Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
POLİS'TEN DTP'YE SLOGANLI CEVAP
POLİS TEN DTP YE SLOGANLI CEVAP
 
Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) bugün Okmeydanı’nda gerçekleştirmek istediği mitingin İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmasını protesto eden gruplar, polisle çatıştı.
 
9.12.2007 - 18:50

Okmeydanı, Bağcılar, Küçükçekmece, Gazi Mahallesi ve Beyoğlu’nda izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara polis sert müdahale etti.

Okmeydanı Fatma Girik Parkı'nda toplanan bir gruba dağılmaları yönünde ikazda bulunan emniyet güçleri, dağılmamakta ısrar eden gruba gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale ederken, göstericiler de polise taş ve molotof kokteyli attı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında kovalamaca yaşandı.

POLİSLER DE SLOGAN ATTI

Piyalepaşa Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir başka grup ise PKK lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği göstericiler, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Grupların dağılmasının ardından uygun adım yürüyüş yapan emniyet güçleri, “Vatan Sana Canım Feda” şeklinde slogan attı.

Küçükçekmece ve Gazi Mahallesi’de de yasadışı gösteri yapmak için toplanan gruplar da, polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Göstericiler polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılırken, emniyet güçlerinin bölgede aldığı yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

Beyoğlu Sakızağacı Sokak'ta ise PKK lehine pankart açıp slogan atan bir grup, polisle çatıştı. Polisin müdahalesinin ardından 1’i kadın 3 kişi gözaltına alındı.

VALİLİK’TEN DTP MİTİNGİNE İZİN ÇIKMADI

Aralarında DTP, SDP, EHP ve EMEP'in de bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütünün 9 Aralık Pazar günü Çağlayan Meydanı'nda düzenleyeceği “Êdî Bes e (Artık Yeter) mitingine İstanbul Valiliği tarafından izin verilmemişti.

Valilik’ten yapılan açıklamada, daha önce Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Van, Hakkari illerinde gerçekleştirilen ve polisin müdahalesi ile sonuçlanan mitinglerde “terör örgütü ve örgüt başını övücü sloganlar atıldığı, bez ve posterler açıldığı, güvenlik kuvvetlerine karşı saldırılarda bulunulduğu” hatırlatılmıştı.





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİSTE FETULLAH GÜLEN KAVGASI

ASKERİ MÜZE'YE GİREMEDİ

YENİ YAĞIŞ DALGASI
»  ATATÜRK'Ü UŞAK'A GETİREN TREN HURDACIDA
»  GOOGLE'DE EN ÇOK ARANAN TÜRKLER
»  BAKAN ATALAY, POLİSE SAHİP ÇIKTI
»  60 BİN TÜRK'LE ATATÜRK'E KARŞI DARBE PLANI
»  400 BİN ARAÇ YERALTINA İNECEK
»  DAĞDAN İNDİRME PLANI TSK'İLE BİRLİKTE HAZIRLANDI
»  TÜRK-İŞ'TE BAŞKANLIK YARIŞI
»  MHP:PKK'YI DAĞ'DA DEĞİL DİPTE ARAYIN
»  ŞAHİN;"ASLA AF ÇIKARTMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"
»  "LÜTFEN DEPREM OLACAK MI DİYE SORMAYIN"
»  FACEBOOK KABUS OLMAYA BAŞLADI
»  PİTON, DOSTLA DÜŞMANI AYIRACAK
»  RUSYA, ABD'YE GÖZ DAĞI FÜZESİ TOPOL'U FIRLATTI
»  TUZ GÖLÜ'NÜN 7 YILLIK ÖMRÜ KALDI
»  SINIR'DA İKİ ÖNEMLİ GELİŞME
»  HAMBURGER'İN İÇİNDEN PREZERVATİF ÇIKTI
»  ÇEVRECİLER'DEN KADIKÖY'DE KYOTO EYLEMİ
»  EN KÜÇÜK MEZRA BİLE ADSL İLE TANIŞACAK
»  DTP'Lİ VEKİL, HANGİ ÖZGÜRLÜK ARAYIŞÇILARINI ANDI?
»  KKTC'DE ŞİMDİ SAFFET SOYKAL MODA
»  BAKANLIK'TAN YAYINEVİ CİNAYETİNE MÜFETTİŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.