Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7832
EURO
43,4358
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.035,390
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'Lİ VEKİLDEN, 'APO İLE KOMŞULUK' YANITI
MHP Lİ VEKİLDEN,  APO İLE KOMŞULUK  YANITI
 
MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, Şam'da askeri ateşe olarak görev yaptığı 1994-1997 yılları arasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile aynı apartmanda oturmadığını söyledi.
 
3.5.2011 - 16:08

Atılgan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sürgünde bulunan eski Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdülhalim Haddam'ın kendisiyle röportaj yapan bir Türk gazeteciye, ''Terörist başı Öcalan'ın Türk Askeri Ataşe'nin Şam'da aynı apartmanda kaldığını'' açıkladığını belirterek, AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Şamil Tayyar'ın da katıldığı bir televizyon programında kendisine bu konuda iki soru yönelttiğini anlattı.

Tayyar'ın, ''1994-1997 yılları arasında askeri ataşelik yapan Kürşat Atılgan, Apo ile aynı apartmanda mı oturdu?' diye sorduğunu belirten Atılgan, ''Bu soruya açıklıkla yanıt veriyorum; Hayır. Bölücübaşı Abdullah Öcalan ile aynı apartmanda oturan ben değildim. Gerçekten kimin oturduğunu da bilmiyorum. Çok muhtemeldir ki bizden önceki dönemde aynı konuyla ilgili bir karşılaşma olmuş olabilir, Abdullah Öcalan ile aynı apartmanda oturma olmuş olabilir. Ama benim dönemimde, ben de bana bağlı çalışan yardımcılarım da Öcalan ile aynı apartmanda oturmadı'' dedi.

Askeri ateşe olduğu sürenin büyük bölümünde üç katlı bir villanın bahçe katında oturduğunu, üzerindeki iki katta evsahibi eski bir bakan ve Suriyeli iş adamının oturduğunu anlatan Atılgan, üç kişinin oturduğu bir apartmanda bölücübaşının oturmasının mümkün olmadığını, ayrıca komşular arasında sosyal ilişkilerin de olduğunu ifade etti.

Tayyar'ın kendisine yönelttiği diğer sorunun, ''Teröristbaşına yapılacak suikast ile ilgili olarak, dönemin Genelkurmay istihbarat başkanının kendisine haber verdiği ve böylece teröristbaşının kurtulduğu'' yönünde kafalarda istifam oluşmasına neden olduğunu savunan Atılgan, bu iddiayla ilgili şunları söyledi:

''Askeri ataşelerin bulundukları ülkelerde böyle bir görevi yok. Askeri ateşeler, Türk Genelkurmay Başkanı'nın o ülkedeki temsilcileridir. Asli görevleri, Genelkurmay Başkanlığını o ülkede temsil etmek ve mümkün olduğunca bulunduğu ülke ile kendi silahlı kuvvetleri arasında askeri ve dostluk ilişkilerini geliştirici faaliyetlerdir. Ben de bulunduğum 3 yıl sürecinde bütün gayretimle, ilişkilerin çok gergin olduğu bir dönem olmasına rağmen ilişkileri geliştirmek için gayret gösterdim. Askeri ataşenin böyle bir görevi olmaması nedeniyle bana böyle bir haberin verilmesi de mümkün değildir.

Askeri ataşelerin bulundukları ülkelerde gizli görevleri yoktur. Kaynakları da büyük oranda açık kaynaklardır. Medyada günlük yer alan kaynaklardır, ayrıca diplomatik çevreler ve eşiti olan askeri ataşelerle yapmış oldukları temaslardan elde ettikleri bilgileri, bağlı oldukları Genelkurmay İstihbarat Başkanı'na bildirirler. Bütün mesajlarını kripto olarak büyükelçiliğin kripto makamından gönderirler. Askeri ataşelerin 24 saatleri, büyükelçiliğin önemli görevlerinde bulunanların da 24 saatleri, bulundukları ülkenin ilgili servisler tarafından kontrol altındadır, telefonları dinleme altındadır, evleri ve aileleri gözlem altındadır. Bu kadar sıkı takip altında olan kişilerin herhangi gizli bir iş yapması mümkün değildir. Kanunen de askeri ataşelerin böyle görevi yoktur. Eğer bulundukları ülkelerde bir takım illegal işler yapılacaksa, bunu yapan makamlar ile emir veren ve alanlar dışında kimsenin bilme ihtimali yok. Dolayısıyla Türk Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nın herhangi bir iş yapılacaksa bana haber verme zorunluluğu ve ihtiyacı yoktur.''

Atılgan, bir soru üzerine, Suriye makamlarının Öcalan'ın ülkelerinde olmadığını söylediklerini hatırlatarak, ''Biz Teröristbaşının Suriye'de olduğunu, bulunduğu adresleri sık sık Suriyeli yetkililere veriyorduk. Kaldı ki Suriye'de politik okul olan bir çiftlik evi kullanılıyordu. Oradan kaçan ve Büyükelçiliğe sığınan bir kişinin ifadesiyle bu yer de tespit edilmiş ve ilgili makamlara bildirilmişti. Teröristbaşı da zaman zaman burayı, zaman zaman da Şam ve Lübnan'daki ikametgahları kullanıyordu'' dedi.

Öcalan ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Atılgan, böyle bir şeyin olmasının da mümkün olmadığını da söyledi.3 MAYIS 2011



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'KAFAYI BENİM OĞLUMA TAKMIŞ'!

FLAŞ... KILIÇDAROĞLU'NUN YEĞENİ KAÇIRILDI

FLAŞ.. ERDOĞAN'DAN KADDAFİ'YE SON ÇAĞRI
»  İŞTE EN ÇOK KAZANAN VEKİLLER
»  OBAMA, BİN LADİN OPERASYONUNU BÖYLE İZLEDİ!
»  "NEDİM NEREYE KAÇACAK?"
»  HAKKARİ'DE ÇATIŞMA, 1 ŞEHİT!
»  HABERAL'IN AÇTIĞI DAVADA GÖREVSİZLİK
»  KAYSERİ'Yİ HATIRLATTI!
»  TİME DERGİSİNDEN LADİN İÇİN ÖZEL SAYI!
»  "VATANDAŞ ARTIK CHP'YE DOKUNDUĞUNU HİSSEDİYOR"
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ YOLSUZLUK İDDİASI!
»  ANKETİNDEN 'HAYIR' ÇIKTI!
»  DURMUŞ YILMAZ'I AĞLATAN YANGIN!
»  TSK'DAN BELGELİ SAVUNMA!
»  MEHMETÇİK, TERÖRİSTE GÖZ AÇTIRMIYOR 12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  MHP'DEN, AKP'Yİ DESTEKLEYEN BELEDİYE BAŞKANINA İHRAÇ!
»  ŞENER'E SEÇİM GEZİSİNDE CEA ŞOKU
»  ERDOĞAN'DAN MUHALEFETE YAYLIM ATEŞ!
»  EMNİYET'TEN, 'BAŞPOLİSLİK' AÇIKLAMASI!
»  İŞTE BİN LADİN'İN YERİNE GEÇECEK İSİM!
»  İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BASKIN!
»  MHY'YE DERİN ŞOK!
»  TALİBAN'DANİNTİKAM YEMİNİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.