Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8251
EURO
43,6869
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.009,410
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE GÖZLER ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİNDE
MECLİS TE GÖZLER ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİNDE
 
-Geçtiğimiz hafta muhalefete ve sivil toplum örgütlerine sunulan Anayasa değişikliği paketine ilişkin gelişmeler, TBMM’nin bu hafta da gündemini oluşturacak. Hafta sonunda da üzerinde çalışmaların devam ettiği teklifin, AKP tarafından Salı günü Meclis’e sunulması bekleniyor. -
 
29.3.2010 - 07:15

, AKP tarafından Salı günü Meclis’e sunulması bekleniyor. -CHP ve MHP’nin net tavır koyduğu Anayasa değişikliği konusunda bu hafta ayrıca gözler BDP’de olacak. Pakete şartlı destek veren BDP, başta seçim barajının düşürülmesi olmak üzere yapılmasını istediği düzenlemeleri gündeme getirecek. İmralı’dan ise BDP’ye “şartlar kabul edilmeden Anayasa değişikliği paketine evet denilmemesi" uyarısı gelmişti.

-Anayasa değişikliğinin yanı sıra bu hafta gözler Kürtçe propagandanın önünü açan AKP’li Haluk İpek’in Seçim Kanunu'nda değişiklik öngören teklifi de olacak. Teklifin bu hafta Genel Kurul gündemine gelebileceği kaydedildi.

-Taş atan çocuklarla ilgili tasarının da alt komisyonun çalışmalarının ardından bu hafta yeniden Adalet Komisyonu’nda ele alınması bekleniyor.

ANKARA (ANKA) - Geçtiğimiz hafta muhalefete ve sivil toplum örgütlerine sunulan Anayasa değişikliği paketine ilişkin gelişmeler, TBMM’nin bu hafta da gündemini oluşturacak. Hafta sonunda da üzerinde çalışmaların devam ettiği teklifin, AKP tarafından Salı günü Meclis’e sunulması bekleniyor.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ İÇİN GEREKLİ İMZALAR TOPLANDI-
AKP’nin son şeklini vereceği Anayasa değişikliği taslak metininin, Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda nihayi şekli ortaya çıkacak. Değişiklik teklifi için gerekli olan AKP’li 184 milletvekilinin de imzaları toplandı. Teklifin 30 Mart Salı günü TBMM Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan’ın, Salı günü partisinin Meclis Grup toplantısında son kez muhalefet partilerine yapacağı, “uzlaşı” çağrısının ardından, akşam saatlerinde ise teklifi Meclis Başkanlığı’na sunulacağı belirtiliyor.

-KÜTÇE PROPAGANDA-
Bu hafta gözler Kürtçe propagandanın önünü açan AKP’li Haluk İpek’in Seçim Kanunlarında değişiklik öngören teklifinde de olacak. Teklifin, 1 Nisan Perşembe günü, AKP’nin Danışma Kurulu önerisiyle Genel Kurul gündeminin ön sıralarına çekileceği bekleniyor. Danışma Kurulu’nda uzlaşmanın çıkmaması halinde, AKP, teklifin Genel Kurul gündeminin ön sıralarına çekmek için grup önerisi getirecek.

Bu hafta ayrıca, Salı günü sözlü soruların yanıtlanırken, 31 Mart Çarşamba günü de çeşitli illerde üniversite kurulmasına ilişkin tasarılar ele alınacak.

-KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ-
Kamuoyunda “Taş atan çocuklar” olarak bilinen Terörle Mücadele Yasası’nda değişiklik öngören tasarının, alt komisyon raporunun bu hafta TBMM Adalet Komisyonu’nda la ele alınması bekleniyor.

TBMM’de bu hafta ayrıca ihtisas ve Meclis Araştırma komisyonlarıda yoğun bir gündemle toplanacak.

Devlet yardımlarının denetlenmesi hakkındaki kanun tasarısı 31 Mart Çarşamba günü TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumuna ilişkin, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ın teklifi ise 1 Nisan Perşembe günü Milli Eğitim Komisyonu’nda ele alınacak.

1 Nisan Perşembe günü toplanacak Sağlık Komisyonu’nda, Çin, Kenya, Kosova ve Belarus ile Türkiye arasındaki sağlık anlaşmalarına ilişkin uluslararası sözleşmeler görüşülecek.

-YAZICIOĞLU KOMİSYONU-
Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını ve kurtarma çalışmalarını incelemek üzere yeniden kurulan komisyon çalışmalarını bu hafta da sürdürecek. Komisyon bu hafta, Jandarma Genel Komutanlığı ve Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerini dinleyecek.

Bu hafta ayrıca Madencilik sektörünün sorunlarını incelemek amacıyla kurulan araştırma komisyonunda, Jeoloji Mühendisliği ve İç Anadolu Madenciliği ele alınacak.(ANKA)
(EG/BK/ÖMR)
10:27 28/03/2010
"
{461682_20100328102748}



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EN PAHALI PASAPORT TÜRKİYE'DE

BAYKAL'IN LİVANELİ SEVİNCİ

"MERKEL'DEN BEKLEMEZDİM"
»  İŞTE YENİ GÜMRÜK TARİFESİ: SİLAH,UYUŞTURUCU RÜŞVET
»  SAATLERİNİZİ İLERİ ALDINIZ MI?
»  AP'DEN HEM ÖVGÜ, HEM HSYK UYARISI
»  BAYKAL'DAN SİİRT ATAĞI
»  ERDOĞAN'A SİVAS'IN ÖTESİNDEN SESLENDİ
»  ''GENELKURMAY DA GİTTİ'!
»  EFES'TE ROMANTİK GEZİ!
»  AK PARTİ İL BİNASINDA YUMRUK YUMRUĞA KAVGA!
»  BAŞBUĞ, 'DERSİMİZ ATATÜRK' FİLMİNİ İZLEDİ!
»  FLAŞ.. ERDOĞAN, İSRAİL'İL LİBYA'DAN TOPA TUTTU
»  BAHÇELİ'DEN ŞANLIURFA ÇIKARTMASI
»  BAKAN ÇELİK'İN ÇİLEDEN ÇIKTIĞI ANLAR
»  FLAŞ.. AK PARTİ'DEANAYASA İÇİN İLK ÇATLAK SES!
»  SAATLERİNİZİ GERİ ALMAYI UNUTMAYIN!
»  ALMANYA'DA DENİZ FENERİ'NE 2. DAVA!
»  CEM UZAN'DEN CENGİZ KURTOĞLU ŞARKISI!
»  CEM KARACA, BARIŞ MANÇO KARDEŞ İDİDASI
»  THE IRİS TİMES 'YOK' DEDİ OSMANLI ARŞİVİNDEN ÇIKTI
»  YAZ SAATİ UYGULAMASI BU GECE BAŞLIYOR
»  KADIN PİLOTLAR, GENERALLERİ AĞLATTI!
»  EGE DENİZİN'DE DEPREMLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.