YASA İLE GETİRİLMEDİ Kİ
Erzincan Üniversitesi Dekanı Prof. Dursun Bingöl de katsayı uygulamasının değişikliği için bir yasa çalışmasına gerek olmadığını kaydetti. MHP tarafından verilen yasa teklifini incelemediğini belirten Bingöl, "Katsayı uygulaması yasa ile getirilmedi ki değiştirilmesi için bir yasa gerekli olsun. Anayasa ve kanunlar bu konuda açıktır. Yetki YÖK'tedir" dedi.
BAŞÖRTÜSÜ GİBİ OLMASIN
Demokrat Yargı Birliği Eş Başkanı Doç. Dr. Gazi Ertekin, katsayının başörtüsü yasağını kaldıran sürece benzetilmemesi gerektiğini söyledi. MHP'nin talebinin idari ve hukuki olarak doğru bir yaklaşım tarzı olmadığına dikkat çeken Ertekin "Bu karar yargı reformunun gerekliliğini ortaya koymuştur" dedi.
ÖSYM başvuruları 4 gün uzattı
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nın (YDGS) bugün sona erecek başvuru süresini 16 Şubat 2010 Salı günü saat 17.00'ye kadar uzattı. ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin (ÖSYS) başvuru süresinin 2 iş günü uzatıldığı kaydedildi. Başvuruların 16 Şubat Salı günü saat 17.00'de sona ereceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Son günlerde Danıştay'ın almış olduğu yürütmeyi durdurma kararı ve bu karara karşı YÖK tarafından itiraz edilecek olmasının ÖSYS başvurularını etkilememesi gerektiği düşünülmektedir. Adayların bu olaylardan etkilenmemesi, 11 Nisan 2010 tarihinde yapılacak YGS'ye girmek isteyen ya da yalnız sınavsız geçişten yararlanmak isteyen adayların 16 Şubat 2010 saat 17.00'ye kadar başvurularını tamamlamaları istenmektedir. Başvuru süresi kesinlikle tekrar uzatılmayacaktır."
Genelkurmay da takipte
Genelkurmay'ın da katsayı konusunu yakından takip ettiği ortaya çıktı. 2. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanlığı, YÖK'ün katsayıyı kaldıran ilk düzenlemesinin ardından bir rapor hazırlamış. G.Kurmay İkinci Başkanı'na gönderilen yazıda, "Düzenlemenin iptali istemiyle açılan davanın ve gelişmelerin takip edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir" ibaresi dikkat çekiyor