Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8572
EURO
43,4969
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.019,830
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK,, ABD'NİN SİLAH BIRAK ÇAĞRISINA SEVİNDİ!
PKK,, ABD NİN SİLAH BIRAK ÇAĞRISINA SEVİNDİ!
 
ABD’nin resmi bir açıklamayla PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunması, terörist örgütte sevinç ve heyecan yarattı. PKK’nın uzantısı KONGRA-GEL’in Başkanı Zübeyir Aydar, "ABD ilk kez böyle bir açıklama yapıyor. Bizi muhatap alıyor" dedi.
 
18.8.2006 - 11:24

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean Mccormack’ın, PKK’ya "Eylemlerini sona erdirme ve silahlarını bırakma" çağrısında bulunması PKK’yı sevindirdi. PKK’nın uzantısı olan KONGRA-GEL’in Başkanı Zübeyir Aydar, Fırat Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "ABD ilk kez böyle bir açıklama yapıyor. Farklı bir açıklama olduğunu görüyoruz. Bizi muhatap alıyor. Önümüzdeki günlerde önemli açıklama ve değerlendirmelerde bulunacağız" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan ise Ankara’nın ABD açıklamasından duyulan rahatsızlığı dünkü basın toplantısında dile getirdi. Tan, ABD’nin açıklamasını "Bir ölçüde yadırgadıklarını" vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türkiye’nin PKK ile mücadelede en yoğun işbirliği yaptığı ülkelerden birisi olan ABD, terörün ne olduğunu gayet iyi bilmektedir. En başından itibaren PKK’yı terör örgütü olarak niteleyen ve bundan sonraki politikalarını da bu doğrultuda çizen ABD’ye bu konuda gerçekten şükran duygularımız vardır. Bununla birlikte, ABD’nin bu açıklamasını bir ölçüde yadırgadık. Zira ABD’den malumun ilamına yönelik bir açıklama yerine daha ziyade daha somut adımlar atmasını beklerdik."

KOORDİNATÖR MESELESİ

Türkiye ile ABD’nin PKK ile mücadelede karşılıklı koordinatör atamasında da sıkıntı yaşanıyor. Tan, ABD’nin koordinatörünü belirlemesinden sonra Türkiye’nin karar vereceğini söyledi. Askerler, bu atamayla Türkiye’nin dolaylı yoldan PKK’yı muhatap alacağı ve konunun ileride uluslararası bir platforma taşınması yolunun açılacağı endişesi taşıyor. Tan, bu kaygılara "Türkiye Cumhuriyeti asla ve asla PKK terör örgütünü muhatap kabul etmez, kimsenin endişesi olmamalıdır" yanıtını verdi.

Sıkıntı yaratan açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean Mccormack, 15 Ağustos günü yaptığı yazılı açıklamada, PKK’nın Türkiye’ye karşı terör eylemlerinin 22 yılı doldurduğunu hatırlatarak, PKK’yı silahlarını bırakmaya davet etti. Açıklamada, PKK terörünün 15 Ağustos 1984’ten bu yana 30 binden fazla Türk güvenlik mensubu ve sivilin ölümüne yol açtığı belirtildi. Öcalan’ın 1999’da yakalanmasından sonra birkaç yıl ara veren PKK terörizminin 2004’te tekrar baş gösterdiği ve bugüne kadar 500 sivil ve güvenlik mensubunun öldüğü kaydedildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"TÜRKİYE, HİZBULLAH'A SİLAH TRANSFERİNİ ENELLİYOR"

VAN EMNİYET AMİRLİĞİ'NE SALDIRI

ÇİN, ABD'YE MEYDAN OKUDU
»  PARANIN ÜZERİNE ERDOĞAN'IN RESMİ BASILSIN MI?
»  PLAJ'DA HAŞEMALI MAGANDA SALDIRISI
»  DİYANET'TEN KADINLARA SKANDAL TAVSİYELER
»  ATİLLA KOÇ YUNAN BAKAN İLE SİRTAKİ OYNADI
»  HİZBULLAH'A SİLAH TÜRKİYE'DEN!
»  İŞTE LÜBNAN'DA BİZE DÜŞEN ROL
»  KESK 22 AĞUSTOS'TA MEYDANLARDA
»  BAŞBAKAN İÇİN APAR TOPAR ASFALT!
»  ANKARA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ
»  MAKAM ARABASINA PKK FLAMASI!
»  ANKARA'DA YARIN YAĞMUR VAR
»  ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN STÜDYO BASMA AÇIKLAMASI
»  CEM UZAN LEHİNE ÇIKAN 3 KARAR DAHA
»  MALİYE İLE SENDİKALARIN ENFLASYON FARKI KAVGASI
»  AĞRI DAĞI'NDA ESRARENGİZ PATLAMALAR
»  TSK'DA DEVİR TESLİM TÖRENLERİ BAŞLADI
»  AKP'Lİ BAYAN VEKİL, BREZİLYALI MANKEN'E TAKTI!
»  DIŞİŞLERİ'NDEN ABD'YE PKK SİTEMİ
»  TÜRK UÇAĞI, POLONYLA'DA HAVAALANI ŞAŞIRDI!
»  AĞAR'DAN SENDİKALARA DESTEK ZİYARETİ
»  "LÜBNAN'A ASKER GÖNDERMEK İÇİN DAHA KARAR VERMEDİK"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.