Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,8552
EURO
47,6490
IMKB
10.825,000
ALTIN
4.383,200
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RAHŞAN ECEVİT, 30 YIL ARADAN SONRA CHP’YE EVET DİYECEK
RAHŞAN ECEVİT, 30 YIL ARADAN SONRA CHP’YE EVET DİYECEK
 
CHP İzmir milletvekili adayı ve Bülent Ecevit’in eski koruma müdürü Recai Birgün, 22 Temmuz seçimlerinde Türkiye’nin geleceği için Rahşan Ecevit’in de oyunu CHP’ye vereceğini söyledi. Rahşan Ecevit 28 yıl aradan sonra ilk kez CHP'ye oy verecek.
 
17.6.2007 - 10:00
Bülent Ecevit’in 8 yıl koruma müdürlüğünü yaptıktan sonra emekli olup siyasete atılan Recai Birgün, 22 Temmuz seçimlerine ilişkin ANKA’ya değerlendirmelerde bulundu. CHP-DSP’nin seçim işbirliğine gitmelerinin sadece bu iki partinin değil diğer partilerin seçmenlerini de etkilediğini ve seçmeni CHP’ye yönlendirdiğini savunan Birgün, “Türk halkı DSP’nin yapmış olduğu fedakarlığın farkında. DSP, ülkemizin bulunduğu zor dönemi atlatabilmesi ve Cumhuriyet rejiminin kesintisiz devamını sağlamak amacıyla CHP ile işbirliğine gitti. Bu Türkiye’nin önünü açacak bir proje” diye konuştu.
CHP listelerinde DSP adaylarına daha fazla yer verilmesini beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Birgün, “Artık biz bu konuları bir tarafa bıraktık. Tek amacımız önümüzdeki seçimlerde sol siyasi düşünceyi iktidara taşımak. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.
CHP-DSP işbirliği fikrini ilk kez Bülent Ecevit’in ortaya attığını anımsatan Birgün, Rahşan Ecevit’in de seçim işbirliği için siyasi parti liderlerini ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiğini anımsattı.
Rahşan Ecevit’in ittifakın “gerekliliğine” inandığının altını çizen Birgün, Ecevit’in de CHP’ye oy vereceğini belirtti. Birgün, “İttifakların bu kadar gerekliliğine inanan sayın Rahşan Ecevit, gerektiğinde ülkenin geleceği için ne gerekiyorsa yapacaktır. Zaten kendisinden de başka türlü bir davranış beklenmez. Yaptığımız sohbetlerde bu işbirliği hareketine destek vereceğini ve oyunu bu seçimde CHP için kullanacağını belirtmiştir” diye konuştu.
Kararsız seçmene çağrıda bulunan Birgün, “22 Temmuz’da seçmene büyük görev düşüyor. Herkesi oy vermeye çağırıyorum. Vatandaşlarımız, oylarını kullanarak ülkeye sahip çıktıklarını göstermelidirler” dedi.

30 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ
Rahşan Ecevit, CHP’ye en son Bülent Ecevit'in genel başkanlığı döneminde, CHP'nin yüzde 41 oyla birinci parti olduğu 1977 seçimlerinde oy kullandı. CHP'nin en yüksek oyu aldığı seçimde Rahşan Ecevit eşi Bülent Ecevit'le Oran'da oy kullandı. 5 Haziran 1977 seçimlerinde CHP’nin oyunu yüzde 41’e çıkararak tarihe geçen Bülent Ecevit, 1979 ara seçimlerinde ise başarısız olarak görevden çekilmişti. 12 Eylül darbesinin ardından siyaset yasağı alan Bülent Ecevit, 1985 yılında Demokratik Sol Parti’nin kurulmasıyla birlikte yeniden siyaset arenasındaki yerini almış oldu.(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK, AKP İKTİDARINI 4 GÖZLE BEKLİYOR

'TEKLİF GELİRSE BAKANLAR KURULU'NDA GÖREV ALABİLİRİM'

TÜRKİYE'DE HER ŞEY VAR, SADECE USTA LAZIM'
»  BAHÇELİ, MANİSA'YI SALLADI
»  ''ERDOĞAN'IN ÇALIMINI BOZACAĞIZ''
»  BAHÇELİ'DEN "TERBİYESİZ"E SERT TEPKİ
»  ERDOĞAN'DAN DTP İLE KOALİSYONA YEŞİL IŞIK
»  ERDOĞAN'A GÖRE SON OY ORANLARI
»  GENÇ PARTİ İSYANLARDA
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN , ÇİRKİN SENARYO İÇİN KONUŞTU
»  ONUR ÖYMEN, TÜRBANLA HÜKÜMETİ VURDU
»  GÜL, PAKETİ SEZER BİR HAFTA ÖNCE İMZALADI
»  İŞTE ERDOĞAN'DAN OLUŞACAK MECLİS TABLOSU TAHMİNİ
»  ANAVATAN GENEL BAŞKANI MUMCU PRAG'A GİTTİ
»  "BİZ IRAK'A GİRMEZSEK IRAK BİZE GİECEK"
»  AĞAR, SÖYLEDİĞİ SÖZÜNDEN NASIL ÇARK ETTİ
»  DOLAR MİLYARDERİ EZİLENLERİN SESİ OLDU
»  AĞAR MUMCU'YA 'HAYIR' DEDİ!
»  'ÇOK DİLLİ BELEDİYECİLİĞE' AĞIR CEZA
»  MHP'NİN MİTİNGİ ŞARKILARI BELLİ OLDU
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  DTP PM ÜYESİ ALAATTİN ERDOĞAN TUTUKLANDI.
»  YARGITAY'DAN GENÇ PARTİ'YE ''UZAN''DI
»  CHP, 40 İL'DE MİTİNG YAPACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.