|
 |
 |
|
DOLAR |
38,8520 |
 |
|
 |
EURO |
43,3708 |
 |
|
 |
IMKB |
9.668,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.001,330 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
PERİNÇEK'E ÖVGÜ
|
 |
 |
 |
|
|
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde yatan Doğu Perinçek'e selam gönderdi, "Siyasal olarak bedeli ne olursa olsun onunla ulusal çizgide bulunmaktan onur duyuyorum" dedi.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Antalya'da Ulusal Kanal öncülüğünde birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütünün katılımıyla, `Antalya'da Krize Çözüm Kurultayı' düzenlendi. Kurultaya DSP ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker, İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Ulusal Kanal Danışmanı Mehmet Akkaya ve çok sayıda sivil toplum örgütü, meslek odaları ve siyasi parti yönetici ve üyeleri katıldı.
Toplantının ilk oturumuna konuşmacı olarak katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ergenekon davası nedeniyle Silivri Cezaevi'nde yatan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e selam gönderdi. Masum Türker, "Bu kurultayın yapılmasını sağlayan Ulusal Kanal'ın kurucusu, değerli dostum Doğu Perinçek'e, Silivri'ye selam gönderiyorum. Siyasal olarak bedeli ne olursa olsun onunla ulusal çizgide bulunmaktan onur duyuyorum" dedi.
`SOLDA BİRLİK DEĞİL, HALK BİRLİĞİ'
Krizin nasıl çıktığı ve nasıl gittiğine yönelik gazetelerin yazdığını okuduğunu ve televizyonlardan izlendiğini belirten Masum Türker şöyle konuştu:
"Sayın Mehmet Akkaya dedi ki, `Krizi nasıl çözeceğiz, yükselen seslere nasıl derman olacağız?' Mevcut AKP iktidarına alternatif olacağız. Tayyip Erdoğan paşasını aşağıya çağıracak bir kişi bekliyoruz. İşte o kişiye ben talibim. Ben politik olarak birlikteliğe talibim. Birlikteliği sağlamak durumundayız. Artık kendimizi solda birlik, şurda birlik diye muhalefete mahkum etmeyeceğiz. İktidara talip olacağız. İktidara talip olmanın da yolu mevcut olan iktidarın yaptıklarını değiştirecek devrimcilerin ortaya çıkması. Devrimcinin birinci ilkesi değişimdir, ikinci ilkesi ise gelişimdir. O değişimi sağlamaya talip olacağız. Hep birlikte `alternatif nasıl yaratırız, nasıl bir iktidar oluruzu' düşünmeye başlayacağız. Yani biz `aman bölünmeyin solda birlik sağlayın', o bize bir şey getirmiyor, getirmediğini gördük. Biz halk olarak bölünmeden iktidara talibiz. Şimdi ben buna talip olmak için kendimi tanımlamalıyım. Ben demokrat solcuyum. Atatürk yolunda çağdaşlıktan, demokratlıktan yanayım, halkçıyım ve en önemlisi devrimciyim."
Bu devrimcilik ve halkçılığın sadece kendi tekelinde olmadığını kaydeden Masum Türker, "CHP'nin de, İşçi Partisi'nin de, ÖDP'nin de aklınıza gelebilecek demokrat, Atatürkçü, laik, çağdaşlıktan yana olan herkesin tekelindedir. Biz bunu sağlayabilmeliyiz. Biz Türkiye'yi hukuksuz demokrasi ile idare eden düzene karşı koymalıyız" diye konuştu.
KRİZE ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Türkiye'de çarpık vergi düzeni olduğunu belirten DSP Genel Başkanı Türker, ekonomik krize karşı şu iki öneriyi sundu;
"Türkiye'de devlet memurlarına, memur- işçi- Bağkur emeklilerine, gazilere, şehit ailelerine, 65 yaş üstü muhtaçlık maaşı alanlara, devlet seyyanen her ay 250 TL zam yapmalıdır. Tüketim, tüketim politikası ile yaratılır. Yoksa çıkın kredi kartı ile harcama yapın davetiyle değildir. İki; tarım kesimini köylüyü yalnız yabancıların bankalarına değil, Türkiye'deki kredi düzenine mahkum etmeyecek şekilde, gerekli yardımı yapmalıyız. Bu parayı verebilir misiniz? Karşınızdaki kişi Washington'da IMF'ye karşı dik durmuş ve ulusal duruş sergilemiş bir kişidir ve bunları uygulamış birisidir. Memurların maaşı 400 lira iken yüzde 25, 100 liralık zam vermiştir."
