Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RTÜK TRT'DEN SAVUNMA İSTEDİ Mİ?
RTÜK TRT DEN SAVUNMA İSTEDİ Mİ?
 
TRT Genel Müdürlüğü tarafından bugün bir gazetede yayınlanan "Şahin’e evet sorgusu" başlıklı haber nedeniyle açıklama yapıldı.
 
18.8.2010 - 21:03

TRT Genel Müdürlüğü, "RTÜK, TRT’den haberde bahsedildiği gibi savunma ya da açıklama istememiştir. RTÜK’ün ilgili kanun gereğince bu konuda yetkisi de yoktur" açıklamasında bulundu.

TRT Genel Müdürlüğü tarafından bugün bir gazetede yayınlanan "Şahin’e evet sorgusu" başlıklı haber nedeniyle açıklama yapıldı.

"CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün RTÜK’e yazdığı bir dilekçe üzerine haber yapan basın mensubunun, kural ve yasa okumadan hüküm verdiği, okuyucusunu ve kamuoyunu yanılttığı" savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlgili haberde, RTÜK’ün TRT’den açıklama istediği belirtilerek, TRT’nin referandum sürecinde yanlı yayınlar yaptığı belirtilmektedir. RTÜK, ilgili dilekçeyi değerlendirirken ’sırf dilekçe kapsamında ileri sürülen bir iddianın gerçek kabul edilmesi ve buna dayanarak işlem yapılması mümkün değildir’ demiştir.

RTÜK, TRT’den haberde bahsedildiği gibi savunma ya da açıklama istememiştir. RTÜK’ün ilgili kanun gereğince bu konuda yetkisi de yoktur. RTÜK ilgili dilekçeyi, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında göndermiştir.

TRT, 12 televizyon kanalı, 15 radyosuyla 24 saat yayın yapmaktadır. Yayınlarının tek bir saniyesinde yanlılık yoktur. İlgili kanunları ve yazışmaları okumadan haber yapıp, rutin bir dilekçe aktarmasını ’savunma istedi’ şeklinde yorumlayıp bambaşka anlamlar çıkaranlara hukuk önünde hesap sorulacaktır.

’Şahin’e evet sorgusu’ başlıklı haberde yazılanlar tamamen yalan bilgilerden oluşmaktadır. RTÜK ve TRT gibi iki güzide kamu kuruluşu adına yorum yapıp haber yazanların dürüstlüğünü, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKAN TÜSİAD'A ŞANTAJ YAPIYOR

"BİR HAYALİM VAR"

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE AYNI SERTLİKTE CEVAP VERDİ
»  İNTERNET ANDICI SORUŞTURMASINDA ŞOK GELİŞME!
»  BU NE CÜRRET!
»  "REFERANDUM BASKISI FAŞİZME DÖNDÜ"
»  HSYK'DA ATAMA KRİZİ DORUKTA!
»  BAYDEMİR UFAK UFAK BÖLÜNMENİN YOLUNU BÖYLE AÇIYOR
»  ŞEHİT AİLELERİNDEN ŞUÇ DUYURUSU!
»  ESKİ AKP'Lİ, YENİ MHP'Lİ ÖZCAN'DAN ŞOK İDDİA!
»  BAŞARISIZ YARIMAĞAN'DAN GARİP SAVUNMA
»  "AYASOFYA, BAYRAM'DA İBADET'E AÇILSIN"
»  GÖMLEK'TEN SONRA, PANTOLON FİYATI TARTIŞMASI!
»  ÇETİN DOĞAN'DAN 3 HAKİME TAZMİNAT DAVASI!
»  ATAMA KRİZİNDE ÖNEMLİ GELİŞME
»  "CHP İLE MHP'NİN AKLINA ŞAŞAYIM"
»  ABD'DEKİ EN BÜYÜK OKUL ZİNCİRİ GÜLEN'E AİT
»  VİZE KALKTI, SIRA PASAPORTLARDA
»  TOBB'UN TAVRI "NE ŞİŞ YANSIN,NE KEBAP"
»  HÜKÜMET'TEN, MEMUR'A RET!
»  YARGIDA ATAMA KRİZİ
»  BAYKAL, AMERİKA'YA GİTMEYE HAZIRLANIYOR!
»  BAŞESGİOĞLU: "EVET DEMEM MÜMKÜN DEĞİL"
»  BDP, BOYKOT'TAN ÇARK ETMEYE HAZIR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.