Rektör Eruslu, "28 Ocak tarihi itibariyle seçim tahminlerimi açıklıyorum. Bugünkü şartlara göre Yalova’da AKP yüzde 41, CHP yüzde 24, MHP ise yüzde 11 yapar. BDP ise Türkiye genelinde 27 milletvekili çıkartır. Yine bugünkü şartlara göre baktığımda Yalova’dan AKP 1, CHP’de 1 milletvekili çıkartır" dedi.
Rektör’e tepki gösteren CHP İl Sekreteri Ender Yener, "Sayın Rektör, sayısal loto için kamuoyuna 6 rakam verse, at yarışları için iki banko verse çok hayırlı bir iş yapar" dedi.
12 Eylül’de yapılan Anayasa referandumu öncesi, "Yalova’da yüzde 60.4 ’Evet’ çıkar" tahmini nedeniyle tepki gören Rektör Prof. Dr. Eruslu bu kez Karizma İş Merkezi’nde Erasmus programının tanıtım toplantısında bir soru üzerine genel seçimle ilgili tahminde bulundu.
Rektör Eruslu, tahminleri şöyle:
"Bugünkü şartlara göre Yalova’da AKP yüzde 41, CHP yüzde 24, MHP ise yüzde 11 yapar. BDP ise Türkiye genelinde 27 milletvekili çıkartır. Yine bugünkü şartlara göre baktığımda Yalova’dan AKP 1, CHP’de 1 milletvekili çıkartır. Eğer AKP dışarıdan bir aday gösterirse ve birinci sırada bir kadın aday gösterirse 2-0 yapar. Eğer AKP yanlış bir aday gösterirse ve CHP’de avukat Cemal İnci’yi gösterirse bu kez CHP 2-0 yapar. Eğer DP’li Belediye Başkanı Yakup Koçal MHP’den aday olursa 1 milletvekilinin MHP’den çıkacağı kesin ikinci milletvekilini ise çok çalışan parti çıkartır. Eğer AKP’den bir aday bayan olursa ikinci aday da Yakup Koçal olursa yine AKP Yalova’da 2-0 yapar. Yaşar Okuyan hangi partiden olursa olsun seçilemez. Bir de Koçal’ın milletvekilliği için aday olma ihtimali Okuyan’dan 4 kat daha fazla. Bu tahminlerim bu günkü tarih itibariyle geçerlidir. Yarın her şey değişebilir."
CHP’DEN TEPKİ: İKİ BANKO AT DA VERSİN
Bu arada Rektör Prof. Dr. Eruslu’nun tahminlerine ilk tepki CHP’den geldi. İl Sekreteri Ender Yener, yaptığı yazılı açıklamada Niyazi Eruslu’nun tahminlerinin ülkede büyük bir kaynak israfı yaşandığını ortaya çıkardığını kaydetti. Yener, şöyle konuştu:
"Sayın Rektörümüz sayesinde kamuoyu araştırma şirketlerine ödenen paraların gereksiz olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. 81 ildeki rektörlerin tahminleri alınarak kamuoyu araştırması yapılabilir. Böylece kaynak israfı önlenir. Ayrıca Sayın Rektör sayısal loto için kamuoyuna 6 rakam verse, at yarışları için iki banko at verse çok hayırlı bir iş yapar diye düşünüyoruz. Biz kendilerine bundan sonraki bilimsel tahmin çalışmalarında başarılar diliyor, bize böyle değerli rektör gönderdiği için de siyasal iktidara teşekkür ediyoruz." 30/01/2011/VATAN