`2 BERBERDEN BİRİ KAPANDI'
Yaptıkları bir istatistik sonucunu da aktaran Türker, "Eskiden berbere haftada bir gidenler şu anda 5 haftada bir gidiyor. İki haftada bir gidenler 6 haftada, 3 ya da 4 haftada bir gidenler de hiç gitmiyor. Yaşını başını almış uzun saçlı erkek çok görmeye başladık. Onun için bir mahalledeki iki berberden bir tanesi kapanmak zorunda kalmış" dedi.
YABANCI BANKACILAR KOŞA KOŞA GELMİŞ
Bugüne kadar uygulanan adeta faşist politikalarla, insanların sessiz kalmasını sağlayan politikalarla, düşük maaş verirken kimsenin ses çıkaramadığı bir dönem yaşandığını belirten Maüsum Türker sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herkes tükenmiştir. Onun için kredi kartları ya da tüketici kredileri ile yaşamaya çalışmakta. Mustafa Koç, Yapı Kredi Bankası'nı alacakları dönemde ortak arayış içindeler. İtalya'da bir konuşma yapıyor. Salon ağzına kadar dolu, hepsi bankacı. Anlatıyor, anlatıyor Türkiye'yi. `Türkiye'de 30 milyon kredi kartı var' dediği zaman, güzel bir şey olduğunda alkış yerine bazen `uyy', `vayy' deriz ya, bir `vayy' lafı yükselmiş ki o bankacılardan, 30 milyon kredi kartının olduğu bir pazar. Koşa koşa gelmişler ve onun için bankalarımızın çoğu yabancıların elinde. Sayın Babacan'a devrettiğim gün, kredi kartları borcu 5- 6 katrilyon lira civarındaydı, şu anda 136 katrilyon civarında. Hane halkının borcu bu. Şu anda devlet adına çocuğun borçlanması gibi bir şey yok, çünkü babasından kalan borcun mirasçısı olarak doğuyor."
`KARDEŞ PARTİMİZİN ŞEHRİ'
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Antalya Kriz Çözümleri Kurultayı'na katıldıktan sonra DSP Antalya İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi. Masum Türker, İstanbul Milletvekili Hasan Macit ve Adana Milletvekili Mustafa Vural, Antalya, Isparta, Burdur il başkanları ve bazı partililerle bir araya geldi. Kurultay toplantısından erken ayrılan Masum Türker, DSP İl Başkanlığı'nda saat 15.00'te basın toplantısı olduğunu belirterek, "Basın toplantısına geç kalmamam gerekiyor. Kardeş partimizin liderinin şehrinde kötü puan almayalım" dedi. Parti binasında kendisine Antalya manzarasının bulunduğu bir resim hediye edilen Masum Türker burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Demokratik Sol Parti olarak yeni bir yapılanma içindeyiz. Eskiden olduğu gibi yönetim kadrosu 10 kişiden oluşmayacak, 45 kişi olacak. Bütün illerde genişleyerek yeniden yapılanacağız. Geçmişimize sahip çıkacağız ve tüm başkanlarımız hatırlanacak. Partimizin kurucusu Rahşan Ecevit, demokratik solun lideri Bülent Ecevit, Karababa, Zeki Sezer ve kongre sürecine getiren Saffet Başaran'ı unutmayacağız. DSP ismi benden önde olacak. Çünkü bu koltuk kalıcıdır ama oturanlar geçicidir. 27 ay sonra yapılacak genel seçimlerde DSP olarak hedefimiz iktidar ortağı olmak ya da iyi çalışırsak tek başına iktidar olabilmek. Çünkü biz iktidara alışkın bir partiyiz. Kardeş parti ile iktidar ortaklığı yapabiliriz. Ama bu saatten sonra bizim asıl hedefimiz alternatif olmaktır."
İHANET DIŞINDA YARGILANMAMALI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanması konusunda Barolar Başkanı Özdemir Özok ile aynı düşüncede olduğunu belirten DSP Genel Başkanı Türker, "Cumhurbaşkanı ihanet dışında yargılanamaz. Görev süresinin bitimine 2-3 yıl kaldı. Görev süresi bittiğinde varsa suçu yargılanabilir. Çünkü bugün bulunduğu makam Abdullah Gül değil, Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Makamı zedeleyecek şeylerden kaçınılmalı" dedi. Bu tür konuların suni gündemler olduğunu ve uzak durulması gerektiğini kaydeden Türker, "Çok fazla o makamı siyasallaştırmamak gerekiyor. Ama eğer Abdullah Gül de o makamı siyasallaştırırsa onun da hesabını sorarız" dedi.
CUMHURBAŞKANI SUNİ GÜNDEM YARATTI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kürt meselesi için tarihi fırsat olayının içini dolduramadığını da belirten Türker, "Suni bir gündem yaratmıştır. Bülent Ecevit önderliğinde biz sıfır terör ile teslim etmiştik. Bölgede ekonomik ve sosyal birliktelik sağlayan çalışmalar götürmüştük. Bu sorunun çözümü için bizim önerilerimiz için herkesin peşimize takılması gerekiyor. Önce şunu kabul etmeliyiz, bir güneydoğu sorunu vardır, az gelişmişlik sorunu vardır ve bu bölgede Kürt kökenli ve Türk kökenli vatandaşların da sorunları vardır. Ancak kendi aralarında hiçbir problemleri yok. Birbirlerine kız alıp veriyorlar" diye konuştu.
