Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8863
EURO
44,1107
IMKB
9.435,000
ALTIN
4.134,560
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MİLLİ EĞİTİM'DEN 'OKULLARI ŞENLİKLİ AÇIN' GENELGESİ
MİLLİ EĞİTİM DEN  OKULLARI ŞENLİKLİ AÇIN  GENELGESİ
 
12 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılı şenlikler ve kutlamalarla açılacak. Her yıl okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanırken, bu yılki kutlamalar şenlik havasında geçecek.
 
6.9.2005 - 11:10

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yılki kutlamaların ‘farklılaştırılması ve daha kalıcı etkiler bırakabilmesi için haftanın anlam ve önemine uygun olarak birlik-beraberlik anlayışı ve büyük bir şölen havası içinde’ yapılmasını istedi. İllere gönderilen genelge ve İlköğretim Haftası kutlama programına göre, bir grup 8. sınıf öğrencisi, bir grup 1. sınıf öğrencisine “Okula hoş geldiniz” çiçeği sunacak. Vali, garnizon komutanı, belediye başkanı, milli eğitim müdürü ve okul müdürleri birlikte ya da ayrı ayrı, İlköğretim Haftası boyunca en az 3 okulu ziyaret edecek ve şenliklere katılacak. Şehit öğretmenlerin aileleri ziyaret edilerek onurlandırılacak. 15 Eylül 2005 Perşembe günü bütün okullarda düzenlenecek olan şenliğe veliler, emekli öğretmenler ile üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak. Bu şenliklerde velilerin de yardımıyla çeşitli yiyecek ve içeceklerin hazırlanıp uygun yerlerde öğrencilere ve diğer davetlilere sunulması sağlanacak. Öğrencilerin, sınıflarda gruplar oluşturarak, şenlikte hangi aktivitelerin yer alması gerektiği konusunda beyin jimnastiği yapmaları sağlanacak.

Bakanlık ayrıca okullara İlköğretim Haftasında yapabilecekleri konular hakkında bazı tavsiyelerde bulunuyor. Uçurtma şenliği, şiir, resim ve müzik gösterileri yapılmasını tavsiye eden Bakanlık, öğrencilerden günlük ve ileriye dönük mektup yazmalarının istenebileceğini belirtiyor.

İki yıldır olduğu gibi bu yıl da ilköğretim öğrencilerine ders kitapları ücretsiz dağıtılacak. Öğrencilere bu eğitim-öğretim yılında, ders kitaplarının yanı sıra çalışma kitapları, öğretmenlere de kılavuz kitaplar verilecek. İlköğretim okulları bünyesindeki anasınıflarında ikili eğitime (sabahçı-öğlenci) geçilecek. Anaokullarında ise çalışan anneler de düşünülerek hem ikili hem de tekli eğitim devam edecek. Geçen eğitim-öğretim yılında 9 ilde 120 okulda pilot olarak uygulanan 1-5. sınıf ilköğretim müfredatı, bu eğitim-öğretim yılında Türkiye’deki tüm ilköğretim okullarına yaygınlaştırılacak. 6-8. sınıf ilköğretim müfredatı ise pilot illerde uygulanmaya başlanacak. İlköğretim 1. sınıfta ilk okuma-yazmada “hece yöntemi’’nden kamuoyunda “harf yöntemi’’ olarak isimlendirilen “ses temelli cümle yöntemi’’ne geçilecek. Liselerde 4 yıl uygulaması, 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren başlayacak. Lise son sınıf ve mezun öğrenciler ise önümüzdeki sene yenilenmiş bir ÖSS sistemi ile karşı karşıya gelecek. Genellikle öğrenci sayısı az olan kırsal kesimlerde uygulanan “taşımalı eğitime’’ bu yıldan itibaren öğretmenler de dahil olacak. Toplam kalite yönetimi uygulaması kapsamında okullara “ödüllendirme sistemi’’ uygulaması başlatılacak. Bu çerçevede “Yılın Kaliteli Okulu’’ ve “Yılın Kaliteli Ekibi’’ seçilecek.

Tatil sona erdi maraton başlıyor

İlköğretim okullarındaki yaklaşık 10 milyon 500 bin ve liselerdeki 3 milyon öğrenci ile 575 bin civarındaki öğretmen, 3 ay süren yaz tatilinin ardından 2006 Haziran ayına kadar sürecek eğitim maratonuna başlayacak. 2005-2006 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 9 Ocak 2006’da sona erecek. Yarıyıl tatili Kurban Bayramı ile birleştirildiği için öğrenciler 3 hafta tatil yapacak. 2005-2006 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 30 Ocak 2006’da başlayacak ve 12 Haziran’da tamamlanacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TEK DERS SINAVI YARIN

YÖK'ÜN ATAMA ZAFERİ

ÜNİVERSİTELERE KAYITLAR YARIN BAŞLIYOR
»  EĞİTİME DESTEKTE İSTANBUL BİRİNCİ SIRADA
»  İMAM HATİP'TEN PROMOSYONLU KAMPANYA
»  SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERE ATATÜRK'ÜN "NUTUK" KİTABINI DAĞITACAK
»  TEK DERSTEN KALANLARA SINAV HAKKI
»  OKS'DE 2.YERLEŞTİRMELER İÇİN SON GÜN!!!
»  20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALINACAK
»  ÜNİTE DERGİLERİ OKULLARDA YASAK
»  BANKA SOYGUNCUSU ASKER'DEN KAÇAMADI
»  BANKA SOYGUNCUSU ASKER'DEN KAÇAMADI
»  İMAM HATİP'E KAYIT YAPTIRANA CUMHURİYET ALTINI!!
»  ÇELİK:"OKULLAR 12 EYLÜL'DE AÇILACAK"
»  OKULLARIN AÇILIŞININ ERTELENMESİ GÜNDEMDE
»  ÖSS SİSTEMİ MESLEK LİSELERİNİ ÖLDÜRDÜ... KONTENJANLAR BOŞ KALDI
»  KONYA'DA KÜÇÜK ÖĞRENCİLERE DAĞITILAN AKIL ALMAZ TAHARET KİTABI
»  BAĞIŞ YOK DİYEN ÇELİK'İ DİNYELEN KİM?
»  AMERİKA TÜRKİYE'DEN İMAM YARDIMI İSTEDİ
»  EĞİTİM SEN:"ŞAHİN ÖZÜR DİLESİN"...
»  ZORLA KAYIT PARASI ALAN OKUL YÖNETİCİLERİ YANDI
»  ÖĞERENCİLERE BURS REHBERİ
»  ÇELİK'İN KARPUZ İLGİSİ
»  AÇIK EĞİTİMLİLER ÜVEY EVLAT!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.