundan takip etti. MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis’e gelmedi. Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Ömer Dinçer, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AB Bakanı Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yer aldı.

Terörle ilgili genel görüşme 26 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'de yapılacak.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


10 BİN ASKERLE KARA HAREKATI BAŞLADI

MUHLEFET FIRSATÇILIK YAPIYOR!

KEKLİKTEPE'DE MAYIN PATLAMASI, 1 ŞEHİT
»  PKK'YIĞ İRAN VE SURİYE KIŞKIRTMIŞ!
»  MECLİS'TE TERÖR İÇİN GİZLİ OTURUM!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN YARALILARA ZİYARET
»  ADRİYATİK'TE GEMİ KAZASI,3 TÜRK ÖLDÜ
»  muş'ta hain tuzak!
»  YENİ ŞAFAK YAZARINDAN ŞOK İDDİALAR!
»  İŞTE SALDIRI EMRİNİ VEREB HAİN!
»  KIŞLADAN FİRAR EDEN ASKER ÖLÜ BULUNDU!
»  TARAF YAZARINDAN FARKLI BİR YORUM DAHA
»  BDP'Lİ BULDAN'DAN ÇILDIRTAN SÖZLER
»  21 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ!
»  ERDOĞAN MEDYA YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞACAK
»  İSRAİL'DEN KADIN TUTUKLU HAKKINDA ŞOK
»  ÇUKURCA SALDIRISI DÜNYA BASININDA
»  TERÖR HÜKÜMETİN DEĞİL HERKESİN MESELESİ
»  ÇİÇEK'İN MEDYA'DAN SANSÜR RİCASI!
»  'ŞEHİTLERİMİZİN SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR'
»  BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE TERÖR PROTESTOSU!
»  SAĞ KURTULAN ER ÇATIŞMAYI ANLATTI!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN: BOYUN EĞMEYECEĞİZ
»  200 PKK'LI 8 KOLDAN SALDIRMIŞ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.