Türkiye'nin ciddi bir toprak reformuna ihtiyacı olduğunu kaydeden Türker, "Toprak reformu, parlamentoda bugünlerde görüşülen bir kanunla yapılıyor, ama bu toprak reformu güneydoğudaki terörü sona erdirmek için değil. Oradaki toprağın reformu, İsrail'e peşkeş çekmektir. Mayınlı arazilerin temizlenmesi işini devlet yüklenmeli ve toprağı o bölgede yaşayan ihtiyacı olan insanlara vermeli. Hiçbir ülke görülmemiştir ki sınırlarını 44 yıllığına yabancı bir ülkeye, Ortadoğdu'da tehdit olan İsrail devletine versin" diye konuştu.
SİYASET BARAJI YÜZDE 5'E İNDİRİLMELİ
Siyasal olarak yüzde 10 barajının yüzde 5'e indirilmesi gerektiğini kaydeden Türker, "Örgütlenme adı altında faşist partiler hariç tüm görüşlere açık olmalıyız. İfade etme özgürlüğünü siyasal bir hak olarak vereceğiz" dedi.
Masum Türker, Başbakan Erdoğan'ın azınlıkların göç ettirildiği yönündeki sözlerine ilişkin ise "Başbakan'ın tarih bilgisi çok az, bahsedildiği gibi şeyler yaşanmamıştır. Sayın Tayyip Erdoğan ya tarihi öğrensin ya da gitsin baksın. İki defa çıkan Şeyh Said isyanları sonrasında bazı sürgünler yaşanmıştır. Bir kere Türkiye'de azınlık sürgünü yoktur. Hele bir Başbakan'ın bunları söylemesi çok üzüntü verici. Bölgedeki feodel yapının yıkılması gerekiyor" diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kamuoyunda tartışma yaratan "bardak alımı" iddialarına ... |
 |
|
 |
 |
|
Yükseköğretim Kurulu üyeliğine ve 7 üniversiteye yapılan rektör atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. |
 |
|
 |
 |
|
İsrail ordusu, kabinenin aldığı "Gazze'deki işgali genişletip kalıcı hale getirme" kararını sahada ... |
 |
|
 |
 |
|
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, artan hükümet borcu ve yüksek faiz nedeniyle ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Bursa’da bir berber dükkanında çırak olarak çalışan Ali Elhalifa, silahlı saldırı sonucu yaşamını ... |
 |
|
 |
 |
|
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu ihalelerinin artık EKAP üzerinden tamamen elektronik ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetime tepkiler yükselirken kongre üyeleri olağanüstü genel ... |
 |
|
 |
 |
|
Yemek Kartı Hizmetleri Derneği, yemek kartı yardımlarının SGK primine tabi olup olmadığına ilişkin ... |
 |
-
|
 |
 |
|
6 Mayıs’ta 3.444 dolara kadar yükselen ons altın bu tarihten sonra düşüş kanalına girdi. |
 |
|
 |
 |
|
Dünya Bankası, Suriye'nin Uluslararası Kalkınma Birliği'ne (IDA) olan yaklaşık 15.5 milyon dolarlık ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Yükseköğretim Kurulu üyeliğine ve 7 üniversiteye yapılan rektör atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. |
 |
|
 |
 |
|
Yemek Kartı Hizmetleri Derneği, yemek kartı yardımlarının SGK primine tabi olup olmadığına ilişkin ... |
 |
|
 |
 |
|
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, artan hükümet borcu ve yüksek faiz nedeniyle ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail ordusu, kabinenin aldığı "Gazze'deki işgali genişletip kalıcı hale getirme" kararını sahada ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu ihalelerinin artık EKAP üzerinden tamamen elektronik ... |
 |
|
 |
 |
|
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kamuoyunda tartışma yaratan "bardak alımı" iddialarına ... |
 |
|
 |
 |
|
Bursa’da bir berber dükkanında çırak olarak çalışan Ali Elhalifa, silahlı saldırı sonucu yaşamını ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetime tepkiler yükselirken kongre üyeleri olağanüstü genel ... |
 |
-
|
 |
 |
|
6 Mayıs’ta 3.444 dolara kadar yükselen ons altın bu tarihten sonra düşüş kanalına girdi. |
 |
|
 |
 |
|
Dünya Bankası, Suriye'nin Uluslararası Kalkınma Birliği'ne (IDA) olan yaklaşık 15.5 milyon dolarlık ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|