Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
44,7530
EURO
52,8470
IMKB
14.252,000
ALTIN
6.910,830
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Mansur Yavaş: Parayla Pulla İşim Olmaz
Mansur Yavaş: Parayla Pulla İşim Olmaz
 
Yavaş, yarın basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu: "Kendilerinin seçimlerde kamu imkanlarını nasıl kullandıklarını teşhir edeceğiz"
 
15.4.2026 - 11:32

İçişleri Bakanlığı tarafından 2023'teki Karabük mitinginde belediye araçlarının kullanıldığı iddiasıyla hakkında soruşturma izni verilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Son zamanlarda müfettişler geliyor, inceliyor, bir olumsuzluk bulamayınca ‘bir kez daha inceleyin’ diyorlar. Gelsinler bakalım! Allah’ın izniyle kendimizden korktuğumuz bir durum yok. Benim parayla pullarla işim olmaz." dedi.

İçişleri Bakanlığı, 2023’te Karabük’teki seçim mitinginde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) araçlarının kullanıldığı iddiasıyla Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verdi. Konuyla ilgili Nefes'ten Deniz Zeyrek'e konuşan Yavaş, "Bu konulardaki en hassas insanlardan biriyim. Bu iddia o zaman gündeme getirildiğinde lüzumsuzluk yapan birilerinin minibüsleri getirdiğini düşünerek ANFA’ya soruşturma talimatı verdim. ‘O minibüslerle kim gelmiş, kim getirmiş bulun’ dedim. Benim parayla pullarla işim olmaz. Bize bunlarla (6 araç iddiası, Çankırı itirafçısı gibi konular) gelsinler. Bir şey bulamazlar." ifadelerini kullandı.

Yavaş, şunları kaydetti:

“Madem bizi bu tür iddialarla itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, o zaman biz de aynı kanaldan yanıt verelim diyoruz. 16 Nisan 2026 Perşembe günü basın toplantısı düzenleyip kendilerinin seçimlerde kamu imkanlarını nasıl kullandıklarını teşhir edeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer ilçe belediye başkanlarının yaptıklarını herkes görsün istiyoruz.”


Nefes gazetesinden Aytunç Erkin'e de açıklamalarda bulunan Yavaş, soruşturmanın nasıl başladığıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Belediyenin ses tesisatçısı Osman Cem Taşbaş, konser soruşturmasında biliyorsunuz şüpheli olmadığı halde MASAK raporunda konser yaptırılan firmaya paralı iş yaptırdığı ortaya çıkınca açığa alındı. Memur böyle bir şey yapamaz! Dolayısıyla bu şahıs hakkında belediyenin aletlerini kullandığı için savcılığa şikayette bulunduk. Belli ki buna MASAK raporu verilmiş. Alakanız olmayan bir şeyle durup dururken ne yaparsınız? Hiçbir şey! Durup dururken dilekçe vermenize gerek var mı? Yok! Dilekçe veriyor bu şahıs. Muhtemelen Çankırı mitingine parayla götürdü insanları. Benin ne alakam olabilir? Ben maaş almıyorum, seçimlerde belediyenin arabasına binmem! O kadar titizim. Karabük’tekiler de haber olunca hemen soruşturma açtırdım. Kim gelmiş gitmiş diye."

Yavaş, şunları söyledi:

"Yani böyle bir zorlama var, bir şey bulabilir miyiz? (Gülerek) Bir şey bulacaklar herhalde. Son zamanlarda müfettişler geliyor, inceliyor, bir olumsuzluk bulamayınca ‘bir kez daha inceleyin’ diyorlar. Gelsinler bakalım! Allah’ın izniyle kendimizden korktuğumuz bir durum yok. Hukuk böyle oldu artık. Maalesef! Çifte standart, insanlara uygulanan çifte standardı herkes görüyor. Üzülüyorum. Devlette böyle olmamalı!"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Gülistan Doku Neden Öldürüldü?

4 Belediye Başkanı AK Parti’ye Geçiyor

Kemal Kılıçdaroğlu'na Hapis Cezası
»  Edoğan'dan CHP'ye Butlan Mesajı mı?
»  Cari açık 10 ayın zirvesinde
»  Öcalan CHP’ye Yapılanlardan Rahatsızmış!
»  "Netanyahu Çağımızın Hitleri"
»  İşte Görüşmeleri Tıkayan İki Madde!
»  Flaş..ABD ile İran Anlaşamadı
»  Yavaş'tan İsrail Savunma Bakanı'na Tepki
»  Küstah Netanyahu'ya Peş Peşe Tepkiler
»  Hüsamettin Cindoruk Hayatını Kaybetti
»  TBMM'de İçtüzüğe 'Yoklama' Ayarı
»  Öcalan'dan Dem'e Demirtaş Çağrısı
»  Kilis Belediyesi'ne Operasyon Sinyali!
»  Hasbi Dede CHP'den İhraç Edildi
»  Masonlar Derneği'ne Kayyum Atandı
»  Ünlülere Yeni Operasyonlar Yolda
»  Mansur Yavaş'tan Ümit Erkol Tepkisi
»  Bolu Belediyesine Yeni OPerasyon
»  CHP'li Bir Belediyeye Daha Operasyon
»  Manisa'da Fetö Operasyonu
»  Bursa BŞ Belediyesı Ak Parti'ye Geçti
»  Bursa Büyükşehir'de Seçim Gerilimi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.